News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Bayern 4-2 (1-2 κανονική διάρκεια)

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

«Φλορεντινο μου, απ'οτι φαινεται τα χρωστουμενα τελειωσανε. Απ'την αλλη, ηρθε η ωρα να πληρωσεις στον Καρλο, και με τοκογλυφικο τοκο...

Γιουβε, Ατλετι και Μονακο οι αλλοι τρεις...»

Αυτή ήταν η πρόβλεψή μου τη μέρα της κλήρωσης. Κι όσον αφορά το Ρεάλ-Μπάγερν, διαψεύστηκα. ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΤΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΩΔΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΩΔΗ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE, ΩΔΗ ΣΤΟ CLASICO ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΠΑΓΕΡΝ, ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΟΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΟ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.


Η Ρεάλ σήμερα, πλήρωσε τη Μπάγερν με το δικό της νόμισμα: με σκληρή, γερμανική ψυχή, με ατσαλένια θέληση, με αδούλωτο πνεύμα που δεν παραδίδεται, με τις VALORES DE MADRISMO. Η πορεία προς την ιστορία συνεχίζεται. Κρος, Ράμος, Μόντριτς έμειναν καθαροί, και τώρα οι κάρτες σβήνουν. Ο Βαράν θα’ναι έτοιμος για τα ημιτελικά. Εκεί όπου, η Γιούβε είναι η πλέον ανεπιθύμητη. Δεν την έχουμε αποκλείσει ποτέ σε διπλά ματς. Αν πρέπει να την βρούμε κάπου, τότε καλύτερα στον τελικό.


Η Μπάγερν ήταν αυτή που καίγονταν. Κι όπως ήταν φυσιολογικό μπήκε φουριόζα πιέζοντας. Μόλις στο 8’, ο Ριμπερί τρύπησε την άμυνα με τον Καρβαχάλ να τον χάνει και τον Νάτσο να μην μπορεί να κόψει την πάσα του, ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε μπροστά απ’τον Νάβας, πήγε να εκτελέσει, αλλά ο Μαρσέλο με τρομερή αυτοθυσία έκοψε, η μπάλα πήγε στον Ρόμπεν, ο οποίος από πλάγια θέση την έστειλε άουτ. 

Η Μπάγερν συνέχισε στον ίδιο πιεστικό ρυθμό μέχρι το 25’, με την Ρεάλ να μην μπορεί να βγει μπροστά, αλλά παράλληλα να αμύνεται σεμιναριακά και να μην απειλείται. Ακριβώς σ’εκείνο το λεπτό όμως η λευκή ομάδα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κρος πέρασε μπροστά για τον Μπενζεμά, αυτός στ’αριστερά του για τον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος δεξιά στον Καρβαχάλ, κι ο canterano έπιασε το διαγώνιο απ’το ύψος της περιοχής, με τον Νόιερ να διώχνει σε κόρνερ και τον Κασάι να δείχνει λανθασμένα άουτ.

Το σύνθημα είχε πλέον δοθεί και η Ρεάλ ρόκαρε μέχρι την ανάπαυλα, σφυροκοπώντας τη Μπάγερν στην κόντρα, με τους Γερμανούς να κρατάνε το 0 με νύχια και με δόντια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καρβαχάλ έκανε την πλαγιοκόπηση από δεξιά, ο Νόιερ έκανε κακή απόκρουση, η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Ράμος μέσα στην περιοχή, κι ο camas πλάσαρε σωστά στην γωνία, με τον Μπόατενγκ να κόβει πάνω στην γραμμή, και την Ρεάλ να χάνει τεράστια ευκαιρία, την μεγαλύτερή της στο πρώτο μέρος.


Στο 33’, ο Μπενζεμά μπερδεύτηκε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Κρος ο οποίος έκανε το φαλτσαριστό απ’το ύψος της με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω απ’τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρονάλντο ξεχύθηκε στην κόντρα από δεξιά, με την ίδια διαδρομή ν’ακολουθεί απέναντι ο Μπενζεμά. Ο Πορτογάλος πήγε όλο το δρόμο μέχρι μέσα, κι εγωιστικά, αντί να ψάξει τον αμαρκάριστο Γάλλο, επιχείρησε να τελειώσει από γωνία, με τον Νόιερ φυσικά ν’αποκρούει.

