News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Messi σηκώνει τους culés στο Bernabeu και κάποιος madridista μένει με τον κώλο στον αέρα

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Του Enrique Marín

Ο πανηγυρισμός του 2-3 του Αργεντινού στο Clásico έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση 357 διαρκείας της Ρεάλ Μαδρίτης για παράτυπη χρήση (μεταπώληση), μια πρακτική για την οποία κατηγορήθηκε ένας διοικητικός


Απομένουν ακόμα αρκετές ώρες για το Clásico και τέσσερις νεαροί Ιταλοί κάθονται ήσυχα στην ταράτσα ενός καφέ κοντά στο Santiago Bernabeu Stadium. Το περίεργο είναι ότι οι δύο από αυτούς φορούν φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης και οι άλλοι δύο της FC Barcelona. Ναι, σ’αυτό το τόσο εύθραυστο και ριζοσπαστικοποιμένο ισπανικό ποδόσφαιρο είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τους Κριστιάνο και Neymar, τα ονόματα που υπάρχουν στις πλάτες δύο εξ αυτών, να μοιράζονται κάποιους χυμούς πορτοκαλιού, ενώ κουβεντιάζουν φιλικά. Ο Βραζιλιάνος είναι ο μεγάλος απόντας, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία γι’αυτόν που φοράει τη φανέλα με το «11» στην πλάτη. Αγνοώ ποια είναι η θέση αυτών των τεσσάρων Tifosi στο Μπερναμπέου, αλλά, παρά το πόσο περίπλοκο είναι να τα αγοράσεις, έχουν εισιτήρια και θα δουν το παιχνίδι μαζί.

Αυτό το μετά προ-Clásico χρησιμεύει για να εξηγήσει το τι συνέβη μετά το 2-3 του Messi, όταν πολλοί οπαδοί της Μπάρτσα αναδύθηκαν σε μια κερκίδα όπου, θεωρητικά, υπάρχουν μόνο κάτοχοι διαρκείας της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κι αυτό δεν έχει επίσης πολλά παράξενα, είναι αλήθεια ότι η ιστορική πλέον σκηνή του Αργεντινού να δείχνει τη φανέλα του στην κερκίδα του Bernabeu έχει αποκαλύψει κάτι που, όχι λίγοι madridistas, λένε ότι είναι σύνηθες. Φυσικά, δεν θα πάψει λόγω αυτού να απαγορεύεται απ’τον σύλλογό τους. Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης απέσυρε 357 διαρκείας, εντοπίζοντας μια ακανόνιστη χρήση. Προχθές, ακόμα 635. Πέρα απ’το να δίνει κακή εικόνα, πρόκειται επίσης για ένα θέμα ασφάλειας, διότι είναι γνωστό ότι οι οπαδοί πρέπει να’ναι χωρισμένοι δεόντως, ακόμα κι αν υπό αυτή την έννοια αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν επεισόδια, έτσι απομένει μόνο να χειροκροτήσουμε την καλή συμπεριφορά των madridistas, παρά τον προκλητικό πανηγυρισμό του Μέσι.

Ο σύλλογος του οποίου προεδρεύει ο Florentino Pérez εξήγησε σε μια ανακοίνωση ότι είχε εντοπίσει ότι ορισμένα μέλη έκαναν μια ακατάλληλη χρήση των διαρκείας τους και το εκμεταλλεύτηκε για να υπενθυμίσει ότι «απαγορεύεται ρητά, χωρίς άδεια απ’τον σύλλογο, η πώληση του διαρκείας, ο μη δωρεάν δανεισμός του, η δημοπρασία του, ή η χρήση του για εμπορικούς σκοπούς. Το μέλος κάτοχος του διαρκείας είναι ο υπεύθυνος για την καλή χρήση του, όπως ορίζεται στους κανόνες πρόσβασης στο γήπεδο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και στο ίδιο το διαρκείας».

Η Ρεάλ Μαδρίτης είπε επίσης ότι πριν απ’το Clásico η Πειθαρχική Επιτροπή είχε ήδη ανοίξει 1.450 περιπτώσεις αποβολής μελών, υποκινούμενες απ’τη μεταπώληση των διάρκειας κι ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την καταπολέμηση αυτής της παράνομης πρακτικής» στο πλαίσιο των νόμων και των κανονισμών της. Ωστόσο, και είναι δίκαιο να το επισημάνουμε, επισημείωσε ότι «η παράτυπη πρακτική στη χρήση των διαρκείας από μια μειοψηφία δεν αμαυρώνει την άψογη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και κατόχων διαρκείας της Ρεάλ Μαδρίτης».


Ωστόσο, κι εκτιμώντας την σταθερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης με την παράτυπη μεταχείριση των διαρκείας της, φαίνεται ότι στην ευγενή περιοχή του Μπερναμπέου βρίσκονται σε επιφυλακή με το τι συμβαίνει μεταξύ των μελών τους, αλλά όχι τόσο με το τι συμβαίνει μεταξύ των διοικητικών τους. Τουλάχιστον αυτό είναι που προκύπτει απ’αυτό που κατήγγειλε πριν από ένα χρόνο το «Extraconfidencial.com» σε σχέση με το ότι «πολλά εισιτήρια στο όνομα του λευκών διοικητικών μεταπωλούνται για μια υψηλότερη αξία απ’την δική τους, έχοντας περάσει απ’τα χέρια τουλάχιστον δύο διαμεσολαβητών. Η εν λόγω περίπτωση έχει ως εξής: έξι εισιτήρια -που βρίσκονται στην Tribuna, πολύ κοντά στα επίσημα-, για το πρώτο σκέλος του Supercopa του 2014 στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Μαδρίτης (20η Αυγούστου εκείνου του έτους), προερχόμενα απ’το διοικητικό συμβούλιο της merengue οντότητας, μεταπωλήθηκαν, σ’αυτήν την περίπτωση σε ξένους τουρίστες».

