News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Keylor χρειάζεται άλλη μια μεγάλη «νύχτα»

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Του David G. Medina

Τα φώτα θα εστιάσουν στην απόδοση του τερματοφύλακα

Ο Tico, ενώπιον της ευκαιρίας να εξιλεωθεί αυτή τη σεζόν

Το να σταματήσει Messi και Luis Suarez, πολύπλοκος στόχος


Δεν είναι μια απλή σεζόν για τον Keylor Navas. Ο τερματοφύλακας, ένας απ’τους καλύτερους παίκτες της Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, του ενδέκατου, είναι κάτω από μεγάλη πίεση λόγω συγκεκριμένων λαθών που τον έχουν βάλει στο μάτι του κυκλώνα ενός σταδίου, του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, που δεν συγχωρεί ούτε ένα.

Μια εκπληκτική κατάσταση σε μια ομάδα, αυτή του Chamartin, που βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση για να υπογράψει το πρώτο της νταμπλ Liga-Τσάμπιονς Λιγκ σε σχεδόν έξι δεκαετίες, αλλά που απαιτεί τους παίκτες της σε κάθε παιχνίδι, σα να’ταν το τελευταίο.

Η σημερινή αναμέτρηση, επιπλέον, δεν είναι μια ακόμη. Η υπογραφή μιας μεγάλης απόδοσης ενάντια στη Μπαρτσελόνα των Μέσι και Luis Suarez θα’ταν το κλειδί για να καλύψει μια ασταθή σεζόν του tico, στην οποία του είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει ανέπαφη την εστία του από τότε που επέστρεψε απ’τον τραυματισμό που τον κράτησε μακριά απ’την ομάδα στα πρώτα στάδια της σεζόν.


Παρά το γεγονός ότι, όπως θυμίζει ο Ζιντάν κάθε φορά που τον ρωτάνε για τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του, το παθητικό των γκολ είναι ευθύνη όλων εκείνων που βγαίνουν στο γρασίδι, ο Keylor είναι πιο στοχοποιημένος λόγω ενός εκπληκτικού στατιστικού για μια ομάδα της δυναμικής (όχι μόνο επιθετικής, αλλά επίσης κι αμυντικής) της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό γιατί 28 απ’τα 33 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος έχουν τελειώσει με τουλάχιστον ένα γκολ στο madridista τέρμα.

Συνολικά, ο παίκτης της Κόστα Ρίκα έχει δεχτεί 41 γκολ σ’αυτά τα 33 παιχνίδια. Υπέρ του, το ότι το μεγάλο αντίπαλο αστέρι, ο Leo Messi, του έχει βάλει μόλις δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια που έχουν αναμετρηθεί. Ο Luis Suarez, ναι, έχει ένα γκολ ανά παιχνίδι: τρία σε τρία παιχνίδια.

Το αγκάθι του 0-4

Παρά το γεγονός ότι ο Keylor υπέγραψε πέρυσι μια μεγάλη σεζόν, μια απ’τις κηλίδες του στη σεζόν ήρθε ακριβώς στο Clásico του Μπερναμπέου. Η Μαδρίτη, ξεπερασμένη απ’τη Barca σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, έλαβε μια σημαντική διόρθωση απ’την οποία βγήκε πληγωμένη. Είναι αλήθεια ότι στον επαναληπτικό του Καμπ Νόου θεράπευσε μέρος αυτής της πληγής με ένα 1-2 στο οποίο ο τερματοφύλακας είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.


Το καλύτερο παράδειγμα, για τον πάντα πιστό Keylor, ότι στα χέρια του βρίσκεται το να γυρίσει την κατάστασή του. Καλύτερο μέρος απ’το Santiago Bernabeu, αδύνατο. Καλύτερος αντίπαλος απ’τον Leo Messi, αδύνατο. Είναι η σειρά του βασικού τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.