News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale σβήνει μια πυρκαγιά στην Μαδρίτη αλλά στον Zidane ανάβουν δύο νέες πυρκαγιές

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Του Jesús Garrido

Ο Ασένσιο κερδίζει πόντους για να’ναι βασικός

Το πρόσωπο που αποφάσισε τελικά ότι έπρεπε να παίξει ο Μπέιλ ήταν ο Ζιντάν. Φυσικά έπρεπε να εμπιστευτεί τον παίκτη του. Ήταν ειλικρινής μαζί του ο Ουαλός όσον αφορά το πώς ένιωθε πριν το Clásico;


Κάθε παιχνίδι, ο Ζινεντίν Ζιντάν, όπως και κάθε άλλος προπονητής ενός ομαδικού αθλήματος, πρέπει ν’αποφασίζει ποιοι παίκτες είναι αυτοί που θα παίξουν βασικοί. Το έργο του Γάλλου είναι τόσο απλό και περίπλοκο ταυτόχρονα. Απλό επειδή διαθέτει ένα ρόστερ τέτοιας ποιότητας κι ευελιξίας που οι αποφάσεις που παίρνει θα’ναι, σχεδόν πάντα, επιτυχημένες λόγω καθαρής αθλητικής λογικής. Η δυσκολία προκύπτει κατά την επιλογή εκείνων που δεν θα παίξουν και να τους κάνει να καταλάβουν τους λόγους. Επειδή υπάρχουν παίκτες που δεν βλέπουν γιατί να κατανοήσουν ότι μένουν έξω επειδή υπάρχουν άλλοι που πρέπει να συμμετάσχουν πάντα όταν είναι στο πόδι. Δεν είναι εύκολο να αιτιολογηθεί αυτό, περισσότερο όταν ένας από εκείνους τους παίκτες σε φέρνει σε δύσκολη θέση λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο, όπως έκανε ο Gareth Bale στο Clásico.

Το πρόσωπο που αποφάσισε τελικά ότι έπρεπε να παίξει ο Μπέιλ ήταν ο Ζιντάν. Φυσικά έπρεπε να εμπιστευτεί τον παίκτη του. «Μου είπε ότι ήταν στο 100%, ότι ήταν τέλεια μετά από δύο προπονήσεις (...) ο παίκτης αυτό που θέλει είναι να παίζει (...) Το σημαντικό είναι να υπάρχει σαφήνεια ανάμεσα σε αυτόν και σε μένα. Πιστεύω αυτό που μου λένε οι παίκτες. Έχει πάθει ζημιά, δεν μπορούμε να’μαστε ικανοποιημένοι. Είχε κίνητρο να παίξει στο Clásico όπως κι όλοι οι άλλοι. Ήθελε να παίξει όπως και να’χε». Αν ο Bale του λέει ότι είναι καλά, ότι είναι έτοιμος για να παίξει κι ο Ζιντάν δεν εκτιμά στο Valdebebas τίποτα περίεργο που να του υποδεικνύει το αντίθετο, δεν έχει λόγο να μην πιστέψει το λόγο του.

Σύμφωνα με τον Δρ Pedro Luis Ripoll, η ακτινογραφία πρακτικά δεν χρησιμεύει για ν’ανιχνεύσει έναν τραυματισμό όπως του Μπέιλ, στο υποκνημίδιο, έτσι πρέπει να καταφύγει σε εξετάσεις όπως της μαγνητικής τομογραφίας. «Έχουμε δυσκολίες για να κάνουμε κλινική ακτινολογική διάγνωση, αλλά επιπλέον οι τραυματισμοί στο υποκνημίδιο δεν δείχνουν ποτέ τη σοβαρότητα που έχουν εξ αρχής και συχνά ο παίκτης σε δύο-τρεις μέρες πιστεύει ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό», λέει ο Ripoll. «Αυτή είναι η στιγμή στην οποία ο τραυματισμός είναι σε αναμονή του παίκτη, να ξεκινήσει και πάλι πρόωρα την αθλητική άσκηση, για να εκδηλωθεί». Σ’αυτού του είδος των μυϊκών τραυματισμών συνήθως είναι οι παίκτες αυτοί που παίρνουν την απόφαση του πότε παίζουν, σύμφωνα με τον ειδικό, «αυτό που αυτοί αποκαλούν αισθήσεις τους, μερικές φορές ακόμη κι ενάντια στο ιατρικό κριτήριο».

