News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ναι, στον Isco πέφτει μεγάλη αυτή η Μαδρίτη (και θα ταίριαζε στη μετά-Luis Enrique Barca)

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Του Enrique Marín

Όσο και αν αξιώνεται στη Laliga, ο malagueño δεν έχει υπολογιστεί μέχρι στιγμής απ’τον Ζιντάν στο Champions League. Παραδόξως, τα χαρακτηριστικά του λείπουν απ’το το Camp Nou


«Σε ποιον θα παίξει;», επαναλάμβανε ο Florentino Pérez όταν τον ρωτούσαν για το ενδεχόμενο να υπογράψει η Ρεάλ Μαδρίτης τον Isco (Benalmádena, Μάλαγα, 21 Απριλίου του 1992). Ακόμα κι έτσι, και στο μέτρο που η απάντηση του προέδρου ACS δεν ήταν παρά μόνο για να αποφευχθεί μια είδηση που, όπως και τόσες άλλες, δεν θ’αργούσε να επιβεβαιωθεί, τον Ιούνιο του 2013 η Μάλαγα έκλεισε τη μεταβίβαση του Isco στο λευκό σύνολο σε αντάλλαγμα 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκείνο το ίδιο καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε επίσης τον Asier Illarramendi, για τον οποίο πλήρωσε περίπου 38 εκατομμύρια στην Real Sociedad. Συνολικά, σχεδόν 70 εκατομμύρια σε δύο Ισπανούς παίκτες, το οποίο σήμαινε μια καινοτομία στη μεταγραφική πολιτική του Florentino. Απ’τα ανώτερα κλιμάκια του ισπανικού αθλητισμού διέρρευσαν πληροφορίες αναφορικά με το ότι ο Pérez είχε λάβει το αίτημα, δεδομένης της ευαίσθητης οικονομικής κατάστασης της χώρας, λόγω της κρίσης, τις παραδοσιακές του εκατομμυριοσύνες να τις ξοδέψει στην Ισπανία κι όχι στο εξωτερικό. Φυσικά σ’αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι την Κ 21 προπονούσε τότε ο Julen Lopetegui κι ότι ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ακριβώς με τον Isco και τον Illarra στην εντεκάδα της.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, κι ελλείψει λίγο περισσότερου από ακόμα ένα για την ολοκλήρωση του πενταετές συμβολαίου που υπέγραψε όταν ήρθε στο Μπερναμπέου απ’τη Μάλαγα, ο Isco εξακολουθεί να’ναι πρωταγωνιστής εκείνης της ερώτησης του Florentino: «Σε ποιον να παίξει;». Η υποχρεωτική βασική παρουσία του λεγόμενου «BBC», δηλαδή, της τρίαινας που αποτελούν οι Μπενζεμά, Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο, περιορίζει την χρησιμοποίηση των Morata, Marco Asensio και Lucas Vázquez, αλλά επίσης κι αυτήν μέσων όπως ο Isco, γιατί παίζοντας με τρεις μπροστά, ο Ζιντάν προτιμά τους Casemiro, Kroos και Modric πίσω. Όσο για τον Illarra, είναι γνωστό ότι επέστρεψε στην Σοσιεδάδ πριν από δύο σεζόν.

Όπως συμβαίνει και με τον Mesut Özil, του οποίου η ανανέωση με την Άρσεναλ εξακολουθεί παγωμένη και το συμβόλαιό του τελειώνει τον Ιούνιο του 2018, η Barça είναι επίσης εν αναμονή του συμβατικού καθεστώτος του Isco. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο malagueño μέσος έχει αναλάβει ν’αποκλείσει την πιθανή κίνησή του στη Μπαρτσελόνα, η αλήθεια είναι ότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν καλύτερα στην καταλανική ομάδα απ’ότι σ’αυτήν την Ρεάλ Μαδρίτης. «Λόγω των χαρακτηριστικών και της ικανότητας, αλλά πάνω απ 'όλα, λόγω της απουσίας των άλλων παικτών απ’τους οποίους απομένουν πολύ λίγοι, ο Isco έχει μια θέση στη Barça», μου είπε κάποτε ο Juanma Lillo για τον Malagueño κι ένα μοντέλο παιχνιδιού που καταλαβαίνει όπως κανείς.