Μπάγερν δεν υπήρχε, η Ρεάλ πυροβολούσε ανελέητα, και στο 38’ ο Κρος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά την τελευταία στιγμή ο Χούμελς έβαλε το σώμα του με αυτοθυσία κι έσωσε τους Γερμανούς. Στο 42’ ο Μαρσέλο διέσχισε όλο το γήπεδο, απ’τη μια περιοχή ως την άλλη, στην κόντρα, έσπασε αριστερά στον Ρονάλντο μέσα στην περιοχή, ο οποίος σούταρε από γωνία ψηλά άουτ. Η τελευταία στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε φυσικά στην πρωταγωνίστρια Ρεάλ, όταν στο 44’ ο Καρβαχάλ έκανε την σέντρα, η άμυνα των Γερμανών έδιωξε, με τη μπάλα να καταλήγει στον Κρος, το συρτό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Νόιερ. Οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στ’αποδυτήρια, με την Ρεάλ να αισθάνεται ξεκάθαρα αδικημένη απ’το σκορ.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η Μπάγερν δεν θα μπορούσε να συνεχίσει σ’αυτόν τον πεσμένο τόνο στο δεύτερο μέρος. Το ημίχρονο ξεκίνησε, με τον Κασάι να χαρίζει την δεύτερη κίτρινη στον Βιντάλ στο 47’ για σκληρό φάουλ πάνω στον Καζεμίρο. Δύο λεπτά αργότερα ο Κρος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ίσκο, που απ’το ύψος της περιοχής έκανε το έξυπνο συρτό με τη μπάλα να περνάει δίπλα απ’το δοκάρι. Και στη συνέχεια ήταν η σειρά της Μπάγερν να δηλώσει την παρουσία της στον αγώνα με τον Ρόμπεν που αποφάσισε να την πάρει απ’το χέρι. Ο αειθαλής 33χρονος Ολλανδός, αφού αρχικά βρέθηκε μόνος του με τη μπάλα μέσα στην περιοχή και το σκαφτό πλασέ του έβγαλε ο Μαρσέλο πάνω στην γραμμή, στο επόμενο λεπτό ανάγκασε τον Καζεμίρο να τον ανατρέψει με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το 0-1 απ’την βούλα και να βάζει τους Γερμανούς στο κόλπο.


Η Μπάγερν πήρε την ψυχολογία και στο 53’ ο Ρόμπεν έσκαψε για τον Βιντάλ, ο Χιλιανός βγήκε τετ α τετ από δεξιά, με το σουτ του να περνάει πάνω απ’τα δοκάρια. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τη Μπάγερν να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το μονέντουμ, και την Ρεάλ να προσπαθεί να ισορροπήσει, για να φτάσουμε στο 73’, όπου ο Καρβαχάλ έφυγε μόνος του στην κόντρα, διένυσε όλο τον δρόμο, έφτασε μπροστά απ’την αντίπαλη περιοχή, κι έχοντας δύο εξαιρετικές επιλογές, τον Ρονάλντο δεξιά και τον Ασένσιο αριστερά -με τον mallorquín να’ναι σε καλύτερη θέση- έκανε το αδιανόητο προσπαθώντας να τρυπήσει την άμυνα, χάνοντας λογικά τη μπάλα και σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία.

Και στο 75’ η Ρεάλ βρήκε πολύ καθυστερημένα αυτό που δικαιούνταν από ώρα. Ο Καζεμίρο πάλεψε στον χώρο του κέντρου, ελευθερώθηκε απ΄το τάκλινγκ του Μίλερ κι έβγαλε την σέντρα, με τον Ρονάλντο να κάνει με κεφαλιά το 1-1. Πριν όμως καταφέρει η Ρεάλ να χτίσει πάνω σ’αυτό, στο 77’, σε μια φάση ρουτίνας, ο Νάτσο έκοψε μέσα στην περιοχή προς τον Ράμος υπό την πίεση των Γερμανών, κι ο Σεβιγιάνος γύρισε αψυχολόγητα προς τον Νάβας, στέλνοντας τη μπάλα στην γωνία του για το 1-2, σε μια φάση που ξεκίνησε με τον Μίλερ να κάνει την πάσα προς τον Λεβαντόφκσι όταν ο Πολωνός ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Νάτσο ν'αναγκάζεται να κόψει προς τον Ράμος. Ένα αδιανόητο αυτογκόλ. 

