News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Isco θα συνεχίσει στη Μαδρίτη μέχρι το 2022

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Συμφωνεί με τη Μαδρίτη την ανανέωση, η οποία θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι

Η σαπουνόπερα Isco τελείωσε. Ο malagueño παίκτης θ’ανανεώσει αυτό το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης για πέντε σεζόν, του οποίου η ημερομηνία ολοκλήρωσης θα γίνει η 30η Ιουνίου του 2022. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση μεταξύ του λευκού club και του Paco Alarcón, πατέρα κι εκπροσώπου του παίκτη, στην οποία συμφώνησαν να επεκτείνουν την δέσμευσή τους πάνω στη βάση της προσφοράς επέκτασης που τους έκανε η Μαδρίτη πριν απ’τα Χριστούγεννα.

Έτσι, ο Isco θα διαπλάσει το μισθό του και μ’ένα ετήσιο μισθό περίπου έξι εκατομμυρίων καθαρών (χωρίς τα πριμ) θα βρεθεί στην πέμπτη λευκή μισθολογική κλίμακα, πίσω μόνο απ’τους Κριστιάνο, Bale, Ράμος, Kroos, Modric και Μπενζεμά.

Την περασμένη Τρίτη, μετά το δεύτερο σκέλος εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, ο παίκτης παραδέχονταν ήδη  ότι η συμφωνία ήταν επικείμενη: «Είμαστε πολύ κοντά».

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 15 Απριλίου, λίγα λεπτά μετά την ανθολογική του απόδοση στο El Molinón στην οποία έκλεισε το σκορ μ’ένα γκολ στο 90ο λεπτό που σήμαινε τρεις βαθμούς, ήταν πιο σαφής.

«Έχω καταστήσει πάντα σαφές ότι θέλω να’μαι εδώ για πολλά χρόνια. Απ’την πρώτη στιγμή είπα ότι θέλω να μείνω στη Μαδρίτη. Είμαι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με προσωπικότητα. Τόσο ο σύλλογος όσο κι εγώ θα πάρουμε την σωστή απόφαση», είπε μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φάνηκε έξω

Με την ανανέωση συμφωνημένη, αλλά όχι υπογεγραμμένη, ο Isco γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή τα 25α γενέθλια του χαρούμενος μια έκβαση που μέχρι πρόσφατα ήταν κοντά στο να’ταν μια άλλη πολύ διαφορετική. Μήνες πίσω έβλεπε το μέλλον του έξω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ομολόγησε στ’αποδυτήρια σε κάποιον συμπαίκτη. Έχοντας παραιτηθεί και κουραστεί να βλέπει πως δεν κατάφερνε να εδραιωθεί στην αρχική ενδεκάδα με τον Ζιντάν και η συμμετοχή του ήταν όλο και λιγότερη, έδωσε οδηγίες στον πατέρα του να αναζητήσει άλλες επιλογές, κατά προτίμηση στην Πρέμιερσιπ.

Συναντήθηκαν με την Μάντσεστερ Σίτι, με την Λίβερπουλ και με την Γιουβέντους, τους τρεις συλλόγους που έδειξαν την προθυμία τους να τον υπογράψουν. Ο παίκτης έκλινε προς την City, η οποία ήταν ήδη έτοιμη να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2013 μέχρι που την προσπέρασε η Μαδρίτη την τελευταία στιγμή.

Για να’χει κάνει αυτήν την ριζική αλλαγή η κατάσταση του Isco, έχουν συμβεί μια σειρά από γεγονότα. Κατ 'αρχάς, ο τραυματισμός του Gareth Bale στον αστράγαλό του, στα τέλη Νοεμβρίου, που τον κράτησε τρεις μήνες μακριά, και οι μετέπειτα ενοχλήσεις και υποτροπές του. Αυτό επέτρεψε στον malagueño να’χει τη διάρκεια που του λείπει τόσο κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων σεζόν, αν κι έπρεπε να παλέψει σκληρά για την θέση μ’έναν αναδυόμενο Asensio.

Με τακτικότητα και λεπτά, ο Isco έχει ολοκληρώσει αρκετά απ’τα καλύτερα παιχνίδια του στα λευκά φτάνοντας ν’αποδειχθεί καθοριστικός. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει παίξει (ο Ζιντάν δεν τον έβαλε ενάντια στη Barça) έχει σκοράρει επτά γκολ κι έχει δώσει τρεις ασίστ. Σημαντικοί αριθμοί. Παρ 'όλα αυτά, είναι η σεζόν στην οποία έχει παίξει λιγότερο, το 52,8% των συνολικών λεπτών. Συνολικά, έχει ξεκινήσει σε 21 απ’τα 35 παιχνίδια που έχει παίξει, έχοντας εννέα γκολ κι έξι ασίστ.

Το καλύτερο για όλους


Παρά την περίσσεια σε επιτελικούς μέσους στην ομάδα, στη Μαδρίτη είχαν σαφές ότι δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο πλήρωσαν το καλοκαίρι του 2013 24 εκατομμύρια σταθερά και 3 ακόμα σε μεταβλητές, να τελειώσει το συμβόλαιό του και να φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2018. Επιπλέον, ο φόβος και η υποψία ότι από πίσω θα μπορούσε να βρίσκεται η Barcelona, κατάληξη που αρνήθηκε ο ίδιος ο παίκτης, έκανε σχεδόν υποχρεωτική μια ανανέωση στην οποία πίστεψαν πάντα. Η θεαματική απόδοση του Isco τους δύο τελευταίους μήνες έχει κάνει τα υπόλοιπα. Σήμερα είναι ένας απ’τους αγαπημένους των οπαδών. Όπως λέει ο Ζιντάν, «η θέση του είναι η Μαδρίτη».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.