News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κεραυνός Nacho

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Ο στόπερ έχει καταγράψει την υψηλότερη τελική ταχύτητα στο ρόστερ: 34,62 χλμ/ώρα


Το ότι ο Nacho είναι ένας απ’τους παίκτες με την καλύτερη φόρμα στο ρόστερ δεν είναι τυχαίο. Υποστηριζόμενος απ’τον Ζιντάν, ο στόπερ έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ κι απολαμβάνει ένα σωματικό επίπεδο το οποίο, μεταξύ άλλων πραγμάτων, του επιτρέπει να’ναι ο ταχύτερος παίκτης στην ομάδα.

Ούτε ο Bale, ούτε ο Cristiano, ούτε ο Morata... Κανένας απ’τους a priori πιο γρήγορους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεπερνά τα νούμερα του Nacho, ο οποίος ενάντια στην Αθλέτικ έφτασε την ταχύτητα των 34,62 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στη Laliga.

Τα στοιχεία μπορεί να εκπλήσσουν τους οπαδούς, αλλά όχι το τεχνικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι βλέπουν τον Nacho να εργάζεται καθημερινά σ’ένα βάναυσο επίπεδο κι όπου χειρίζονται ήδη αυτούς τους αριθμούς απ’την προετοιμασία. Ο Nacho είναι μαζί με τον Varane ο ταχύτερος αμυντικός της ομάδας, αλλά η προετοιμασία του αυτή τη σεζόν τον έχει οδηγήσει να’ναι ένα σκαλοπάτι πάνω από όλους τους άλλους. Ποδοσφαιριστές με την ψυχή σπρίντερ όπως οι Μπέιλ, Morata και Κριστιάνο -ο τελευταίος χάνει την ορμή με το πέρασμα των ετών- δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν το στατιστικό του Nacho ενάντια στην Αθλέτικ.

Morata και Bale, με τελική ταχύτητα 34,3 χιλιόμετρα ανά ώρα, καταλαμβάνουν την τρίτη θέση του ρόστερ πίσω απ’τους Nacho και Ματέο Κόβασιτς, το άλλο μεγάλο κάλυμμα, που αυτή τη σεζόν έχει καταγράψει τελική ταχύτητα 34,59 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Τα δεδομένα της Laliga καταγράφουν την υψηλότερη ταχύτητα των παικτών, όχι τη μέση ταχύτητα κάθε παίκτη σε κάθε ενέργεια. Ο Nacho είναι καθαρή εκρηκτικότητα και φτάνει τη μέγιστη ταχύτητά του σε απόσταση λίγων μέτρων. Ο Μπέιλ, για παράδειγμα, είναι περισσότερο σαν τον Γιουσέιν Μπολτ, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φτάσει την μέγιστη ταχύτητα, αλλά έχει έναν μέσο όρο ταχύτητας υψηλότερο απ’οποιουδήποτε άλλου παίκτη του ρόστερ. Σε μια κούρσα 100 μέτρων, είναι πιθανό να μην τα κατάφερνε κανείς με τον ποδοσφαιριστή της Ουαλίας.

Οι μέσοι στην ουρά

Τα δεδομένα της Laliga αντανακλούν επίσης μια άλλη κραυγαλέα πραγματικότητα με γυμνό μάτι, ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει γρήγορους μέσους. Kroos, Modric, Isco και James εμφανίζονται στην ουρά της μέγιστης ταχύτητας του ρόστερ, με κανέναν τους να μην έχει ξεπεράσει το φράγμα των 32 χιλιομέτρων την ώρα. Απ’όλους τους μέσους, ο Kovacic είναι ο ταχύτερος (34,59, σχεδόν όσο κι ο Nacho) κι ο Casemiro κινείται σε μια μέση ζώνη (η τελική του ταχύτητα ήταν 32,51 χιλιόμετρα/ανά ώρα).

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν επίσης τα λόγια του Φάμπιο Κοεντράο τον περασμένο μήνα στην Πορτογαλία, όπου είπε ότι δεν ήταν σε συνθήκες να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά το γεγονός ότι έχει παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια σ’αυτό το πρωτάθλημα, τα δεδομένα του απέχουν πολύ απ’αυτά που περιμένει κανείς από έναν παίκτη της λευκής ομάδας. Σε καμία απ’τις εμφανίσεις του δεν έχει φτάσει στο σπριντ τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Γρήγοροι, αλλά όχι αθλητές

Και το ερώτημα που κάνουν πολλοί οπαδοί. Θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν οι πιο γρήγοροι παίκτες με επαγγελματίες αθλητές στην κούρσα των 100 μέτρων; Η απάντηση είναι όχι. Αν και η Μαδρίτη έχει στις τάξεις της μερικούς απ’τους ταχύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα, τα δεδομένα τους απέχουν πολύ από εκείνα των μεγάλων σπρίντερ.

Όταν ο Γιουσέιν Μπολτ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, για να αναφέρουμε τον ταχύτερο άνθρωπο στον πλανήτη, έφτασε μια τελική ταχύτητα των 44,72 χιλιομέτρων/ώρα, αριθμοί που είναι έτη φωτός μακριά από εκείνους που είναι σε θέση να πιάσουν οι παίκτες. Ειδικοί στην προετοιμασία φυσικής κατάστασης και στη μέτρηση της ταχύτητας διαβεβαιώνουν ότι το να ξεπεράσει ένας παίκτης το φράγμα των 36 χιλιομέτρων ανά ώρα είναι σχεδόν αδύνατη αποστολή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.