News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane γνωρίζει ήδη ότι θα συνεχίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Florentino Pérez δεν έχει καμία αμφιβολία και το’χει πει στον τεχνικό

Η Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει αύριο τη μεγάλη βδομάδα της σεζόν και το κάνει γνωρίζοντας ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα συνεχίσει να’ναι ο προπονητής του λευκού club απ’τις 30 Ιουνίου και μετά, ότι κι αν συμβεί τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Florentino Pérez. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο Γάλλος, στο πλαίσιο της τακτικής του να αποφεύγει την πίεση, έχει αποκρούσει πάντα μπάλες όταν κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει ερωτηθεί για το μέλλον και την  λευκή συνέχισή του.

«Υπάρχει ένα άλλο πρόσωπο που πρέπει να μιλήσει», περιορίζονταν να λέει ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφερόμενος στον madridista πρόεδρο. Κι αυτό το πρόσωπο έχει μιλήσει και του έχει πει, όπως του λέει όλη την σεζόν, ότι η θέση του απ’τις 30 Ιουνίου και μετά θα’ναι η ίδια με την φετινή, δηλαδή, ο πάγκος της πρώτης λευκής ομάδας. Ο λευκός πρόεδρος είναι σε συνεχή επαφή με τον τεχνικό, ως ένδειξη αυτής της εμπιστοσύνης που έχει στον Γάλλο. Ο Ζιντάν ήταν πάντα ένα απ’τα στηρίγματά του μέσα στον κόσμο του ποδοσφαίρου απ’τη μέρα την οποία ο νυν τεχνικός ντύθηκε στα λευκά για πρώτη φορά κι έτσι θα συνεχίζει μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε αντίθεση με προηγούμενους προπονητές, η παραμονή του Ζιντάν δεν έχει μετρηθεί ποτέ απ’τα αποτελέσματα αλλά απ’την τυφλή εμπιστοσύνη που υπάρχει στον τρόπο του να διαχειρίζεται την ομάδα και την τριπλή συνέργεια που κάνει να υπερηφανεύεται το ρόστερ, οι ηγέτες, και οι οπαδοί.

Απ’την ευγενή ζώνη του Μπερναμπέου θεωρούν τον Ζιντάν ως ένα σημαντικό μέρος της πρόσφατης λευκής ιστορίας, βοηθούμενος, επιπλέον, απ’τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την πρώτη λευκή ομάδα, που μπορεί ακόμη να επιτύχει ένα ιστορικό νταμπλ που δεν έχει γίνει τα τελευταία 59 χρόνια. Κι αυτό γιατί απ’το 1958, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κερδίζει Liga και Champions League στην ίδια σεζόν.

Το συμβόλαιο του Ζιντάν λήγει στις 30 Ιουνίου του 2018 και προς το παρόν δεν σκέφτεται στην επέκτασή του. Ο ίδιος αισθάνεται εκτιμώμενος απ’τον σύλλογο και ξέρει ότι η τάση στο ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε δύο παιχνίδια. Δεν αισθάνεται δεμένος απ’το συμβόλαιο, όπως απέδειξε ήδη την εποχή του ως παίκτης, όταν και παραιτήθηκε από ένα έτος συμβολαίου με το λευκό club, αισθανόμενος ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Ο Ζιντάν εργάζεται στο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν εδώ και μήνες. Η φωνή του ακούγεται σε κάθε μία απ’τις αποφάσεις που λαμβάνει η οντότητα και συγκεκριμένα η δουλειά της προετοιμασίας πριν απ’τη σειρά των παιχνιδιών που θα γίνουν στο βορειοαμερικανικό έδαφος, είναι δικό του πράγμα. Οι πιθανές μεταγραφές θα’χουν επίσης την έγκρισή του.

Ο προπονητής θα πρέπει να πάρει επώδυνες αποφάσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις, σχετικά με κάποιους παίκτες. Το ξέρει και το αναλαμβάνει. Κι αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι το BBC θα πάψει να’ναι άθικτο στα μεγάλα παιχνίδια κι ο προπονητής το αναλαμβάνει.

Δεν θα’ταν παράξενο το γεγονός τόσο ο σύλλογος όσο κι ο ίδιος ο προπονητής να’χουν θέσει την προαναφερθείσα 30η Ιουνίου του 2018 ως ημερομηνία λήξης. Το ποδόσφαιρο τη σήμερον ημέρα καίει πάρα πολύ για να υπάρχει η σκέψη για πρότζεκτ αλά Φέργκιουσον. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό και τόσο ο πρόεδρος όσο κι ο προπονητής το κατανοούν και το συμμερίζονται. Ο τελευταίος τεχνικός που ανανέωσε την σύμβαση του ήταν ο José Mourinho, που το έκανε πριν τελειώσει η δεύτερη σεζόν του στον πάγκο. Ένα χρόνο αργότερα, ακύρωσε τη σύμβαση με τη madridista οντότητα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.