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, που επισύναπτε έγγραφα, «αυτά τα εισιτήρια, που ήταν στο όνομα του διευθυντή του Τμήματος Μελών της Ρεάλ Μαδρίτης, José Luis Sánchez, ήρθαν στα χέρια ενός πρώτου ενδιάμεσου, τον οποίο από τώρα αποκαλούμε «πελάτη 1». Αυτό το άτομο κυκλοφορεί άμεσα τα εισιτήρια: μένει σ’ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στην Paseo de la Habana (Μαδρίτη), μ’έναν «πελάτη 2» και του πουλάει αυτά τα εισιτήρια σε μια τιμή υψηλότερη απ’την αρχική. Τα εισιτήρια έρχονται σ’έναν επίσημο φάκελο της Ρεάλ Μαδρίτης το οποίο εκπλήσσει τον «πελάτη 2» αν κι όταν μένει πραγματικά εμβρόντητος είναι όταν διαβάζει το όνομα του εν λόγω λευκού διοικητικού. Ο «πελάτης 1» δεν δίνει πάρα πολύ σημασία σ’αυτό και κάνει τη συναλλαγή κανονικά. Ο «πελάτης 2» δουλεύει σ’ένα ταξιδιωτικό γραφείο (σε καμία περίπτωση συνδεόμενο με την Ρεάλ Μαδρίτης), και προσφέρει αυτά τα εισιτήρια σε ξένους τουρίστες, μέσα σε πακέτα που περιλαμβάνουν διαμονή, μετακίνηση, κλπ. Τα εισιτήρια, φτάνουν τελικά στον «τελικό πελάτη» στο ξενοδοχείο που έχει συμβληθεί προηγουμένως με το γραφείο (...) Με λίγα λόγια, μπορεί να ειπωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετέχει -άμεσα ή έμμεσα- στη μεταπώληση των εισιτηρίων».

Όπως σημειώνει το «Extraconfidencial.com» σε σχέση με εκείνη την υπόθεση, και που αξίζει να θυμόμαστε μετά από όσα συνέβησαν στο τελευταίο Clásico, «δεν ξέρουμε ποια θα’ναι η γνώμη της Πειθαρχικής Επιτροπής Μελών σχετικά με το τι συνέβη με εισιτήρια στο όνομα ενός απ’τους πιο σημαντικούς διοικητικούς της οντότητας (...) Δεν είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε αν γνώριζε ή όχι ο Sánchez τον τελικό προορισμό των εν λόγω εισιτηρίων, αλλά, σύμφωνα μ’αυτή τη νομοθεσία, είναι ο υπεύθυνος για το τι συμβαίνει με κάποια εισιτήρια που είναι στο όνομά του ( ...) Κάποιος κερδοσκοπεί εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης».

Τέλος, το ίδιο μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε την υπόθεση «ενός διοικητικού ο οποίος πούλησε δύο διαρκείας για 10.000 ευρώ, συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε με μαύρο χρήμα και χωρίς λογαριασμούς για να μην αφήσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Άλλοι θέλουν να καυχιόνται σε εγκαταστάσεις νυχτερινής ζωής για τη δυνατότητα να αποκτούν VIP εισιτήρια κάτω απ’την επίσημη τιμή ή ακόμη και δωρεάν (...). Επίσης, υπάρχουν πολλά μέλη που διαβεβαιώνουν ότι έχουν διαπιστώσει ότι, όταν δανείζουν το διαρκείας τους στη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό εμφανίζεται άμεσα σε διάφορες ιστοσελίδες μεταπώλησης κι όχι στα επίσημα μέσα ενημέρωσης της λευκής οντότητας. Είναι, με λίγα λόγια, κακές τέχνες που βλάπτουν βαθιά την εικόνα του, για πολλούς, πιο σημαντικού club στον κόσμο»

Λέγοντας όλα αυτά, είναι σαφές ότι όπως ακριβώς το τελευταίο και καθοριστικό γκολ του Μέσι στο Clásico, σήκωσε απ’τις θέσεις τους τους culés οι οποίοι ήταν στο Μπερναμπέου, και κάποιοι σε μια περιοχή όπου δεν θα’πρεπε να’ναι, ο πανηγυρισμός του αστέρα της Barca έχει χρησιμεύσει για ν’αποκαλύψει μια πρακτική που, επιμένω, τα ίδια τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης λένε ότι είναι συνήθης, αν και πολύ πιο ανησυχητικό είναι ότι ο υπεύθυνος του συλλόγου σ’αυτό το θέμα έχει κατηγορηθεί από ένα μέσο για μεταπώληση εισιτηρίων. Και είναι ότι το ερώτημα είναι προφανές: τι νομιμοποίηση έχει κάποιος να αμφισβητεί κι ακόμη και να τιμωρεί κάτι που κάνει ο ίδιος;

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.