News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Zidane, πάντα στο σταυροδρόμι

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Του Jesús Sánchez

To παιχνίδι του San Paolo δεν είναι ένα απλό για κανέναν. Ούτε λόγω της ατμόσφαιρας, που θυμίζει τη δεκαετία του 80'· ούτε για τους παίκτες της Μαδρίτης, βασανιζόμενοι απ’τις αμυντικές αδυναμίες τους (δέχονται γκολ σχεδόν πάντα), λόγω του ότι είναι ένα κορώνα γράμματα, αν και είναι αλήθεια ότι στα σκληρά ματς ανταγωνίστηκαν καλά· ούτε για τον Ζιντάν, του οποίου η λήψη αποφάσεων φαίνεται καθοριστική για την τύχη της ομάδας του στο Champions League, την αγαπημένη της διοργάνωση. Απ’το 2011, το χειρότερο αποτέλεσμα της είναι τα ημιτελικά. Δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή ομάδα με παρόμοια πορεία.

Η σοφία καθοδήγησε σχεδόν πάντα τον Zizou από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2016. Αυτό που αποφασίζει σήμερα παίρνει μια εξαιρετική διάσταση. Παραδόξως, απόψε, η κοινή λογική συνεπάγεται να πάρει το ρίσκο ν’αφήσει στον πάγκο ένα μέλος του BBC, κάτι που όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει έκπληξη, δεν παύει να’ναι αμφιλεγόμενο.


Κανένας προπονητής δεν αντιστάθηκε στην ευλογημένη δουλεία της καταπληκτικής επίθεσης που σχηματίζεται απ’τους Cristiano, Μπενζεμά και Bale. Μόνο οι τραυματισμοί κάποιου απ’τα μέλη της, απελευθέρωσαν τον εκάστοτε τεχνικό. Ο Αντσελότι εκμεταλλεύτηκε πολύ απ’αυτό, σ’εκείνο το σερί των 22 συνεχόμενων νικών. Τώρα η απόφαση για τον Ζιντάν είναι λεπτή, διότι χειρίζεται ίσως το καλύτερο ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας στη Μαδρίτη και για πρώτη φορά η απόδοση του BBC δεν είναι μια εγγύηση.


Τι να κάνει; Το πρώτο σκέλος, υψηλού ρυθμού, μας καλεί να σκεφτούμε ότι στη Μαδρίτη θα’ρχονταν καλά να τραφεί από μέσους για τον έλεγχο του παιχνιδιού, για να προσπαθήσει να δέσει τη Νάπολι. Είναι αναμφισβήτητο ότι στη Μαδρίτη το 4-4-2 κάθεται πολύ καλά. Όλα, ωστόσο, φαίνεται να δείχνουν ότι ο Zidane θα παραμείνει πιστός στο BBC, αν και μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Θ’αποφασίσει η σοφία του Γάλλου προπονητή, που ξέρει, για παράδειγμα, ότι αν αφήσει στον πάγκο τον Μπέιλ, θα έρθει στη μνήμη αυτό που κόστισε ο Ουαλός διεθνής. Κι ότι αν πάρει την πρόκριση, ότι κι αν κάνει θα ξεχαστεί, γιατί γενικά όλες οι αναλύσεις γίνονται με βάση τ’αποτελέσματα, όχι το παιχνίδι ή άλλες περιστάσεις. Ο Zizou φαίνεται να’ναι πίσω. Ξέρει τέλεια πως ό, τι κι αν κάνει θα ζει πάντα σ’ένα σταυροδρόμι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.