News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Özil κατηγορεί τον πατέρα του για την αποχώρησή του απ’την Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

«Ήταν πολύ πεισματάρης και στον Florentino αρέσει να χορεύουν οι άνθρωποι στο νερό», λέει ο παίκτης σ’ένα νέο επεισόδιο της βιογραφίας του.


Κάθε μέρα, η εφημερίδα Bild εξετάζει νέα κομμάτια της βιογραφίας του Mesut Özil, που υπό τον τίτλο Die Magie des Spiels (Η μαγεία του παιχνιδιού) θα αρχίσει να πωλείται στα βιβλιοπωλεία στη Γερμανία την Πέμπτη στις 16 Μαρτίου. Σ’ένα νέο κεφάλαιο, βγαίνουν στο φως οι λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση του Özil απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα επεισόδιο στο οποίο ο πατέρας του, ο Μουσταφά, είχε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και το οποίο θόλωσε τις σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τον πατέρα του.

«Ο Μουρίνιο έφυγε απ’την Ρεάλ Μαδρίτης το 2013 και η εποχή μου εκεί τέλειωσε την ίδια στιγμή. Παραδόξως. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για την αποχώρησή μου», λέει ο Özil. "Το να φύγω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου. Λαχταρούσα να κερδίσω το Champions League με τη Μαδρίτη. Η εποχή μου εκεί δεν είχε τελειώσει", θρηνεί ο παίκτης, ο οποίος κατηγορεί για την αποχώρησή του, την έλλειψη εμπειρίας του πατέρα του για να διαπραγματευτεί με τον Florentino Pérez την ανανέωσή του.

«Ο πατέρας μου, όπως κι οποιοσδήποτε άλλος, δεν είναι τέλειος και οι διαπραγματεύσεις με τον [Florentino] Pérez και την Ρεάλ Μαδρίτης του’πεσαν πολύ. Δεν ήταν ένα θέμα απληστίας. Ζητούσαμε μόνο αυτό που θεωρούσαμε δίκαιο και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μας το έδωσε στην πρώτη προσφορά της», λέει ο Özil για το πώς επισπεύστηκαν τα γεγονότα. Ο μέσος εξηγεί ότι ο πατέρας του "νόμιζε ότι ήξερε πώς να κάνει τα πάντα και να μην στηρίζεται στη βοήθεια ενός μάνατζερ, αλλά δεν είχε αρκετή εμπειρία σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες ομάδες και δεν ήξερε πώς να χειριστεί την πίεση. Ήταν σημαντικό να’χε κρατήσει την ψυχραιμία του".

Η σύγκρουση με τον Florentino και η υπόσχεση στον Βενγκέρ

Ο τρόπος που είχε ο πατέρας του να προσεγγίσει τις διαπραγματεύσεις σήμανε μια ισχυρή τριβή με τον Florentino Pérez κι ο Özil παραδέχεται ότι ο Μουσταφά στερήθηκε διακριτικότητας για ν’αντιμετωπίσει τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. «Απέναντι σ’έναν άνθρωπο σαν τον Florentino Pérez, ο οποίος περιμένει να χορεύουν οι άνθρωποι στο νερό, το πείσμα δεν είναι το καλύτερο», παραδέχεται ο Özil, ο οποίος είδε την καριέρα του σε κίνδυνο. «Έπεσα σε δυσμένεια απέναντι στον επικεφαλής του συλλόγου, αν και δεν είχα κάνει τίποτα. Θα μπορούσαν να με στείλουν στην κερκίδα για εξωαθλητικούς λόγους κι έπρεπε να κάνω κάτι για την καριέρα μου».

Το ότι ο προορισμός του ήταν η Άρσεναλ, δεν ήταν μια απόφαση εν θερμώ. Ο Özil ήταν μια παλιά επιθυμία του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είχε βολιδοσκοπήσει τον παίκτη πριν απ’την ένταξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τεύτονας είχε σαφές ότι το μέλλον του ήταν στο Λονδίνο. "Είχα το νούμερο του Wenger απ’το 2010. Είχα υποσχεθεί να τον καλέσω πρώτο αν έψαχνα κάποια στιγμή να πάω σ’άλλο σύλλογο. Εδώ είμαι".

Ο πατέρας του, έκλεισε το λογαριασμό του στο Twitter

Η αποχώρηση του Özil απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης διάβρωσε τη σχέση του ποδοσφαιριστή με τον πατέρα του. Η επιδείνωση αυξήθηκε στους επόμενους μήνες και τον Οκτώβριο του 2013, ένα μήνα μετά την υπογραφή του για την Άρσεναλ, ο παίκτης απάλλαξε τον πατέρα του από εκπρόσωπό του. Μια τραυματική ρήξη για τον Özil και για την οποία ο πατέρας του, αγανακτισμένος, πήρε εκδίκηση.


"Θύμωσε κι ένιωσε προσβεβλημένος. Σε τέτοιο βαθμό που, σε μια επίθεση οργής, έκλεισε το λογαριασμό μου στο Twitter κι εκατομμύρια των οπαδών που με ακολουθούσαν, εξαφανίστηκαν. Η ρήξη με τον πατέρα μου δεν ήταν τόσο φιλική όσο θα’θελα. Πήγε ακόμα και στο δικαστήριο αξιώνοντας μια προμήθεια για το συμβόλαιο που μου έφερε με την Adidas", είπε ο Özil.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.