News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Nacho μετατρέπεται σε απαραίτητο για τον Zidane, αλλά στο μέλλον δεν θα’ναι

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Του Jesús Garrido

Έχει παίξει 32 παιχνίδια τη φετινή σεζόν

Ο canterano, ο οποίος έκλεισε τα 27 τον Φεβρουάριο, αντιμετωπίζει την πιο σημαντική εβδομάδα ως madridista, χωρίς κανείς να του διασφαλίζει ότι θα παραμείνει βασικός για τον Ζιντάν την επόμενη σεζόν


Για σχεδόν μια δεκαετία η Ρεάλ Μαδρίτης κουβάλησε ένα δεμένο στο πόδι της, ένα αλυσοδεμένο με μια τεράστια μπάλα, που δεν την άφηνε να προχωρήσει. Μια μέρα, ο Florentino Pérez αποφάσισε ότι θα σταματούσε να υπολογίζει τον αρχηγό, Φερνάντο Ιέρο, κι από εκεί άρχισε μια αναζήτηση αμυντικής σταθερότητας που δεν έφθασε μέχρι πριν μερικές σεζόν. Πολλά επενδυμένα εκατομμύρια, άλλα τόσα πεταγμένα στα σκουπίδια, που έπαιξαν με την υπομονή του madridista οπαδού μέχρι να βρει το κλειδί. Σήμερα, στο 2017, 14 χρόνια μετά την έξοδο του Ιέρο, η Μαδρίτη έχει τέσσερις στόπερ πρώτου επιπέδου που της δίνουν μια σιγουριά πίσω, στο ύψος των φιλόδοξων στόχων που τίθενται στον σύλλογο της Concha Espina... μόνο που αυτήν την στιγμή μπορούν να παίξουν μόνο οι δύο.

Οι τραυματισμοί των Pepe και Varane κάνουν να μπορεί ο Ζιντάν να υπολογίζει σ’αυτές τις στιγμές μόνο στους Ramos και Nacho ως μοναδικούς καθαρούς στόπερ του ρόστερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο και οι δύο έπρεπε να παίξουν τα τελευταία δύο παιχνίδια μαζί και προετοιμάζονται για να παίξουν τα επόμενα δύο, τουλάχιστον. Η διαδικασία ανάκαμψης του Varane είναι ενθαρρυντική κι έχει αρχίσει ήδη να προπονείται στο χόρτο κι ως εκ τούτου αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και να συμμετάσχει στον ίδιο ρυθμό όπως όλοι οι άλλοι. Ο Πέπε, ωστόσο, θα μπορούσε να μείνει εκτός απ’το υπόλοιπο της σεζόν, έτσι ώστε δεν θα’παιζε ξανά με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ντέρμπι θα’ταν το τελευταίο παιχνίδι του με τον merengue σύλλογο. Δηλαδή, οι Nacho και Ramos θα συγκεντρώσουν λεπτά κι ευθύνη στα πόδια τους.

Στην περίπτωση του αρχηγού, είναι το καθημερινό ψωμί του. Κάθε μέρα που παίζει πρέπει να καθοδηγεί την ομάδα από πίσω, έτσι ώστε δεν είναι κάτι καινούργιο να πρέπει να παίζει πάντα, είτε πρόκειται για παιχνίδια περισσότερο σημαντικά είτε για λιγότερο σημαντικά. Για τον Nacho δεν είναι τόσο σύνηθες, καθόλου. Ο canterano έχει συνηθίσει να παίζει όλο και περισσότερο στη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα. Ο Nacho έχει παίξει φέτος περισσότερο από ποτέ από τότε που αποτελεί μέρος της πρώτης ομάδας κι αύριο αντιμετωπίζει τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Champions League εναντίον Μπάγερν και στη συνέχεια ένα Clásico που αξίζει ένα πρωτάθλημα ενάντια στη Μπαρτσελόνα. Σ’όλα αυτά πρέπει να προστεθεί ότι έχει μετατραπεί σ’έναν συνήθη στις λίστες του Lopetegui.

Περισσότερα από 2.500 επίσημα λεπτά

Αυτός που ήταν πάντα η τέταρτη επιλογή για την κεντρική άμυνα, τώρα είναι ένας απαραίτητος παίκτης. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Ramos, a priori πανταχού παρόν στις εντεκάδες του Ζιντάν, έχει συμμετάσχει φέτος μόνο σε δύο παιχνίδια παραπάνω απ’τον σύντροφό του στην άμυνα. Ο Nacho έχει παίξει 32 παιχνίδια, το μεγαλύτερο νούμερο απ’το 2013, όταν ο Αντσελότι του έδωσε αριθμό στην πρώτη ομάδα. Συγκεντρώνει, πλέον στον Απρίλιο, σχεδόν χίλια λεπτά περισσότερο από ό, τι πέρυσι, όταν έφτασε τα 1.603 λεπτά σ’όλες τις διοργανώσεις, ενώ φέτος, έχει συνολικά 2583 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Συγκρίνοντας τους αριθμούς του με άλλους συμπαίκτες, ο Nacho έχει παίξει περισσότερο απ’τους Modric, Casemiro, Isco ή Bale.


