News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Barca προσπαθεί να κάνει ένα τέχνασμα στο TAD για να αναγκάσει την προσωρινή αναστολή του Neymar

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Των Sergio Fernandez και Ramiro Aldunate

Ερμηνεύει το νόμο με δικό της τρόπο και παρουσιάζει μια προσφυγή μετά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου


Το Clásico παίζεται ήδη στα γραφεία, ή τουλάχιστον αυτό είναι ότι προτίθεται η Barcelona. Η καταλανική ομάδα εξέπληξε την Παρασκευή με μια απρόσμενη κίνηση η οποία, ανάλογα με το πώς θα την διαχειριστεί, θα μπορούσε να της βγει πολύ ακριβά.

Αναμένονταν οι azulgranas να υπέβαλαν την Παρασκευή την προσφυγή τους στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την προσωρινή αναστολή για την ποινή του Neymar κι έτσι έκαναν, αλλά όχι με τον προβλεπόμενο τρόπο. Με όλη την θέληση του κόσμου, η καταλανική ομάδα περίμενε να τελειώσει η καθιερωμένη συνεδρίαση του TAD για να στείλει την προσφυγή της, γνωρίζοντας ότι δεν αναμένεται να συνεδριάσει ξανά μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Στην Culé οντότητα πιστεύουν ότι με αυτή την κίνηση έχουν επιτύχει αυτομάτως την προσωρινή αναστολή της ποινής του Neymar κι ότι μπορεί πλέον να παίξει στο Clásico. Καταφεύγουν στη δική τους ερμηνεία του νόμου, που δεν έχει φανεί ποτέ μέχρι σήμερα στον ισπανικό αθλητισμό. Απ’τη Barça θεωρούν ότι υπάρχει μια αντίφαση μεταξύ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ομοσπονδίας και του άρθρου 98.1b, καθώς «οι πράξεις των Δημόσιων Διοικήσεων που υπόκεινται στο Διοικητικό Δίκαιο θα’ναι άμεσα εκτελέσιμες, εκτός απ’την περίπτωση ενός ψηφίσματος μιας διαδικασίας ποινικής φύσεως εναντίον της οποίας υπάρχει κάποια προσφυγή σε διοικητική διαδρομή».

Η Barca κατανοεί ότι με την προσφυγή της την Παρασκευή, η αμεσότητα της ποινής ακυρώνεται, διότι δεν έχει εξαντληθεί η διοικητική διαδρομή κι ότι, ως εκ τούτου, ο Neymar μπορεί να παίξει στο Clásico, εκτός εάν το TAD συνεδριάσει κατ’εξαίρεση για ν’αντιμετωπίσει το θέμα σήμερα.

Ωστόσο, άλλες ειδικές πηγές στο αθλητικό δίκαιο τις οποίες συμβουλεύτηκε η MARCA θεωρούν ότι η Barça «διαπράττει ένα λάθος κατά την ερμηνεία της της αρχής της ιεραρχίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν επικρατεί το υψηλότερο δίκαιο έναντι του άλλου, αλλά επικρατεί το ειδικό επί του νόμου γενικού χαρακτήρα», σημειώνουν. Ως εκ τούτου, η azulgrana στρατηγική δεν θα’χε καμία νομική βάση.

Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Barcelona παρουσιάζει ένα όλα ή τίποτα στο TAD, το οποίο έχει πλέον δύο επιλογές, να επανασυνεδριάσει ή να ενεργήσει με φυσικότητα, να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα και να δούμε τι θα κάνει η Barça την Κυριακή.

Το TAD, πρόθυμο να επανασυνεδριάσει

Ούτε καν ακόμη και στην ομάδα δεν είναι πάρα πολύ πεπεισμένοι ότι αυτή η κίνηση θα’ναι πολύ επιτυχημένη και υπάρχει κάποιο στέλεχος που πιστεύει ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να τους συμβεί είναι να επανασυνεδριάσει το TAD και να τους εμποδίσει να πρέπει να πάρουν μια απόφαση αύριο. Αν η Barça πιστεύει στον ισχυρισμό της, το φυσιολογικό θα’ταν να χρησιμοποιήσει τον Neymar, αν και η οντότητα έχει προειδοποιηθεί απ’την RFEF, σε ανεπίσημη κουβέντα, ότι αυτή η απόφαση θα συνεπάγονταν την αυτόματη ήττα για λανθασμένη εντεκάδα.

Απ’την άλλη, τα μέλη του TAD έχουν επιβεβαιώσει στη MARCA τη διαθεσιμότητά τους να συνεδριάσουν ανά πάσα στιγμή πριν απ’το Clásico για ν’αποφανθούν και να διαλύσουν όλες τις αμφιβολίες. «Είμαστε διατεθειμένοι και αν χρειαστεί θα συνεδριάσουμε. Μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, δεν θα’ταν η πρώτη φορά», διαβεβαιώνουν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.