News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το ρόστερ της Μαδρίτης λέει κατά πρόσωπο ότι για να μην υποφέρει πρέπει να αμυνθεί και πάλι

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Η ομάδα έχει δείξει εύθραυστη πρόσφατα

Μια τελευταία συνάντηση των παικτών απάλλαξε τον Ζιντάν και χρησίμευσε για να πει στους επιθετικούς ότι πρέπει να γυρίζουν πίσω. Η Μαδρίτη, χωρίς Bale και χωρίς Cristiano, ταξιδεύει στην Eibar για να πετάξει 

Το τόξο μιας βδομάδας αλλάζει ριζικά τις αισθήσεις. Οι αγώνες εναντίον των Βαλένθια, Βιγιαρεάλ και Λας Πάλμας, πέρα απ’τα αποτελέσματα, έχουν σπείρει αμφιβολίες στην Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή οι τρεις βαθμοί που πήραν στην Castellon ήταν μετά από μια επική ανατροπή, όπως ήταν και η ισοπαλία εναντίον των canarios. Αυτό χρησιμεύει για να προσθέσει στη βαθμολογία, αλλά αφήνει γλυκόπικρα συναισθήματα, την εικόνα ότι η ομάδα δεν ελέγχει καταλλήλως το παιχνίδι σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Αυτό, βέβαια, έχει συνέπειες.

Η πρώτη που έχει φανεί έχει να κάνει με τον προβληματισμό. Αυτή την εβδομάδα οι παίκτες και οι λευκοί τεχνικοί είχαν αρκετές συναντήσεις. Στην τελευταία ήταν οι παίκτες που πήραν το λόγο. Μετά τη συνεδρία του βίντεο κάθισαν και είπαν τα πράγματα ξεκάθαρα. Με καλή ατμόσφαιρα, αλλά με ειλικρίνεια. Σ’αυτά ξεχώρισε ο Sergio Ramos, αρχηγός και ηγέτης της ομάδας, ο οποίος ζήτησε απ’τους συμπαίκτες του μεγαλύτερη δέσμευση στην άμυνα. Στα τελευταία τρία παιχνίδια η Μαδρίτη έχει δεχτεί επτά γκολ, ένα ακατάλληλο νούμερο ενός συνόλου που φιλοδοξεί να κερδίσει τα πάντα. Ο στόπερ θεωρεί ότι μέρος του προβλήματος βρίσκεται στην τάση της διάσπασης της ομάδας, στην αβουλία ορισμένων επιθετικών να γυρίζουν πίσω και να εμποδίζουν τον αντίπαλο.

Μεταξύ των επικρίσεων δεν μπήκε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Οι παίκτες είναι με τον προπονητή τους, έναν προπονητή που τους αφήνει να ζουν ήρεμοι και με τον οποίο δείχνουν κάποια ποδοσφαιρική αρμονία. Είναι ο προπονητής τους, αλλά είναι επίσης ένας απ’αυτούς, γνωρίζει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή και του αστέρα, την πίεση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στην καθημερινότητα. Ως εκ τούτου η σχέση είναι ομαλή, μεν και δε κατανοούνται και μοιράζονται αθλητικά ιδεώδη. Είναι μαζί του και δεν αμφιβάλουν, αν και υπάρχουν αποχρώσεις που η ομάδα θα πρέπει να βελτιώσει αν θέλει να τελειώσει σε καλό λιμάνι αυτή η σεζόν. Η διοίκηση είναι μια άλλη ιστορία.