Σε αντίθεση με παίκτες όπως ο André Gomes, ο Denis Suárez, ο Arda Turan ή ο ίδιος ο Rakitic, ο Isco ταιριάζει τέλεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι μέσοι της Barca, κάτι το οποίο εκτείνεται στην εθνική που προπονεί ο Lopetegui. Η επικείμενη έξοδος του Luis Enrique θα’παιζε επίσης υπέρ του madridista, καθώς αρκεί να δούμε πώς ο Αστουριανός τεχνικός κρατά τον Ινιέστα σ’ένα δεύτερο πλάνο, όταν σήμερα παραμένει απαραίτητος μαζί με τον Sergio Busquets και χωρίς κανείς να’χει καλύψει με εγγυήσεις την απουσία του Xavi. Μπορούσαν να το κάνουν ο Thiago ή ο Σεσκ Φάμπρεγας, αλλά ο ένας πουλήθηκε ακατανόητα στη Μπάγερν του Guardiola κι ο άλλος προτίμησε να πάει στην Τσέλσι με τον Μουρίνιο. Ναι, η Barça έχει επίσης στην τρίαινα Μέσι, Λουίς Σουάρες και Neymar, τρεις άθικτους παίκτες, αλλά από πίσω εξακολουθεί να χρειάζεται -και της λείπουν- δημιουργοί παιχνιδιού όπως ο Isco.


Μόνο οι Mariano και Yanez παίζουν λιγότερο στο Champions League

Με τα στατιστικά στο χέρι, κι αν κι από ποδοσφαιρικής άποψης η δήλωση φαίνεται τι δεν ισχύει, μπορεί να ειπωθεί ότι στον Isco πέφτει μεγάλη αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης. Απόδειξη αυτού είναι ότι αυτή την σεζόν, ο malagueño έχει μόνο 77 λεπτά στο Champions League, την διοργάνωση όπου ο Ζιντάν δεν μπορεί να επιτρέψει rotations όπως έκανε στο Copa del Rey και κάνει στην Laliga. Το '22' έχει παίξει λιγότερο ακόμη και απ’τον Coentrao (96) και πολύ πίσω από άλλους συνήθεις του πάγκου όπως ο Asensio (155), ο Morata (164), οι Danilo και Nacho (180), ο Kovacic (213), ο Lucas Vázquez (291) κι ο James (318). Μάλιστα, μόνο ο Mariano (5) κι ο τρίτος τερματοφύλακας Rubén Yáñez (0) έχουν παίξει λιγότερο απ’αυτόν στο Champions League, γιατί μέχρι κι ο Kiko Casilla έχει παίξει ένα πλήρες παιχνίδι σ’αυτή τη διοργάνωση.

Παρά τις παραστάσεις του στην Laliga, και ιδιαίτερα αυτό το Σάββατο στο El Molinón, η αλήθεια είναι ότι ο Ζιντάν έχει υπολογίσει τον Isco μόνο σε δύο απ’τα 9 παιχνίδια που έχουν παίξει οι λευκοί στο Champions League. Ο τραυματισμός του Μπέιλ θα μπορούσε να του ανοίξει τις πόρτες του βασικού αύριο ενάντια στην Μπάγερν στο Μπερναμπέου, αν και μετά τα καλά λεπτά του στο Μόναχο η εναλλακτική στον Ουαλό θα μπορούσε να’ναι και πάλι ο Marco Asensio. Ο Isco δεν αναμένεται ούτε στην αρχική ενδεκάδα για το Clásico ενάντια στη Μπαρτσελόνα, γιατί όλα δείχνουν ότι ο Bale θα’ναι έτοιμος για τότε.

«Είμαι άδικος με τον Isco και με πολλούς παίκτες που σε άλλη ομάδα θα’ταν βασικοί», παραδέχτηκε ο Ζιντάν στη Χιχόν. «Είναι το δίλημμα του να’σαι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει να επιλέγεις», πρόσθεσε ο Γάλλος τεχνικός. «Έχω καταστήσει σαφές ότι θέλω να’μαι εδώ για πολλά χρόνια και δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι εκπλήσσονται που θα’θελα να παίζω περισσότερο. Αν πίστευα ότι δεν το αξίζω, δεν θα το’λεγα», διαβεβαίωσε το «22». Η κατάσταση του Isco δεν είναι απλή, ειδικά λόγω του περίεργου παράδοξου ότι στη Barça θα’χε την θέση που του λείπει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Με την ευκαιρία, ο Isco βραβεύτηκε με το βραβείο Golden Boy 2012, με το οποίο η «Tuttosport» αναγνωρίζει τον καλύτερο Κ 21 παίκτη στην Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό το βραβείο έχει εκτεθεί αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ των υποψηφίων τον Luca Zidane, τερματοφύλακα της Castilla και γιο του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, αξίζει ο «πλεονασμός», κι όχι τον André Onana, τερματοφύλακα του Ajax τον οποίο θέλουν άλλοι σύλλογοι ακόμη μεγαλύτεροι στην Ευρώπη. Αλλά οι γιοι του Ζιντάν αξίζουν ένα ξεχωριστό άρθρο, ναι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.