News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane δεν θα αλλάξει

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Θα συνεχίσει να ποντάρει στους βασικούς του

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα προδώσει τη φιλοσοφία του της κατανόησης της διαχείρισης του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να το κάνει. Το είπε μετά το παιχνίδι του Riazor: «Όλα θα παραμείνουν ίδια». Ο Γάλλος θα συνεχίσει με τη σκέψη του και την ιδέα του μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν θα ξεγελάσει κανέναν, κανέναν απ'τους παίκτες του. Ούτε τον εαυτό του, διότι η αλλαγή θα'ταν μια προδοσία. Θα'ναι πιστός στις ιδέες του, στο χάρτη πορείας που έγραψε στην αρχή του έτους και που προς το παρόν, λίγο πολύ, του αποφέρει μ'έναν τρόπο.

Ο Ζιντάν λέει ότι υπολογίζει όλους τους παίκτες του, αλλά με ρόλους πολύ σαφείς και καλά εδραιωμένους. Έχει ξεκάθαρο ποια είναι η βασική του ενδεκάδα, αυτή των σημαντικών αγώνων κι έτσι θα παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο προπονητής ήταν σαφής με όλους τους παίκτες του και η αλλαγή στρατηγικής τώρα, θα'ταν ένα βήμα πίσω και το ν'απαρνηθεί πολλά απ'τα πράγματα που τον έχουν κάνει ισχυρό ενώπιον της ομάδας. Και το πρώτο απ'αυτά είναι να'χει υπάρξει ειλικρινής με τους παίκτες ανά πάσα στιγμή.

Το καλοκαίρι θα'ρθουν αλλαγές, καινοτομίες, άλλος σχεδιασμός του γκρουπ και μια νέα κατανομή των ρόλων. Δεν θα υπάρχουν πλέον συμφωνίες ή υποσχέσεις. Πριν από ένα χρόνο ζήτησε απ'τον Florentino Pérez να διατηρήσει την ομάδα, αλλά μέσα σε λίγες βδομάδες, όλα θα'ναι διαφορετικά.

 Ο Ζιντάν βλέπει αυτό που έχει μπροστά σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση. Είναι ο πρώτος που συνειδητοποίησε το τι είναι ικανοί να κάνουν οι Asensio, Isco, Kroos ή Modric και υπερηφανεύεται ότι ανάμεσα σ'όλους χτίζεται μια ομάδα ικανή να αντέξει έναν Απρίλιο με 9 παιχνίδια να κλείνουν με την λευκή ομάδα να παλεύει για τα πάντα.

Ο τεχνικός δεν θεωρεί επίσης ότι έχει έναν ξεκάθαρο λόγο ν'αφήσει στον πάγκο κανέναν απ'τους παίκτες της βασικής εντεκάδας  (ο Bale δεν μετράει, κι επιπλέον ανοίγει πολλές επιλογές). Πιστεύει ότι ανταγωνίζονται εντυπωσιακά, ότι ανταποκρίνονται στους στόχους, αλλά το καλύτερο, σύμφωνα μ'αυτόν, είναι ότι ξέρει ότι αν κάποιος αποτύχει, η δεύτερη γραμμή είναι έτοιμη να καλύψει τον οποιονδήποτε. Κι αυτό τον καθησυχάζει πριν απ'την επιστροφή του Champions League, που μην αμφιβάλλετε θα'ναι για τους ανέκαθεν λόγω της βαρύτητας στον πιο δημοφιλή τομέα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί το BBC και οι συνεργάτες του, αξίζουν έναν σεβασμό. Τον έχουν κερδίσει κι αν δεν είναι καλά, θα'πρεπε να'ναι αυτοί που θα δώσουν τη θέση τους στους άλλους.

Asensio, James, Kovacic, Lucas ή Isco αξίζουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά ούτε ο Modric, ο Kroos ή ο Casemiro δεν έχουν δώσει λόγους για να σταματήσουν να παίζουν. Κι εδώ συμπεριλαμβάνεται ένας υπέροχος Nacho.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.