News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπογράφει έναν Vizcaíno έφηβο και η Athletic τρελαίνεται (κι ακόμη και ψεύδεται)

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Του Enrique Marín

Ο Eneko Delgado παίζει στη bilbaíno Danok Bat κι απ’το 2014 ήταν στην τροχιά της Τσέλσι, αλλά ο Amorrortu προσπάθησε να τον υπογράψει μόνο όταν έμαθε το ενδιαφέρον του Víctor Fernández
Ο José Mari Amorrortu

Η είδηση βγήκε πριν από λίγες μέρες στο Μπιλμπάο, αν και πρέπει να το πούμε, με μια εστίαση που δεν ήταν σύμφωνη με την πραγματικότητα και, μάλιστα, ακούγονταν σαν ένα ξέσπασμα ενός club που συνηθίζει να ψαρεύει σε ξένα νερά, αλλά άλλοι να μην ψαρεύουν στα δικά του. «Η Μαδρίτη υπογράφει έναν έφηβο που απέρριψε η Athletic», μπορούσε να διαβαστεί στις σελίδες του «El Correo». Αποτελεσματικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπογράψει τον Eneko Delgado, έναν υποσχόμενο 16χρονο ποδοσφαιριστή που παίζει στην Εφήβων της Danok Bat, αν κι όχι επειδή απέκλειε την κίνησή του η Athletic, όπως διαβεβαίωναν «οι πηγές» του εν λόγω μέσου μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα, ο αθλητικός διευθυντής του rojiblanco club, José Mari Amorrortu, προσπάθησε να πείσει την τελευταία στιγμή τους γονείς του νεαρού παίκτη για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, αν και η απόφαση της οικογένειας Delgado είχε παρθεί και την επόμενη σεζόν ο Eneko θα φοράει λευκά.

Μετά από μια μακρά εργασία scouting των ανιχνευτών της Ρεάλ Μαδρίτης, ο ίδιος ο Víctor Fernández, νυν διευθυντής της cantera του club που προεδρεύει ο Florentino Pérez, μετέβη τον περασμένο μήνα στα bilbaínos γήπεδα του Mallona, όπου παίζει τους αγώνες της η Danok Bat, για να δει ζωντανά τον Eneko και να δώσει την έγκρισή του για την υπογραφή. Με την ιδιότητά του ως club συμφώνου, η Danok Bat ενημέρωσε την Athletic για τις προθέσεις τις οικογένειας Delgado να φύγει στο τέλος της σεζόν, ως εκ τούτου ο Amorrortu  τελικά κινήθηκε και, βλέποντας ότι το έκανε αργά και άσχημα, διέρρευσε ότι αν ο νεαρός παίκτης πήγαινε στο Valdebebas ήταν επειδή τον είχε απορρίψει το Lezama. Λυπηρό, αλλά αληθινό, καθώς οι rojiblancos τον είχαν φέρει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις να δοκιμάσει μαζί τους, αν κι ο Eneko δεν βρέθηκε ποτέ άνετα κι ούτε του έκαναν μια πρόταση μέχρι που έμαθαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Eneko, με την εθνική Euskadi ενάντια στη Real Sociedad

Μάλιστα, η «El Correo» αναγκάστηκε να δημοσιεύσει λίγες ημέρες αργότερα άλλες πληροφορίες υπό τον τίτλο «Μια καθυστερημένη κίνηση της Athletic» στην οποία λέγονταν όλη η αλήθεια κι όχι μόνο αυτή που ενδιέφερε τον Amorrortu: «Στις 21 Μαρτίου, η Athletic, σε κατάσταση συναγερμού απ’την παρουσία του Víctor Fernández, ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του παίκτη μέσω μιας τηλεφωνικής κλήσης», μπορούσε να διαβαστεί στο εν λόγω μέσο. «Η συνάντηση μεταξύ των μερών δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι δύο εβδομάδες αργότερα. Απ’την rojiblanca πλευρά ήρθε ο αθλητικός διευθυντής, José Mari Amorrortu, κι ο συντονιστής των επιτελείων, José Manuel Sevillano».

Το 2014, ο Eneko συμμετείχε σε μια κατασκήνωση που διοργανώθηκε απ’το Ίδρυμα της Τσέλσι στο Rada, έναν μικρό cántabro δήμο 12 χιλιόμετρα απ’το Λαρέντο, κι επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης, όχι μόνο αυτής της κατασκήνωσής, αλλά και των άλλων δύο που έχει η αγγλική ομάδα στην Ισπανία. Αυτή η αναγνώριση του επέτρεψε να ταξιδέψει μαζί με τους γονείς του για μία εβδομάδα στο Λονδίνο, όπου έλαβε το βραβείο, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις εγκαταστάσεις κι ακόμη και να προπονηθεί με τα παιδιά της ηλικίας του. Δεδομένου ότι οι κανόνες της FIFA δεν επιτρέπουν στην Τσέλσι να υπογράφει ανήλικους, ο Eneko συνέχισε να ταξιδεύει περιστασιακά στην βρετανική πρωτεύουσα κι έπαιξε σ’ένα τουρνουά στην Ιταλία με τους Blues…

Ανά πάσα στιγμή, η Danok Bat κράτησε ενήμερη την Athletic για την σχέση του Delgado με την Τσέλσι, η οποία προσπάθησε επίσης ν’αντιδράσει μαθαίνοντας ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μπει στη σκηνή, αν και δεδομένης της οντότητας του ισπανικού club στο Λονδίνο, κατάλαβαν αμέσως ότι όσα κι αν πρόσφεραν, κάτι που ακόμα κι έτσι δεν δίστασαν να κάνουν, δεν είχαν καμία πιθανότητα. Άλλες ομάδες της Laliga όπως οι Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη παρακολουθούσαν στενά τον Delgado, το οποίο εκθέτει ακόμη περισσότερο τη διαχείριση του Amorrortu κι εξηγεί γιατί είναι τόσο αμφισβητούμενος στο Lezama.

Με την ευκαιρία, ο σύλλογος που απέκλεισε την υπογραφή του νεαρού bilbaíno παίκτη δεν ήταν η Athletic, αλλά η Real Sociedad, μια ομάδα στην οποία ο Eneko Delgado είχε το όραμα να παίξει, κάτι που θα’πρεπε ν’ανησυχεί, και πολύ, στην Bizkaia, αν και τώρα ο παίκτης απ’το Galdakao είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα του να το κάνει απ’το επόμενο καλοκαίρι στη Juvenil B της Ρεάλ Μαδρίτης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.