News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristianos και Marcelos

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Του Santiago Segurola

Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται η αφορμή για να μιλήσουμε για τους διαιτητές και τη διαιτησία συμβαίνει η αμαρτία της λήθης. Στο Μπερναμπέου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν έδωσαν έναν εκπληκτικό ποδοσφαιρικό αγώνα, στο ύψος του ιστορικού μεγέθους των δύο ομάδων. Ματς χωρίς ιδιοκτήτη, με στιγμές για τον καθένα, τη συνεχής αίσθηση της αβεβαιότητας και κάποιες ανθολογικές μονομαχίες, όπως αυτή που πρωταγωνίστησε με τον Marcelo και τον Ρόμπεν, δύο εξαιρετικοί παίκτες που έδωσαν την καλύτερη εκδοχή τους σε μια νύχτα που, όμως, σημαδεύτηκε απ'την απόδοση του διαιτητή.

Σπάνια έχει προσφέρει το Τσάμπιονς Λιγκ παιχνίδια του διαμετρήματος των Μάντσεστερ Σίτι-Μονακό (5-3), Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν (6-1) και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν (4-2 στην παράταση), σχεδόν θαμμένα απ'τις επώδυνες παραστάσεις των διαιτητών και των πλατιών μιντιακών συνεπειών τους. Δεν απολαμβάνεται το ποδόσφαιρο, καταναλώνεται ο τριγύρω θόρυβος.

Η κοπιαστική νίκη της Μαδρίτης αφθονούσε στη γραμμή που την χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό. Μια ομάδα σχεδιασμένη για τα αστέρια, τώρα καθορίζεται απ'την τεράστια συμβολή των παικτών που ήρθαν αθόρυβα και φτηνά. Η τωρινή Ρεάλ Μαδρίτης είναι η τέλεια αναπαράσταση των Cristianos και Marcelos, δηλαδή, ο συνδυασμός του καλύτερου της παγκόσμιας αγοράς τα τελευταία χρόνια -Cristiano Ρονάλντο, Bale, Μπενζεμά, Sergio Ramos, Kroos, Modric και James- μ'έναν υψηλό αριθμό παικτών που τώρα φαίνονται χαρισμένοι.

Ο Marcelo εντάχθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης στα 18 του, ένας άγνωστος Βραζιλιάνος μπακ που άρχισε αμέσως να παράγει στην ομάδα. Κόστισε μόλις επτά εκατομμύρια ευρώ. Ο Marcelo έχει παίξει 400 επίσημους αγώνες και είναι, αναμφισβήτητα, ο αριστερός μπακ με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η επιρροή του στο παιχνίδι είναι μνημειώδης. Ενάντια στη Μπάγερν ανέπτυξε όλους τους πόρους του και ήταν ασταμάτητος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε αυτό το βαρυσήμαντο παιχνίδι με έξι παίκτες που έχουν κοστίσει στην ομάδα λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας. Ο Carvajal, σχηματισμένος στην cantera, επέστρεψε απ'τη Μπάγερ Λεβερκούζεν για 6.5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Nacho δεν έχει φύγει απ'το σπίτι από μικρός. Ο Casemiro προσχώρησε στην ομάδα απ'την Σάο Πάολο για 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αφού πέρασε απ'την Πόρτο, η Ρεάλ Μαδρίτης τον επαναγόρασε για 7.5 εκατομμύρια. Η επιστροφή του Lucas Vázquez σήμανε μια δαπάνη 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ο Asensio, αριστοτεχνικός εκ νέου εναντίον της Μπάγερν, αποκτήθηκε για 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο έκτος της λίστας είναι ο Μαρσέλο, φυσικά.

Η δαπάνη. Η συνολική δαπάνη γι'αυτούς τους επτά παίκτες είναι 27.500.000 ευρώ, μία απ'τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στην ιστορία της αγοράς του ποδοσφαίρου. Για χρόνια, φαινόταν ότι κανένας παίκτης με μια χαμηλότερη τιμή των 30 εκατομμυρίων δεν είχε δικαίωμα να παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Κυβερνούσε η αγορά με διάφορες απ'τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία: Κριστιάνο, Bale και James, μεταξύ άλλων. Είναι αλήθεια ότι στο τωρινό ποδόσφαιρο, όπου η παγκοσμιοποίηση και οι επιχειρήσεις συνδέονται μέχρι το μεδούλι, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την υποχρέωση ν'αποκτά μερικούς απ'τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ωστόσο, ο εμπορικός καθορισμός δεν λύνει πάντα τα αθλητικά προβλήματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατά το πρώτο στάδιο του Florentino Pérez επινόησε το σύνθημα Zidanes και Pavones, έχει φτάσει αυτή τη σεζόν στην πληρότητά της με τους εκάστοτε Marcelos, σπουδαίους παίκτες που ήρθαν νεαροί και περπατώντας στις μύτες στο κλαμπ. Χωρίς αυτούς, θα'ταν αδιανόητη η σοβαρή, ανταγωνιστική και υπέροχη έκδοση της Μαδρίτης εναντίον της Μπάγερν και, γενικά, σε όλη τη σεζόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.