Ο Ζιντάν έχει τώρα μπροστά του μια εύλογη αμφιβολία. Ήταν ειλικρινής ο Bale μαζί του; Ήταν πραγματικά σε καλή φυσική κατάσταση για να αντιμετωπίσει ένα ματς του μεγέθους ενός Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα; Είναι πιθανό ο Bale να τραυματίστηκε τυχαία και να ήταν πραγματικά καλά (είναι γνωστό το ελάχιστο όριο του πόνου που έχει ο Gareth), αλλά οι δηλώσεις του Μαρσεγέζου προπονητή δείχνουν το αντίθετο. Ο Ζιντάν έχει ξεφορτωθεί την ευθύνη του για τον Ουαλό: μου είπε ότι ήταν καλά κι εγώ τον πίστεψα, αλλά φάνηκε πως όχι, δεν ήταν. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο madridista προπονητής.


Χωρίς τρίαινα... μέχρι το τέλος;

Αυτό που ξέρει σίγουρα ο Ζιντάν είναι ότι δεν θα’χει τον Μπέιλ για περίπου ένα μήνα. Δηλαδή, ότι μπορεί να μην ξαναπαίξει αυτή τη σεζόν. Εάν τηρηθούν οι πιο απαισιόδοξες προθεσμίες, θα’ταν διαθέσιμος μόνο για έναν υποθετικό τελικό του Champions League, ο οποίος γίνεται στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ. Δεν θα προλάβαινε ή θα το έκανε πολύ οριακά την τελευταία αγωνιστική της Liga, η οποία πέφτει το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου (και που τότε φαίνεται ότι θα αποφασιστούν τα πάντα επειδή έτσι ήθελε ο Μέσι). Πάμε, έχει ένα διάστημα για να μην σκέφτεται αν το παιδί είναι πραγματικά καλά ή αν του λέει ένα μικρό ψεματάκι για να τον υπολογίζει για καθοριστικό ματς.

Α, και φυσικά, έχει μια ανησυχία λιγότερη: πλέον δεν θα τον ρωτάει κανείς αν θα παίξει και πάλι το «BBC» μαζί ή αν θα επιτρέψει επιτέλους να παίξει η Μαδρίτη με τέσσερις μέσους. Αυτή η συζήτηση είναι παρούσα στην Ρεάλ απ’την αρχή της σεζόν. Δεν ήταν, ας το πούμε ξεκάθαρα, η καλύτερη χρονιά κανενός απ’τους τρεις παίκτες που αποτελούν μέρος της βασικής merengue επίθεσης. Ο Cristiano είναι στους χειρότερους αριθμούς του απ’την πρώτη του χρονιά ως madridista και παρά τις στρατοσφαιρικές επιδόσεις σκοραρίσματος στη διπλή αναμέτρηση εναντίον της Μπάγερν, δεν είναι ούτε καν κοντά στον θαυμαστό παίκτη που έχει δείξει αυτά τα χρόνια. Ο Μπενζεμά ξεκίνησε την σεζόν με σοβαρά σωματικά προβλήματα και μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του κι ο χρόνος τελειώνει. Ο Μπέιλ, το προαναφερθέν, έχει χάσει πάνω απ’τα μισά παιχνίδια της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Αλλά πάντα όταν είχε μια επιλογή, αυτή είναι, με τους τρεις να’ναι σε άριστη φυσική κατάσταση, έχουν υπάρξει βασικοί. Υπήρξαν αμφιβολίες σε ορισμένες αναμετρήσεις, ο τεχνικός αμφισβητούνταν στις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά γι’αυτό το θέμα ήταν πάντα σαφής και συνοπτικός: «Αν είναι καλά, παίζουν πάντα». Έχει υπάρξει μια Μαδρίτη δύο προσώπων: αυτή που έπαιζε με το «BBC» ένα μεγάλο ματς κι έλαμπε, κι αυτή που έπαιζε με τους αναπληρωματικούς έναν μικρότερο αγώνα και κέρδιζε εξίσου καλά. Αλλά όταν εναλλάσσονταν, δηλαδή, οι βασικοί έπαιζαν ένα μικρότερο ματς, υπέφεραν και πολύ. Ως εκ τούτου προκύπτουν θεμιτές αμφιβολίες για το αν έπρεπε να’ναι αδιαμφισβήτητοι ή αν κάποια παραλλαγή, έστω και σποραδική, θα’κανε καλό στην η ομάδα.

