News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα δύο πρόσωπα της Μαδρίτης

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Του Santiago Siguero

Το θετικό και το αρνητικό της ομάδας του Ζιντάν

Ο Ζιντάν συναντήθηκε με το ρόστερ να βρει λύσεις, και το θετικό να επιβληθεί στο αρνητικό. Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα της Μαδρίτης του Ζιντάν: Dr. Jeckyl και Mr. Hyde.

ΛΟΓΟΙ ΜΙΑΣ ΠΤΩΣΗΣ 

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν λειτουργεί το 2017. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους για μια αδιανόητη κατάσταση μέχρι μερικούς μήνες πριν, όταν η ομάδα κατέληγε να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ήταν εδραιωμένη στην πρώτη θέση της Laliga. Τώρα, έχει παραχωρήσει την προνομιακή της θέση (αν κι έχει το μπαλαντέρ του εξ αναβολής αγώνα εναντίον της Θέλτα) και το παιχνίδι της σπέρνει αμφιβολίες. Eibar και Νάπολι σκιαγραφούνται ως δύο αυθεντικοί τελικοί που θα επιτρέψουν την αξιολόγηση της υφής μιας ομάδας που συνορεύει με τη λέξη κρίση. Για διάφορους λόγους.

1. Τακτική αναντιστοιχία

Το 4-3-3 του Ζιντάν είναι υπό αμφισβήτηση. Ενάντια στην Λας Πάλμας, επιπλέον, η ομάδα έπαιξε χωρίς τον Casemiro, τον μόνο καθαρά τακτικό παίκτη στο ρόστερ (και χωρίς αντικαταστάτη, για την ακρίβεια). Η ομάδα του Setién κέρδισε με άνεση τη μεσαία γραμμή, η οποία έγινε πολύ μεγάλη και πολύ πλατιά για τους Kroos, Isco και Kovacic.

2. Αμυντική ευθραυστότητα

Απ’την αλλαγή του έτους, η Μαδρίτη πίσω είναι ένα σουρωτήρι. Δύο ομάδες (Σεβίλλη και Λας Πάλμας) έχουν καταφέρει να βάλουν τρία γκολ, αν και περιέργως οι λευκοί δεν έχασαν κανένα απ’αυτά τα δύο παιχνίδια. Βαλένθια και Villarreal, για να μην πάμε πολύ μακριά, νίκησαν δύο φορές τον Keylor Navas. Πάρα πολύ βαριές πλάκες για να τις σηκώσει σε κάθε παιχνίδι.

3. Χαλαρές εκκινήσεις 

Στα τελευταία παιχνίδια, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ νωθρές σκηνές. Στη Βαλένθια δέχθηκε δύο γκολ σε δέκα λεπτά, εναντίον της Βιγιαρεάλ δεν αντέδρασε μέχρι που βρέθηκε να χάνει με 2-0, κι ενάντια στην Λας Πάλμας το προβάδισμα ενός γκολ κράτησε μόλις ένα λεπτό. Μετά το Mestalla, ο Marcelo μίλησε για έλλειψη έντασης, αλλά επιπλήχτηκε απ’τους βαρέων βαρών των αποδυτηρίων. Μοιάζει μ’ένα θέμα ταμπού.

4. Έλλειψη ποδοσφαίρου

Βασικά, η Μαδρίτη δεν καθηλώνει τους αντιπάλους της με καθαρό ποδόσφαιρο. Όταν φτάνει να το κάνει, είναι ένα ζήτημα θάρρους και ώθησης. Αλλά, πριν το τελικό ξέσπασμα, λείπουν επιθετικές εναλλακτικές λύσεις. Η ομάδα καταχράται τις σέντρες στην περιοχή, έχοντας εμπιστοσύνη στην αναμφισβήτητη δύναμη αέρος της. Η στρατηγική έχει πολύ περισσότερη βαρύτητα απ’ό, τι το ανοικτό παιχνίδι.

