News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane και οι δικοί του έχουν χάσει τον έλεγχο

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Του José Félix Díaz

Keylor Navas και Bale, στοχοποιημένοι, ενώ οι ηγέτες κοιτάνε τους διαιτητές


Ο ηρωισμός έσωσε ένα βαθμό, αλλά όχι το προβάδισμα που περνάει στα χέρια της Μπαρτσελόνα με ένα ματς παραπάνω, γεγονός που αφήνει πολύ πληγωμένη μια Ρεάλ Μαδρίτης που διαπιστώνει και πάλι το δύσκολο και περίπλοκο που είναι για την λευκή ομάδα να κερδίζει πρωταθλήματα (ένα απ’τα τελευταία οκτώ).

Ο αγώνας αφήνει στοχοποιημένους πολλούς παίκτες, σε αμφιβολία τον Ζιντάν, και τους ηγέτες μεταξύ θυμών και καχυποψιών για ό, τι συνέβη με τους παίκτες του και με τον διαιτητή. Φυσικά, αυτό το τελευταίο με έμμεσο τρόπο, όπως είπε ο Emilo Butragueño στο Movistar. "Τις επαναλήψεις τις έχετε εκεί οι εμπειρογνώμονες, για πείτε τι έχει συμβεί". Και είναι ότι απ’το Μπερναμπέου δυσπιστούν με τους διαιτητές και πιστεύουν ότι για να κερδίσουν ένα πρωτάθλημα πρέπει να κάνουν περισσότερα από ό, τι οι άλλες ομάδες, ή μάλλον απ’τη Barcelona. Δεν είναι καινούργιο.

Η απώλεια της πρωτοπορίας δεν είναι πρωτοφανής. Ούτε στο ελάχιστο. Αντιπροσωπεύει την απώλεια της δύναμης μιας Ρεάλ Μαδρίτης που κινείται εμβρόντητη και χωρίς ιδέες. Όπως είπε ο Marcelo: «Είπαμε μερικά πράγματα και καταλήξαμε να κάνουμε άλλα», είπε αφήνοντας από πίσω από ένα σύννεφο έλλειψης κατανόησης μεταξύ προπονητή και παικτών.

Για πρώτη φορά υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη μορφή του Ζιντάν, αποδοκιμάστηκε για πρώτη φορά, για τη συνέχιση του άσχημου σερί στα τελευταία παιχνίδια, μην ξέροντας να σταματήσει την αιμορραγία των βαθμών. Ο Γάλλος, περιέργως, άργησε περισσότερο από ποτέ να βγει για να εξηγήσει την απόδοση της ομάδας του.

Η ισοπαλία με την Λας Πάλμας αφήνει στοχοποιημένους αρκετούς παίκτες, ειδικά τον Keylor Navas (παρόλα αυτά έκανε άξιες αποκρούσεις) και τον Gareth Bale. Ο πρώτος λόγω της οικτρής αποτυχίας του απέναντι στον Boateng κι ο δεύτερος λόγω της αποβολής που καταδίκασε την ομάδα του να ζήσει γρήγορα και χωρίς κανέναν έλεγχο. Ούτε το ηρωικό τέλος δεν καθαρίζει τον λεκέ του ένα και του άλλου.

Άλλοι, όπως οι Kroos, Ramos και ειδικά ο Marcelo, έχουν απομακρυνθεί απ’την καλύτερη στιγμή τους. Ο Βραζιλιάνος έχει εγκατασταθεί στο άγριο κι άναρχο παιχνίδι ως τρόπο ζωής και δεν φτάνει, δεν είναι αρκετό επιχείρημα. Δεν είναι σούπερ προικισμένος σωματικά και μερικές απ’τις υπερβολές του εκθέτουν την ομάδα του. Συγκεντρωμένος είναι απ’τους καλύτερους στον κόσμο. Τρελός, είναι χυδαίος.


Το ποδόσφαιρο έχει εξαφανιστεί απ’την λευκή εντεκάδα κι αυτό της κοστίζει βαθμούς. Ο Marcelo το άφησε να εννοηθεί με το που τελείωσε το παιχνίδι, όπως έκανε κι ο Ramos πριν από μέρες. Δεν είναι θέμα μιας στιγμιαίας αποσύνδεσης. Λείπει αντίδραση απ’το ποδόσφαιρο και που γεννιέται πάντα απ’την ποιότητα ή απ’την υπερηφάνεια. Έχει χάσει τον έλεγχο των αγώνων και τώρα δεν είναι πλέον ζήτημα συζήτησης για τραυματισμούς ή για άλλους παράγοντες. Ο Ζιντάν πρέπει να ψάξει την προέλευση αυτής της απώλειας του ποδοσφαίρου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.