News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι ασυνήθιστοι κι ανησυχητικοί αριθμοί της Μαδρίτης όταν παίζει o Ramos

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Του Daniel López Peinado

Χωρίς τον αρχηγό, η Μαδρίτη έχει 23 αγώνες και καμία ήττα


Ο Sergio Ramos ήταν ένας απ’τους στοχοποιημένους παίκτες μετά την ισοπαλία της Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στην Λας Πάλμας. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η δέσμευση και η ηγεσία του λευκού αρχηγού της ομάδας, αλλά τα δύο λάθη του ενάντια στην κίτρινη ομάδα -ο Tana τον εξέθεσε στο πρώτο γκολ κι έκανε το πέναλτι του δεύτερου- τόνισαν λίγο περισσότερο, αν είναι δυνατόν, την ασταθή σεζόν που κάνει φέτος ο Camero.


Την αίσθηση ότι ο Ramos δεν είναι καλά την επιβεβαιώνουν μερικοί αριθμοί που δεν αφήνουν σε καλή θέση τον Σεβιγιάνο αμυντικό. Η Μαδρίτη, όπως αντικατόπτρισε ο Peter Martin (Cope) στο λογαριασμό του στο twitter (@pedritonumeros) έχει παίξει 1.421 λεπτά στη Liga με τον αρχηγό, χρόνο στον οποίο έχει δεχθεί 21 γκολ. Συνολικά, είναι 16 παιχνίδια με μια ισορροπία 10 νικών, 4 ισοπαλιών και 2 ηττών.

Χωρίς τον Ramos, ωστόσο, οι αριθμοί είναι τελείως αντίθετοι. Είναι οκτώ τα παιχνίδια -720 λεπτά- στα οποία η Μαδρίτη έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ, με μια ισορροπία επτά νικών και μιας ισοπαλίας. Σε πέντε απ’αυτές τις αναμετρήσεις, Varane και Πέπε ήταν το κεντρικό δίδυμο. Στις άλλες τρεις, Nacho-Varane.

Οι αριθμοί δεν είναι πολύ διαφορετικοί στο Copa del Rey. Τρία παιχνίδια χωρίς τον Ramos και τρεις νίκες με δύο γκολ κατά. Τρία παιχνίδια με τον Ramos και δύο ισοπαλίες και μία ήττα, με επτά γκολ παθητικό. Προς υπεράσπιση του Σεβιγιάνου πρέπει να πούμε ότι δύο απ’τα ματς χωρίς τον αρχηγό ήταν ενάντια στην Cultural. Το άλλο (3-0), εναντίον της Σεβίλλης.

Βελτίωση στο Τσάμπιονς Λινγκ

Στο Τσάμπιονς Λινγκ οι αριθμοί βελτιώνονται ελαφρώς. Δύο παιχνίδια χωρίς τον Sergio, ενάντια στην Λέγκια και τέσσερα γκολ κατά. Πέντε μ’αυτόν κι επτά γκολ κατά. Η αιμορραγία μειώνεται ελαφρά.

Η αρνητική τάση του Sergio, ωστόσο, άρχισε την περασμένη σεζόν. Η Μαδρίτη έπαιξε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς τον Ramos, στα οποία έκανε 13 νίκες και δύο ισοπαλίες. Δέχτηκε 10 γκολ. Δηλαδή, ένας μέσος όρος 0,66 ανά παιχνίδι. Με τον Sergio, η ισορροπία δεν ήταν τόσο καλή ούτε ως προς τ’αποτελέσματα ούτε ως προς γκολ κατά: 15 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με τη Μαδρίτη, σ’αυτά τα 23 παιχνίδια με τον Σεβιγιάνο, να δέχεται 24 γκολ.


Συνολικά στο πρωτάθλημα, στις δύο τελευταίες σεζόν, η Μαδρίτη έχει παίξει με τον Ramos 39 αναμετρήσεις στις οποίες έχει πετύχει 25 νίκες, οκτώ ισοπαλίες κι έξι ήττες κι έχει δεχθεί 45 γκολ (1,15 ανά παιχνίδι). Χωρίς τον Sergio, τα παιχνίδια στα οποία η Μαδρίτη είναι αήττητη είναι 23: 20 νίκες και 3 ισοπαλίες. Γκολ κατά; 14, ένας μέσος όρος 0,6 ανά παιχνίδι. Σύμπτωση ή όχι, το γεγονός είναι ότι τα δεδομένα δεν εγκρίνουν αμυντικά τον Ramos τον τελευταίο καιρό... Ένα άλλο πράγμα είναι η συμβολή του στο σκοράρισμα και στον χαρακτήρα, που είναι αναμφισβήτητο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.