News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Riazor, ο πρώτος τελικός

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Του Santiago Siguero

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινάει σήμερα στην Λα Κορούνια το σπριντ στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος


Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Η Μαδρίτη ξεκινάει σήμερα στο Riazor το τελικό σπριντ για τη la Liga. Τα αγόρια του Ζιντάν γνωρίζουν ότι απ’τον κύριο στόχο της σεζόν τους χωρίζουν 16 βαθμοί, ένας τίτλος που δεν βρίσκεται στις βιτρίνες του μαδριλένικου συλλόγου απ’το 2012. Από τότε, η Μαδρίτη έχει γίνει δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης κι ακόμη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, σε άλλες δύο περιπτώσεις. Αλλά δεν έχει καταφέρει να μετουσιώσει σε εγχώριο επίπεδο αυτήν καθολική υπεροχή. Η Barca του μεγάλου Leo Messi κι ακόμη και η Ατλέτικο του Cholo Simeone το έχουν αποτρέψει.

Στα τελευταία πέντε χρόνια, από εκείνον τον τίτλο υπό τις εντολές του José Mourinho, οι λευκοί δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στην επίτευξη του στόχου. Πεντέμιση παιχνίδια μακριά. Είναι εκκρεμείς λογαριασμοί, αλλά εφικτοί. Η κατάσταση θα μπορούσε να’ταν καλύτερη για τους λευκούς, αλλά ο Μέσι ανέλαβε να δυσκολέψει τα πράγματα στο τελευταίο Clásico. Η νίκη της Barca υποχρεώνει τη Μαδρίτη να τα δώσει όλα σ’αυτό το τελικό κομμάτι του πρωταθλήματος. Είναι στο χέρι της. Για χάρη του αναβληθέν αγώνα κατά της Θέλτα, είναι η μόνη ομάδα που, σήμερα, μπορεί να΄χει την πολυτέλεια να εξαρτάται απ’τον εαυτό της. Το υπενθύμισε χθες ο Ζιντάν σε μια συνέντευξη Τύπου που είχε αέρα αξίωσης προς τ’αποδυτήριά του. Ένας πυρήνας που έχει κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης, αλλά που έχει ακόμη σε εκκρεμότητα το να σφραγίσει τον τίτλο.

Το τελικό κομμάτι αρχίζει για τη Μαδρίτη στο Riazor. Πριν από μια δεκαετία, η επίσκεψη στο γήπεδο της Depor θα’χε προκαλέσει ταχυκαρδία και κρύο ιδρώτα στον madridismo. Για χρόνια το blanquiazul γήπεδο ήταν απαγορευμένη περιοχή για τους λευκούς, οι οποίοι υπέφεραν περισσότερο απ’τον καθένα το μεγαλείο της Super Depor των Bebeto, Fran, Djalminha και Mauro Silva, μετρώντας 13 ήττες και 5 ισοπαλίες σε 18 συνεχόμενες σεζόν. Αυτός ο καιρός πέρασε. Τις τελευταίες σεζόν, το Riazor ήταν πιο επιεικές με τους λευκούς. Την περασμένη σεζόν, μάλιστα, το επισκέφτηκαν σε μια παρόμοια κατάσταση, μέγιστης πίεσης. Η Μαδρίτη έπρεπε να κερδίσει για να φιλοδοξεί στη la Liga, εν αναμονή μιας πιθανής αποτυχίας της Barça. Το culé στραβοπάτημα δεν συνέβη, αλλά η Μαδρίτη χειρίστηκε την κατάσταση με φερεγγυότητα. Κέρδισε καλά, θέτοντας αποστάσεις σε σχέση με τον αντίπαλό της.


Ήταν ένας καλός αγώνας του Ρονάλντο, ο οποίος δεν θα παίξει σήμερα. Όπως και άλλοι βαρέων βαρών της ομάδας. Ο Μπέιλ είναι τραυματίας, ο Ράμος τιμωρημένος κι ο Κρος έμεινε στη Μαδρίτη, έτσι θα υπάρξει κάποιο rotation όπως απέναντι σε Eibar, Leganés και Sporting. Στα rotations είναι σειρά της δεύτερης μονάδας, αλλά διακυβεύονται πολλά. Ίσως μια μικτή φόρμουλα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ψάξει για τέσσερις απαραίτητες αλλαγές: του Ramos, (όλα δείχνουν τον Varane, που επιστρέφει από τραυματισμό) του Bale, και πάλι τραυματίας, και των Ρονάλντο και Κρος. Isco, Asensio και Lucas ερίζουν για τις θέσεις των Ρονάλντο και Μπέιλ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.