«Σήμερα, όπως πάντα, μιλήσαμε στ’αποδυτήρια. Είδαμε βίντεο και είχαμε μια λίγο μεγαλύτερη τεχνική συζήτηση, αλλά αυτό που συζητήσαμε μένει στ’αποδυτήρια. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα στο γήπεδο που μερικές φορές δεν λειτουργούν, αλλά το αναλύσαμε, το συζητήσαμε και τέλος. Ξέρω ότι ανησυχείτε για τ’αποδυτήρια, είναι φυσιολογικό, αλλά είμαστε πεπεισμένοι γι’αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», εξηγούσε ο Ζιντάν, φειδωλός στις λεπτομέρειες, στην εμφάνιση πριν το σημερινό παιχνίδι στην Eibar.
Ενός λεπτού σιγή για τον Raymond Kopa

Χωρίς Μπέιλ και Κριστιάνο

Το αίτημα της αλληλεγγύης των ηγετών των αποδυτηρίων είναι πιο πιθανό από ποτέ στο armero γήπεδο. Ακόμη κι αν είναι μόνο γιατί οι συνθήκες αναγκάζουν τον Ζιντάν να επινοήσει μια εντεκάδα. Δεν θα’ναι ο Μπέιλ, τιμωρημένος για δύο παιχνίδια· ούτε ο Cristiano, ο οποίος με σωματικές ενοχλήσεις, έχει μείνει στη Μαδρίτη. Ούτε κι ο Morata, ο οποίος είδε την κίτρινη εναντίον της Λας Πάλμας και χάνει αυτό το ματς. Αυτό θα αναγκάσει μια εντεκάδα με λιγότερα αστέρια, επίσης και πιο ισορροπημένη. Είναι πιθανό να εξαφανιστούν οι τρεις επιθετικοί απ’την διάταξη, που είναι μια απαραίτητη παραχώρηση που κάνει ο Zidane στη συγκέντρωση του επιθετικού ταλέντου, αλλά όχι ακριβώς κάτι θετικό όταν πρόκειται να σχηματίσει μια σταθερή ομάδα.

Αυτό θα του επιτρέψει να γεμίσει τη μεσαία γραμμή για τον έλεγχο του παιχνιδιού, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που έλειπε τις τελευταίες εβδομάδες. Τα τρία τελευταία παιχνίδια ήταν για τη Μαδρίτη, λίγο πολύ, άναρχα, διασκεδαστικά, στα οποία το κέντρο σχεδόν δεν υπήρχε, ειδικά στην αμυντική έκδοση. Αυτή την αδυναμία εκμεταλλεύτηκε ο Orellana, ο οποίος έκανε ό, τι ήθελε στις κόντρες της Βαλένθια. Επίσης η Βιγιαρεάλ και η Las Palmas, δύο ομάδες που ξέρουν να επιτίθενται καλά και βρήκαν κενά μέσω των οποίων παρεισφρήσαν στον πυρήνα της ομάδας του Ζιντάν.

Αυτό θα οδηγήσει σε μια εντεκάδα με πέντε μέσους, σπάνιο στην ομάδα. Θα επιστρέψει ο Casemiro, απόντας απ’το τελευταίο παιχνίδι λόγω τεχνικής απόφασης και, από μόνος του, ένα απ’τα κλειδιά για να παρέχει στο σύνολο μεγαλύτερη συνοχή. Δίπλα του, ως εσωτερικοί, οι Kroos και Modric. Μέχρι εκεί, ό, τι συνήθως, αλλά εκεί όπου συνήθως εμφανίζεται μια σειρά από επιθετικούς, τώρα φαίνεται ο Isco και, πιθανότατα, ο Lucas Vázquez. Ίσως, για να δώσει περισσότερα γκολ, ο James. Σε κάθε περίπτωση, παίκτες με επιθετικό τρόπο σκέψης, αλλά που μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του παιχνιδιού.

Η Eibar, που παλεύει για να μπει στις ευρωπαϊκές θέσεις, έχει δείξει επαρκώς ότι είναι μια συμπαγής ομάδα. Στη γραμμή του ότι έχει βρει η λευκή ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, περίπλοκες προκλήσεις που, για την ώρα, την έχουν διαπεράσει. Ένα βαθμό πίσω απ’την πρώτη θέση, την οποία έχασε την Τετάρτη, αν και μ’ένα παιχνίδι λιγότερο, η Μαδρίτη συνεχίζει να εξαρτάται απ’τον εαυτό της για να πάρει το πρωτάθλημα. Κι αυτός είναι ο σαφής στόχος που εξέφρασε ο Ζιντάν στις αρχές της σεζόν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.