Φυσικά αυτός ο «απαραίτητος» χρειάζεται αυτά τα εισαγωγικά. Είναι απαραίτητος γιατί δεν υπάρχουν άλλοι που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του. Ο Casemiro, ναι, μπορεί να παίξει ως στόπερ, αλλά ο Ζιντάν δεν θα ρίξει τον Casemiro στα λιοντάρια στο Τσάμπιονς Λινγκ και σ’ένα Clásico. Γι’αυτό ήταν απαραίτητο να μην πάρει μια κίτρινη κάρτα στο El Molinón. Αν την έπαιρνε, θα’ταν η πέμπτη και δεν θα’ταν ενάντια στη Μπάρτσα. Δηλαδή, έχει παίξει πολύ και χρειάζεται να παίξει ακόμα περισσότερο, αλλά αν είναι ο επιλεγμένος απ’τον Ζιντάν αυτό συνέβη για να συμπληρώσει εντεκάδες με κάποια απουσία ή για να ξεκουράσει παίκτες βασικούς στο σχήμα του Μαρσεγέζου προπονητή. Κάτι παρόμοιο μ’αυτό που συμβαίνει στον Isco.

«Δεν πρόκειται να παίζω πάντα μόνο 15 παιχνίδια»

Δεν έχει υπάρξει ποτέ ένας βασικός και το ξέρει. Όταν ακόμη η σεζόν ήταν σε εξέλιξη, ο Nacho βγήκε σε μια συνέντευξη Τύπου πριν από έναν αγώνα ενάντια στη Λέγκια στη φάση των ομίλων του Champions League, να προειδοποιήσει ότι αυτή τη φορά δεν επρόκειτο να’ταν ευτυχισμένος με το ίδιο πράγμα με κάθε χρόνο. «Είμαι ήρεμος γιατί στο τέλος είμαι στο σπίτι μου. Δεν έχω τα λεπτά που επιθυμώ, θα μου άρεζε να’χα περισσότερα λεπτά, αλλά ξέρω πού είμαι. Κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι θα’χεις λεπτά. Δεν είναι τώρα η ώρα να το σκεφτώ αυτό. Οι αποτιμήσεις γίνονται στο τέλος της σεζόν. Δεν ξεκινώ τη σεζόν βάζοντας ένα ανώτατο όριο 60 παιχνιδιών. Προσπαθώ να θέσω στόχους που μπορούν να’ναι εφικτοί. Πάω πετυχαίνοντας προκλήσεις. Αλλά δεν πρόκειται να περάσω όλη τη ζωή παίζοντας 15 παιχνίδια, δουλεύω για να’ναι 60», σχολίασε ο λευκός αμυντικός.

Αυτές οι αποτιμήσεις που θα κάνει στο τέλος της σεζόν πλησιάζουν. Η κατάσταση του Nacho με τη Μαδρίτη είναι καλύτερη από ποτέ. Η συμμετοχή του ήταν μεγαλύτερη από ποτέ και το καλύτερο πρόκειται να’ρθει. Το καλοκαίρι, θα πάψει να υπολογίζει τον Pepe ως ανταγωνιστή, καθώς ο Πορτογάλος δεν θ’ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει στις 30 Ιουνίου και θα μπορέσει ναολοκληρώσει δέκα επιτυχημένα χρόνια στη Μαδρίτη. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελευθερώνονταν μια θέση και θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος στόπερ μετά τους Ramos και Varane... αλλά μπορεί να μην είναι έτσι. Οι αναφορές του Jesús Vallejo, δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, είναι εξαιρετικές και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει για να μείνει. Θεωρείται ο στόπερ του μέλλοντος και στο σύλλογο έχουν θέσει πολλές ελπίδες στον νεαρό aragonés, ο οποίος είναι μόλις 20 ετών. Επιπλέον, ο Diego Llorente, επίσης δανεικός στη Μάλαγα, χτυπά δυνατά την πόρτα του Ζιντάν.

Όντας ένας canterano, δίνεται η εντύπωση ότι ο Nacho είναι ακόμα πολύ νέος κι ότι η ευκαιρία του ως σταθερός στην εντεκάδα της Μαδρίτης μπορεί να’ρθει πάντα. Αλλά ο Μαδριλένος έκλεισε τα 27 τον Φεβρουάριο, δηλαδή δεν είναι πλέον κανένα παιδί. Αν θέλει να’ναι αδιαμφισβήτητος βασικός στην καριέρα του, θα πρέπει πλέον να ξεκινήσει να το εξετάζει. Είναι αλήθεια ότι ένας στόπερ έχει πάντα μια καριέρα μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά δεν είναι το ίδιο ν’αρχίσει να παίζει σταθερά στα 27 αντί για τα 30.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.