Οι αναπληρωματικοί

Ο Ζιντάν δεν θέλησε να σπάσει την επίθεση. Η δυναμική της απόλυτης αντικατάστασής της έχει υπάρξει, το οποίο επέτρεψε την είσοδο παικτών, όπως οι Asensio, Lucas, Morata, James ή Isco σε κάποια rotations μερικές φορές άγρια, όπως στην Leganés και στην Χιχόν. Απ’το ματς του Riazor και μέχρι, ίσως, το τέλος της σεζόν, ο Ζιντάν δεν θα μπορεί να επιλέξει τους τρεις επιθετικούς του και θα πρέπει να καλύψει ένα απ’τα κενά μ’αυτούς τους παίκτες που προορίζονταν για μικρότερα ματς ή για δεύτερα ημίχρονα.


Η τρέχουσα δυναμική επιλογής του προπονητή υποδεικνύει ότι ο Marco Asensio θα’ναι ο άνθρωπος που θα μπει στον Bale στο Riazor και, μακροπρόθεσμα, στην διπλή αναμέτρηση του Champions League εναντίον της Ατλέτικο. Τόσο στα δύο παιχνίδια με τη Μπάγερν όσο και στο Clásico, η πρώτη αλλαγή ήταν ο Asensio. Ο mallorquín βρίσκεται σε μια φανταστική στιγμή φόρμας, αυτό αντιλαμβάνεται ο Ζιντάν και, ως εκ τούτου, τον επιλέγει μπροστά απ’τις άλλες επιλογές. Κι αυτό ενώ ο Marco πέρασε από μια φάση της σεζόν στην οποία μόλις που έπαιζε υπολειμματικά λεπτά, λίγο πολύ αυτό που κάνει τώρα ο Lucas Vázquez. Οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Αυτός που ήταν πριν ο παίκτης νούμερο «12», είναι αυτός που μένει έξω απ’τις αποστολές στις σημαντικές μέρες. Ο Morata μπαίνει πάντα στις λίστες, αλλά απέναντι στους μεγάλους δεν παίζει ποτέ. Δεν έχει σημασία που έχει τα ίδια γκολ με τον Μπενζεμά με σχεδόν τα μισά λεπτά. Επιπλέον με το ότι ο Morata δεν μετράει ως πιθανός αντικαταστάτης του Bale. Ο canterano έχει χώρο μόνο για ν’αντικαθιστά τον Μπενζεμά ή τον Κριστιάνο.

Και φυσικά, στην συνέχεια είναι οι ανέκαθεν. Isco και James. Τίποτα δεν έδειχνε ότι ο James θα μπορούσε να παίξει στο Clásico και να’ναι καθοριστικός (δεν χρησίμευσε σε τίποτα, αλλά μπήκε και σκόραρε). Στις τελευταίες βδομάδες ήταν ο malagueño αυτός που είχε αποκτήσει εξέχουσα θέση, αυτός που ξεκίνησε εναντίον της Μπάγερν μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα στην Χιχόν. Και ξαφνικά μένει χωρίς να παίξει εναντίον της Μπάρτσα κι εμφανίζεται ο James απ’το πουθενά. Ο αγώνας ενάντια στην Deportivo δεν θα’ναι ενδεικτικός για το τι θα κάνει η Μαδρίτη από’δω μέχρι το τέλος. Περισσότερο θα’ναι της Βαλένθια. Πάνω απ’όλα της Atleti. Το μόνο σίγουρο: αντίο στην τρίαινα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.