News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο αστέρας με τους κρυστάλλινους μυς

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Είναι πιθανό, αν το σουτ του Μέσι στο 91:47 είχε πάει στο δοκάρι του Keylor Navas, το κυνήγι μαγισσών εναντίον του Ζιντάν να μην είχε εξαπολύσει μια τέτοια φασαρία. Αλλά η έκβαση του Μαδρίτη-Μπαρτσελόνα ήταν πάρα πολύ οδυνηρή για τον madridismo κι έπρεπε να ψάξει αμέσως έναν αποδιοπομπαίο τράγο στον οποίο να βγάλει τόση απογοήτευση. Έτσι λειτουργούμε σ'αυτή την ευλογημένη χώρα. Και περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Οι αναλύσεις, καλύτερα εν θερμώ, a posteriori κι ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς προοπτική. Και καθόλου ημίμετρα. Με το 2-2 ήταν μια ιδιοφυΐα λόγω της αξεπέραστης διαχείρισής στο ρόστερ, ένας συλλέκτης τίτλων· με το 2-3 μ'ένα γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο μετά από μια μεγαλοφυΐα του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, έγινε ένας απλός ευθυγραμμιστής παικτών, ένας εντολέας του προέδρου. Καλώς ήρθες στην Ισπανία, Zizou.    
  
Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που του έχουν κατηγορήσει απ'το βράδυ της Κυριακής, ξεχωρίζει η χρησιμοποίηση του Μπέιλ. Έχει κατηγορηθεί για την απερισκεψία ότι τον πίεσε. Δεν έχει σημασία ότι ο τραυματισμός ήταν διαφορετικός και στο άλλο πόδι απ'αυτό που τον κράτησε έξω για μια εβδομάδα λόγω ενοχλήσεων. Μετά την ολοκλήρωση δύο προπονήσεων χωρίς ενοχλήσεις στο δεξί αστράγαλό του, όπου έκανε μια σοβαρή εγχείρηση στους τένοντες στα τέλη Νοεμβρίου, μετά από ένα χτύπημα από έναν αντίπαλο, ο Ουαλός του είπε ότι ήταν 100% κι έτοιμος να παίξει στο Clásico. Και φυσικά έπαιξε. Μετά από 35 λεπτά, τραυματίζονταν στο άλλο πόδι, το αριστερό, και σ'άλλον μυ, του υποκνημιδίου. Αλλά το σφάλμα είναι του Ζιντάν.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ

Ο Gareth Bale έχει πληρώσει επίσης τα σπασμένα του Messi. Ο νέος τραυματισμός του στον υποκνημίδιο, ο έκτος στην ίδια περιοχή του αριστερού ποδιού (έχει και δύο στο δεξί), αποδεικνύει τον Γολγοθά που ζει ένας εξαιρετικός παίκτης του οποίου η σωματική του ευθραυστότητα περιορίζει την καριέρα του. Απ'το καλοκαίρι του 2013 που έγινε η πρώτη ή η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (που κατέβαλε στην Τότεναμ 91.589.842 € σε μετρητά ή 100.759.417 € σε δόσεις, και συμφώνησαν να δηλώσουν στη σύμβαση ότι η πληρωμή γίνεται σε μετρητά, αν και στη συνέχεια, κάθε ομάδα έδωσε ανεπίσημα μια διαφορετική εκδοχή για το πως πληρώθηκε), ο Μπέιλ έχει υπάρξει μια υπογραφή με ιδιαίτερη χροιά.

Οι τεράστιες ποδοσφαιρικές δυνατότητες του είναι τόσο προφανείς όσο και η έλλειψη της διάρκειάς του λόγω των τραυματισμών. Σε τέσσερις σεζόν έχει παίξει 149 παιχνίδια, έχει σκοράρει 67 γκολ κι έχει δώσει 43 ασίστ. Έχει κερδίσει δύο Τσάμπιονς Λινγκ, δύο Mundialitos, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης κι ένα Copa del Rey στο οποίο θάμπωσε με μια γκολάρα σ'έναν ιστορικό καλπασμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία: όταν τον σέβεται το εκρηκτικό του σώμα, ο Bale είναι ένα κανόνι. Ίσως να'ναι υπερβολικό να τον θεωρούν τον διάδοχο του Μέσι ή του Κριστιάνο, κενή θέση για την οποία ο Neymar, παρά το χαρακτήρα του, πιστοποιεί περισσότερες συνθήκες. Αλλά αναμφισβήτητα είναι ένας παικταράς και είναι μεταξύ της παγκόσμιας ελίτ.

Το πρόβλημα του Bale είναι οι 17 τραυματισμοί που έχει πλέον ντυμένος στα λευκά και τον έχουν κάνει να χάσει 57 παιχνίδια. Απ'αυτούς, 16 είναι μυικοί, οι πιο συνηθισμένοι στο ποδόσφαιρο, με μια πιθανότητα υποτροπής 35%. Η περιοχή του υποκνημιδίου, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τον Ουαλό, είναι μία απ'τις πιο επίφοβες απ'τους γιατρούς λόγω της δυσκολίας να διαγνωστεί με ακρίβεια. Μετά την αποκάλυψη της MARCA των προβλημάτων του στη μέση, ο σκοταδισμός γύρω απ'την φυσική κατάσταση του Μπέιλ έχει φτάσει σε ανυποψίαστα όρια.

Ο GARETH ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑ

Όπως συμβαίνει σ'αυτές τις περιπτώσεις, ο χρόνος στο τέλος δικαιώνει ή όχι. Ο Bale είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, τον οποίο το σώμα του δεν αφήνει ν'αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η τεράστια δαπάνη που έκανε η Μαδρίτη του απένειμε ένα καθεστώς παίκτη βιτρίνας το οποίο προσπαθεί ν'αποδείξει, αλλά οι τραυματισμοί τον εμποδίζουν. Στ'αποδυτήρια τον βλέπουν ως ένα καλό παιδί και υποδεικνύουν ότι το άγχος μπορεί να'χει το τίμημά του λόγω της υπερβολικής επιθυμίας του να επανεμφανίζεται. Απ'το περιβάλλον του αναδεικνύουν τη μαχητική νοοτροπία του, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των γαλονιών του και δεν προτίθεται να τα παρατήσει. Στο club διατηρούν την ιδιόμορφη άποψή τους ότι οποιαδήποτε κριτική προς τον Bale κατευθύνεται στην πραγματικότητα προς τον Florentino, σαν να'ταν υπεύθυνος γι'αυτούς τους τραυματισμούς ή να μην είχε υπογράψει και πολλά άλλα αστέρια εκτός απ'τον Ουαλό. Κι ο Ζιντάν είναι αυτός που το έχει πιο ξεκάθαρο: αν ο Gareth είναι καλά, παίζει. Επειδή είναι πολύ καλός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.