News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στο τεμπέλικο σχέδιο Α του Zidane η Liga γίνεται μακρά και δύσκολη

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Kroos, Modric, Ρονάλντο ή Casemiro χρειάζονται την ενέργεια του σχεδίου Β


Ο Ζιντάν το’χει ξεκάθαρο. Δεν ξεγελά κανέναν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί τους οποίους εμπιστεύεται τόσο (έχει τους λόγους του γι 'αυτό, επειδή είναι οι νυν παγκόσμιοι πρωταθλητές), ή δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αυτές τις στιγμές, ή το πρωτάθλημα έχει μετατραπεί σ’ένα Tour, απ’αυτά τα ατελείωτα των Πυρηναίων κατά το μήνα Ιούλιο. Γίνεται σαφές ότι κάτι λείπει και ότι οι Modric, Kroos, Ρονάλντο ή Casemiro φαίνεται να βαριούνται με τη Liga, τους γίνεται πολύ μακρά.

Βλέπεις το παιχνίδι με τη Ντεπορτίβο και κοιτάζεις τις λεπτομέρειες αυτού της Βαλένθια και, επειδή φοράνε τα ίδια κι επειδή συμπίπτουν κάποιοι παίκτες όπως ο Nacho (ο πιο σταθερός κι αξιοσημείωτος στην απόδοσή του τον σκληρό Απρίλιο), πώς να μην σκεφτείς ότι είναι δύο ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση. Δύο ταχύτητες, δύο τρόποι κατανόησης του ποδοσφαίρου και η Βαλένθια ένα βήμα απ’το να βάλει τη Liga να κοιτάει προς το Nou Camp.

Ενάντια στη valencianista ομάδα η Ρεάλ Μαδρίτης περπάτησε εκ νέου σε τεντωμένο σχοινί. Και χωρίς δίχτυ. Δεν καθάρισε το παιχνίδι, δείχνοντας τις παθογένειες του τελευταίου μέρους της σεζόν: σπασμωδικό ποδόσφαιρο, με αστρικές εμφανίσεις του Μπενζεμά, κάποιες σταγόνες του James, κι αυτές τις δόσεις του ασαφή Ρονάλντο με το γκολ και μαλωμένου με το πέναλτι όταν απέναντι είναι ο Ντιέγκο Άλβες.

Η Liga φαίνεται ένας πολύ μακρύς δρόμος γι’αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα που συνυπάρχει καλύτερα με την ένταση του Champions League παρά με τη μονοτονία του εγχώριου πρωταθλήματος. Ευτυχώς, ο αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να υπογράψει υποσχόμενους όπως οι Asensio, Kovacic, Isco, ή να επαναγοράσει τον Morata ή τον Lucas Vázquez, οι οποίοι είναι αυτοί που διατηρούν τη λευκή ομάδα με όλες τις πιθανότητες στο πρωτάθλημα.

Ο Ζιντάν θα’πρεπε να επανεξετάσει το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά δεν θα το κάνει. Ο χρόνος θα δείξει αν έχει δίκιο ή όχι, αλλά η αίσθηση που δίνει παιχνίδι μετά το παιχνίδι είναι ότι το σχέδιο A χρειάζεται πολλά του σχεδίου Β. Και όχι μόνο για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Το Champions League τους περιμένει, αλλά ο Γάλλος δεν πιστεύει το ίδιο, προς χαρά των rojiblancos οπαδών.

Όπως εκείνη η ενέργεια κι εκείνη η σπίθα που χρειάζεται η ομάδα Α, όπως αποδεικνύεται σε κάθε εμφάνιση, έρχεται απ’το χέρι και τη φαντασία του Isco, τον μεγάλο απόντα του αγώνα της Βαλένθια κι οποίος στοχεύει σε βασικός εναντίον της Ατλέτικο στο Champions League.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.