News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ολική συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον De Gea: η μεταγραφή του θα αγγίξει τα 75 εκατομμύρια

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για τους James και Morata, κλειδί


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αποφασισμένη να πάρει τον David De Gea αυτό το καλοκαίρι, και δεδομένου ότι δεν είναι διατεθειμένη να επαναληφθεί το φιάσκο της 31ης Αυγούστου του 2015, έχει ανασκουμπωθεί αρκετά νωρίτερα. Όπως θα θυμάστε, σ'εκείνη την περίπτωση η διπλή μεταγραφή του διεθνή τερματοφύλακα απ'τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μαδρίτη και του Keylor Navas απ'το Bernabeu στο Old Trafford απέτυχε επειδή τα έγγραφα της συναλλαγής δεν έφθασαν στην ώρα τους. Την επόμενη μέρα οι δύο οντότητες αλληλοκατηγορήθηκαν για παρεμπόδιση της συμφωνίας.


Για να αποφευχθεί αυτό, στο λευκό club έχουν ενεργοποιήσει την "Επιχείρηση De Gea" έγκαιρα, για να μην εξαντλήσουν τις προθεσμίες. Κατ 'αρχάς, φτάνοντας σε μια συμφωνία με τον τερματοφύλακα, ο οποίος θα υπέγραφε για πέντε ή έξι σεζόν και θα συμφωνούσε να ρίξει τον μισθό των 12 εκατομμυρίων καθαρών που συμφώνησε με την United για ν'ανανεώσει για τέσσερις σεζόν με μια οψιόν για μία πέμπτη, τον Σεπτέμβριο του 2015, έντεκα μέρες μετά την αποτυχημένη μεταγραφή του στη Μαδρίτη. Εκείνη την στιγμή η σύμβαση επρόκειτο να'ναι για έξι σεζόν μ'ένα ετήσιο μισθό πεντέμησι εκατομμυρίων, αλλά από τότε ο David συνέχισε να εξελίσσεται και σήμερα το cache του είναι μεγαλύτερο.

Μήνυμα του Mou

Το επόμενο βήμα στη στρατηγική, να ανακοίνωνε ο παίκτης στην αγγλική ομάδα, την επιθυμία του να υπογράψει για τη Μαδρίτη και να ζητούσε να διαπραγματευτούν μια μεταγραφή, έγινε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Σύμπτωση ή όχι, μετά απ'αυτήν την συνάντηση, ο De Gea έμενε έξω απ'την αποστολή για την Σάντερλαντ στις 9 Απριλίου. Προέρχονταν από 63 συνεχόμενες συμμετοχές με τους Red Devils στην Πρέμιερ. Ο Μουρίνιο επικαλέστηκε ένα μικρό πρόβλημα στο ισχίο, αλλά μέρες αργότερα, κάποια δικά του λόγια σχετικά με τις φήμες που συνδέουν τον De Gea με τη Μαδρίτη, ερμηνεύθηκαν ως την απόδειξη κάποιας έντασης μεταξύ προπονητή και τερματοφύλακα.

"Δεν ενδιαφέρομαι να μιλήσω για εικασίες. Πιστεύω ότι ούτε αυτός ενδιαφέρεται να μιλήσει γι 'αυτό, επειδή παίζουμε εναντίον σημαντικών ομάδων και κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο. Δεν βλέπω να'χει ο David κανένα πρόβλημα μ'αυτήν την κατάσταση. Το τέλος της σεζόν είναι η ώρα στην οποία μπορούν να σκεφτούν οι παίκτες τι θα συμβεί στην καριέρα τους". Το τυπικό μήνυμα του Πορτογάλου, που δεν στερούνταν ουσίας.