Το ματς είχε γίνει πλέον ροντέο, και στο επόμενο λεπτό ο Ασένσιο έκανε την πλαγιοκόπηση από αριστερά στον Μαρσέλο, ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε με τον Νόιερ να λέει όχι. Στο επόμενο λεπτό, ήταν σειρά του Καζεμίρο να γλιτώσει την δεύτερη κίτρινη για φάουλ πάνω στον Ρόμπεν. Η Ρεάλ συνέχισε να προσπαθεί ν’αποφύγει την παράταση, και στο 82’ ο Μαρσέλο γέμισε από αριστερά, με τον Λούκας να κάνει το πλασέ στον αέρα στο δεύτερο δοκάρι, και τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική των δικτύων. Και στο επόμενο λεπτό, ο Βιντάλ πήρε λανθασμένα την δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να’χε πάρει πολύ νωρίτερα, και πλέον η παράταση, ήταν ένα σενάριο που βόλευε καλύτερα τους merengues. Κι ο αγώνας πήγε ακριβώς εκεί.


Εκεί που πλέον, με τη Μπάγερν να΄ναι με 10, να’χει για καλύτερό της τον 33χρονο Ρόμπεν, που μοιραία είχε μείνει από δυνάμεις, και με τον Λέβα να΄χει γίνει αλλαγή, το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Στο 96’ ο Ρονάλντο έπιασε το μακρινό σουτ με τον Νόιερ να λέει για πολλοστή φορά όχι, δύο λεπτά αργότερα, Λούκας κι Ασένσιο συνδυάστηκαν ωραία, με τον balear να κάνει το έξυπνα το άμεσο πλασέ στην κλειστή και τον Νόιερ να λέει για πολλοστή συν μία φορά όχι και να την πετάει σε κόρνερ, και στο 104’ ο Ράμος βρήκε τον Ρονάλντο με σέντρα μόνο του μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος κατέβασε από θέση οφσάιντ κι ο Νόιερ είπε ναι για το 2-2.


Η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο για πολλοστή φορά, και ακολούθησαν δύο επικές στιγμές. Αρχικά στο 109’, ο τεράστιος Μαρσέλο τρύπησε τους πάντες, έκοψε στη μέση όλη τη γερμανική άμυνα, βγήκε μπροστά απ’τον Νόιερ κι έδωσε δεξιά για τον Ρονάλντο που έκανε το 3-2, πάλι από θέση οφσάιντ. Και στο 111’ ο ονειρικός Ασένσιο, έφυγε στην κόντρα έχοντας τρεις μπροστά του, πήγε απ’τα δεξιά, άδειασε τον Χούμελς και με το κακό δεξί του πλάσαρε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 4-2. Ήταν δύο ΓΚΟΛΑΡΕΣ.

Από πάνω αριστερά και προς τα δεξιά: η 2η κίτρινη που δεν δίνεται στον Βιντάλ στο 47, το πέναλτι του Καζεμίρο στον Ρόμπεν στο 51, η 2η κίτρινη που δεν δίνεται στον Καζεμίρο στο 79, η λανθασμένη 2η κίτρινη στον Βιντάλ στο 83, το οφσάιντ αυτογκόλ που δέχεται η Ρεάλ στο 77, το οφσάιντ γκολ που βάζει ο Ρονάλντο στο 104 και το οφσάιντ γκολ που βάζει ο Ρονάλντο στο 109


Αν κι ο Ρονάλντο δεν έκανε τόσο ουσιαστικό παιχνίδι όσο στην Γερμανία, ήταν και πάλι ο mvp καθώς με το χατ τρικ του καθάρισε τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί θα θυμούνται τον Πορτογάλο για μια ζωή. Ο Μπενζεμά δεν έκανε τόσο καλό παιχνίδι στα 63 λεπτά που έπαιξε, προσπάθησε να τρέξει στην κόντρα με την ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί. Σωστά αντικαταστάθηκε απ’τον ΖΖ, και ΜΠΡΑΒΟ στον ΖΖ που δεν κώλωσε να τον βγάλει από τόσο νωρίς και να βάλει τον Ασένσιο. Ήταν μια κίνηση που του έδωσε πράγματα.