5. Μια στρεσαρισμένη ομάδα

Η Μαδρίτη φαίνεται να παίζει στο όριο, στρεσαρισμένη, συγκλονισμένη. Η παράλογη επιθετικότητα του Bale, οι συνεχείς διαμαρτυρίες στον διαιτητή, η φιλονικία στο τούνελ μετά το παιχνίδι, όλα αυτά μιλούν για μια ομάδα που φαίνεται να μην ξέρει πώς να χειριστεί καταστάσεις υψηλής πίεσης, όπως αυτές που ζουν τώρα στην κορυφή της Laliga.

ΠΕΗΦΑΝΙΑ, ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΚΟΛ… ΚΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

Παρά την πτώση, προφανής σε επίπεδο παιχνιδιού και, πάνω απ 'όλα, αποτελεσμάτων, η Μαδρίτη έχει επίσης λόγους να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Χωρίς να προχωρήσουμε παραπέρα, στη Laliga εξακολουθεί να εξαρτάται απ’τον εαυτό της. Ο αγώνας που αναβλήθηκε εναντίον της Θέλτα και το γεγονός ότι υποδέχεται όλους τους μεγάλους στο Μπερναμπέου της χορηγεί αυτό το προνόμιο. Επίσης, στο Champions League απολαμβάνει ένα σκορ, στην θεωρία κατάλληλο, για να περάσει στους προημιτελικούς. Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που τροφοδοτούν το όραμα του madridismo.

1. Περηφάνια σήμα κατατεθέν 

Πάει με τη φανέλα: η Μαδρίτη δεν παραδίδεται ποτέ. Μπορεί να στερείται παιχνιδιού, αλλά όχι στάσης. Είναι πλέον διάφορα τα παραδείγματα του ανυποχώρητου πνεύμα της που έχει δώσει αυτή τη σεζόν, σε σχέση με την ιστορική ουσία του συλλόγου. Μια στάση που έχει δώσει ματς, ή βαθμούς, όπως στην περίπτωση της Λας Πάλμας, που μπορεί να καταλήξουν ν’αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό.

2. Φυσική κατάσταση

Τα πρόσφατα παιχνίδια έχουν δείξει ότι η ομάδα είναι καλά σωματικά. Ή, τουλάχιστον, αρκετά καλά έτσι ώστε να ολοκληρώνει τις αναμετρήσεις κλείνοντας τους αντιπάλους στο τέρμα τους. Η Μαδρίτη έχει τις ανάσες γι’αυτό. Ο Ζιντάν, επιπλέον, παραμένει πιστός στην πολιτική του των rotations. Την περασμένη Τετάρτη, χωρίς να πάμε παραπέρα, φρέσκαρε την εντεκάδα με τρεις αλλαγές σε θέσεις κλειδιά.

3. Γκολ για τιμωρία

Πλέον είναι 45 συνεχόμενα τα παιχνίδια που σκοράρει, το οποίο, στην πράξη, σημαίνει το να ξεκινάει σ’όλα αυτά κερδίζοντας 1-0. Η Μαδρίτη έχει σπάσει ένα ρεκόρ που χρονολογείται απ’τη δεκαετία του 40', ένα άλλο ποδόσφαιρο, ένας άλλος κόσμος. Ο Ρονάλντο συνεχίζει να’χει τον πρώτο λόγο σε μια ομάδα που, επιπλέον, υπολογίζει στη συμβολή σκοραρίσματος σχεδόν όλου του ρόστερ.

4. Ενωμένα αποδυτήρια

Μετά την ισοπαλία εναντίον της Las Palmas έγιναν δύο συναντήσεις στ’αποδυτήρια. Η ομάδα παραμένει ενωμένη σ’αυτήν την περίοδο της αντιξοότητας. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, οι παίκτες κι ο ίδιος ο Ζιντάν φαίνονται πεπεισμένοι ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.