News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο «Λοστός» προειδοποιεί: "η Μαδρίτη θα υποφέρει εδώ"

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Των Pablo Polo και Chema Rey

Ο Bruscolotti περιμένει ρεβάνς 30 χρόνια μετά


Σύνθημα της Νάπολι, ο Giuseppe Bruscolotti παραμένει ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με τη Νάπολι, με 501. Σε απόσταση μόλις 500 μέτρων απ’το San Paolo, υποδέχεται τη MARCA στο γραφείο στοιχημάτων του. Παρά τα χρόνια που έχει αποσυρθεί, παραμένει πιο άνετα κοντά στο γρασίδι παρά εικάζοντας με τ’αποτελέσματα. «Πάμε καλύτερα στο γήπεδο. Δεν πειράζει που βρέχει», λέει αποφασισμένος στη MARCA ενώ ξεκινάμε να περπατάμε.

Στον δρόμο τον σταματούν κάποιοι tifossi. Μερικοί του φωνάζουν ένα σύνθημα, άλλοι τον χτυπούν στην πλάτη. Ο Bruscolotti κοιτάει το γήπεδο: «Την Τρίτη δεν θ’αποτύχει. Η Μαδρίτη έχει εμπειρία, δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστεί, αλλά μπορούν να υποφέρουν. Εκείνη τη νύχτα ήταν 100.000, αλλά αυτό είναι πριν από 30 χρόνια, τώρα είναι μικρότερο και υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που κάθονται. Αλλά την Τρίτη θα’ναι πάνω από 60.000, που είναι η χωρητικότητά του, σίγουρα. Ποτέ δεν πρέπει να χάνεις την ελπίδα. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να παίξεις. Μπορούν να συμβούν τα πάντα».

ΑΠ’ΤΟΝ ZICO ΣΤΟΝ PLATINI

Ο Bruscolotti πήρε το ψευδώνυμο του λοστού μεταξύ των Ναπολιτάνων, λόγω του ατσάλινου τρόπου του ν’αμύνεται. «Έχω μαρκάρει τον Πλατινί, τον Rummenigge, τον Zico, και την Ιταλία τον Gigi (Λουίτζι Ρίβα), ο οποίος ήταν ο καλύτερος, τον Graziani ... Έχω φροντίσει τους πάντες, αλλά πάντα ευγενικά, με σεβασμό», θυμάται ο Giuseppe ενώ ρουφά τον καφέ του.

Έτσι έρχεται το όνομα του Cristiano. «Εγώ δεν θα τον άφηνα να γυρίσει. Αν γυρίσει και βρεθεί με το πρόσωπο, είσαι νεκρός. Πρέπει να νιώθει ότι είσαι από πάνω του», λέει ο Bruscolotti, που έχει να μιλήσει όταν ερωτάται για τη Μαδρίτη, του τι θα μπορούσε να’ναι το 87 και του τι μπορεί να’ναι αύριο. "Η Μαδρίτη είχε πολύ καλούς παίκτες, ίσως αυτή η ομάδα να’χει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά εκείνη ήταν πολύ καλή. Ήταν οι Michel, Hugo, Sanchis, Butragueño ... Ακόμα κι έτσι, εδώ υπέφεραν στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν κρίμα, αλλά ο Μαραντόνα δεν ήταν καλά. Ακόμα ονειρεύομαι με το γκολ που έχασε ο φίλος μου Giordano στο Μπερναμπέου. Αύριο θα δω τον Γύπα".

ΚΑΚΟΣ BEENHAKKER

Αυτός για τον οποίο δεν κρατά καλή ανάμνηση είναι ο Beenhakker: "Δεν ήταν καλός. Στο Bernabeu μας αποκάλεσε μαφιόζους. Εδώ στο San Paolo του όρμησαν, αλλά χάρη στην αστυνομία σώθηκε. Έτρεξε έπρεπε να τρέξει για να ξεφύγει κι αυτό ενώ δεν έπαιζε".


Ο αμυντικός έχει μια ξεχωριστή ανάμνηση εκείνου του πρώτου Scudetto. "Δεν έχει συμβεί τίποτα παρόμοιο στη Νάπολι. Φέτος θα το γιορτάσουμε γιατί συμπληρώνονται 30 χρόνια".

Ο Bruscolotti επιστρέφει γρήγορα στο ραντεβού της Τρίτης: «Πιστεύω ότι η Νάπολη μπορεί να κάνει ζημιά γιατί έχουμε γρήγορους παίκτες. Το κεφάλι πρέπει να’ναι συνδεδεμένο με τα πόδια. Καρδιά και κεφάλι. Η Μαδρίτη δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και θα πρέπει να επωφεληθούν απ’αυτή την έλλειψη της προσοχής. Ο Mertens είναι γρήγορος και η άμυνά τους είναι πιο αργή».

Απ’τον Mertens στους επιθετικούς της εποχής του. "Σ’εκείνο το παιχνίδι δεν μάρκαρα τον Γύπα, ήμουν υπεύθυνος για τον Santillana (ο Hugo δεν έπαιξε στο πρώτο σκέλος). Ήταν η μονομαχία των παππούδων, γιατί ήμασταν και οι δύο 35 ετών. Εμένα με άλλαξαν στο ημίχρονο, αλλά τι ωραίος που ήταν ο Santillana με το κεφάλι, εξαιρετικός, αλλά με μένα έκανε λίγα, ε! Εκείνος που με πέρασε μια φορά ήταν ο Birdis στο περίφημο Νάπολι-Μίλαν, που κατάφερε να προηγηθεί για ένα εκατοστό και σκόραρε ένα γκολ".

Ο DIEGO ΕΙΝΑΙ Ο DIEGO

Η Νοσταλγία καταλαμβάνει τον μεγαλόσωμο Bruscolotti όταν μιλάει για τον Μαραντόνα. Και να μην τον συγκρίνουν με τον Μέσι: "Ο Ντιέγκο ήταν κάτι άλλο, ο Μέσι είναι πολύ ωραίος, αλλά ο Μαραντόνα κέρδιζε μόνος, με ομάδες που ήταν λιγότερο ανταγωνιστικές απ’τη Barcelona, όπως η Νάπολι ή εκείνη η albiceleste".


«Είναι σαν ένας Έλληνας ημίθεος όταν έρχεται εδώ», προσθέτει ο Giuseppe. «Αν έπαιζε την Τρίτη θα’χαμε περισσότερες πιθανότητες, σίγουρα. Το επίπεδο θα’ταν άλλο. Αλλά ξέρετε ότι οι οπαδοί λένε ότι θα’πρεπε επίσης να παίξω κι εγώ; Κι ο φίλος μου ο Giordano, αλλά τι κρίμα εκείνη η ευκαιρία...».


Ο Giuseppe, επιστρέφοντας στο γραφείο στοιχημάτων, παραμένει με το πρόσωπο σοβαρό. Είναι δύσκολο να τον δούμε να χαμογελάει. Ολιγόλογος, περιμένει την Τρίτη το βράδυ. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, σωστά Giuseppe; Τελευταία σιωπή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.