Ο Ίσκο προσπάθησε πολύ, αλλά το στιλ και το ύφος του αγώνα δεν τον ευνόησε. Η Ρεάλ περίμενε για μεγάλο διάστημα τη Μπάγερν, προσπαθώντας να την χτυπήσει στην κόντρα, και σε πολλές τέτοιες φάσεις συμμετείχε κι ο Ίσκο, όπου φαίνονταν ότι προσπαθούσε απίστευτα, αλλά ωστόσο δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα. Λογικό που ο ΖΖ τον έβγαλε στο 70’, αναζητώντας ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με τον Λούκας, ξέροντας ότι οι Γερμανοί θ’ανοίγονταν κι άλλο.

Κρος και Μόντριτς έκαναν μεγάλο παιχνίδι, ειδικά ο Κροάτης, αλλά ο Καζεμίρο τους ξεπέρασε και τους δύο. Ναι μεν υπέπεσε στο πέναλτι, αλλά ήταν ένας αγώνας κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του, και δεν απογοήτευσε κανέναν. Πολλά κλεψίματα, πολλά χιλιόμετρα και προσπάθεια, και την ασίστ στο 1-1, διορθώνοντας και το προηγούμενο λάθος του.

Τεράστιο ματς απ’τον Νάτσο. Τρομερός, εξαφάνισε τον Λέβα, τον οποίο ο Κάρλο αναγκάστηκε να αποσύρει. Μεγάλο ματς κι απ’τον Ράμος. Είχε βέβαια τη μεγάλη γκάφα του αυτογκόλ, αλλά όπως συνηθίζει πάντα, έτσι και σήμερα, την αντιστάθμισε με την ασίστ στο 2-2. Τεράστιο ματς απ’τον Μαρσέλο. Μυθικό κι επικό. Σε άμυνα και σε κόντρα επίθεση. ασύλληπτη η ενέργειά του στο 3-2, ασύλληπτα τα κοψίματά του πίσω. Πολύ καλό παιχνίδι κι απ’τον Καρβαχάλ, αν είχε αντιδράσει καλύτερα και στο 73, θ’άγγιζε το τέλειο, ενώ ο Νάβας δεν φέρει ευθύνη στα δύο γκολ.

Τρομερό παιχνίδι απ’τον Ασένσιο, εκπληκτικό γκολ, είναι το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης και η χρυσή της ελπίδα. Πολύ καλός και ο Λούκας. Ο Κόβασιτς δεν πρόλαβε να φανεί.

Ακολουθεί το clásico. Με νίκη σηκώνουμε πρωτάθλημα. Με ισοπαλία διατηρούμε το πλεονέκτημα και συνεχίζουμε στο λίγο που απομένει. Με ήττα μπλέκουμε. Η σημερινή παράταση δεν ευνοεί τις δυνάμεις μας. Το κάνει όμως η πρόκριση στην ψυχολογία μας. Κι άλλωστε, ο ΖΖ έχει φροντίσει να κάνει πολύ rotation στην ομάδα όλη τη χρονιά, αλλά και μέχρι τώρα που κρίνονται τα πάντα, και πολλοί ανίδεοι τον κράζουν, αντί να του λένε μπράβο που τα χτυπάει όλα. Έτσι πρέπει με τέτοιο ρόστερ. Και τα πολλαπλά ευεργετικά οφέλη του rotation φαίνονται. Και η Μπάρτσα θα κουβαλήσει την δική της κόπωση απ’το αυριανό. Και πιθανότατα και την απογοήτευση. ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.