Ο Μουρίνιο έχει συνηθίσει στην ιδέα ότι η αποχώρηση του Ντε Χέα είναι αναπόφευκτη. Τόσο, που έχει ήδη ξεκάθαρο ποιος θα μπορούσε να'ναι ο αντικαταστάτης του: ο Τζο Χαρτ. Ο βετεράνος τερματοφύλακας της Αγγλίας (30) είναι δανεικός στην Τορίνο, αφού ο Guardiola δεν τον ήθελε στην City λόγω του παιχνιδιού με τα πόδια. Η μεταγραφή του θα'ταν ένας σεισμός στο Μάντσεστερ πηγαίνοντας απ'τη μία ομάδα στον γείτονα και στον μεγάλο αντίπαλο.

Αλλά ένα πράγμα είναι ότι ο Μου δεν θα κρατήσει οποιονδήποτε παίκτη παρά τη θέλησή του, όπως τους έχει πει, κι εντελώς άλλο να τους διευκολύνει. Όταν ανανέωσε, η σύμβαση του τερματοφύλακα περιλάμβανε μια ρήτρα 60 εκατομμυρίων για να μπορεί να φύγει, αλλά έληγε στις 30 Ιουνίου του 2016. Τώρα θα πρέπει να διαπραγματευτεί. Υπό αυτή την έννοια, στη Μαδρίτη έχουν συνηθίσει ήδη στην ιδέα ότι η υπογραφή του De Gea θα'ναι η πιο ακριβή μεταγραφή με πρωταγωνιστή έναν τερματοφύλακα, και θα αφήσει πολύ πίσω τα 54 εκατομμύρια που κατέβαλε η Γιούβε για τον Μπουφόν στην Πάρμα πριν από 15 χρόνια. 

Ο πιο ακριβός τερματοφύλακας

Οι σύλλογοι δεν έχουν διαπραγματευτεί ακόμα,  αλλά πιθανολογείται ένα ποσό που θα'ναι περίπου 70-75 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που θεωρούν ότι αξίζει επειδή βλέπουν στον De Gea μια στρατηγική υπογραφή για διάφορους λόγους. Ο πρώτος, η ενίσχυση του τέρματος, μια απ'τις λίγες θέσεις που θα μπορούσε να βελτιωθεί, μ'έναν απ'τους τρεις καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο για τα επόμενα 8-10 χρόνια. Ο δεύτερος, η αναζωογόνηση του ρόστερ (ο David είναι 26 ετών) και η συνέχιση της διαδικασίας ισπανοποίησης. Κι ο τρίτος, η απόκτηση του τερματοφύλακα της εθνικής Ισπανίας, σημαντική πτυχή για διάφορους λόγους, μερικοί εξ αυτών συνδεόμενοι με το μάρκετινγκ.

Ένα απ'τα κλειδιά για να ευοδωθεί η διαπραγμάτευση με τη Μάντσεστερ, θα'ναι το έντονο ενδιαφέρον του Μουρίνιο για δύο λευκούς παίκτες με πολλές πιθανότητες εξόδου: Morata και James. Στην περίπτωση του φορ, η Γιουνάιτεντ έχει έναν σοβαρό ανταγωνιστή στην Τσέλσι του Conte, η οποία παρακολουθεί επίσης τον Lukaku. Η τιμή της μεταγραφής του μπορεί να'ναι περίπου το ίδιο ποσό με του De Gea, 70-75 εκατομμύρια, αλλά απ'τη Μαδρίτη επιμένουν στην αποσύνδεση των δύο επιχειρήσεων. Με τον James η τιμή είναι παρόμοια.

Παρά το γεγονός ότι ο Courtois (24) κι ο Donnarumma (18) παραμένουν στην θαλάμη ως εναλλακτικές λύσεις και μέσα στο σύλλογο περισσότεροι από έναν προτιμούν τον Βέλγο, ο Florentino Pérez έχει δεσμευτεί για την υπογραφή του David De Gea και το διακανονισμό ενός χρέους που θεωρεί ότι σύναψε πριν από δύο χρόνια με τον τερματοφύλακα. Όλα δείχνουν είναι ότι αυτή τη φορά η επιχείρηση θα'χει αίσιο τέλος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.