News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino υποχρεούται να προστατεύσει τον Isco

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Του Antonio Sanz

Η προσέγγιση της Barca τοποθετεί τον πρόεδρο σε μια λεπτή θέση. Αισθάνεται την υποχρέωση να τον θωρακίσει για να αποφύγει να ενισχύσει την αιώνια αντίπαλο

Συμπτωματικό αυτό που συνέβη στο Bernabeu το βράδυ στο οποίο αντιμετώπισε η Ρεάλ Μαδρίτης στην UD Las Palmas. Πίσω στο σκορ, στιγμιαία ήττα κι ο Ζιντάν αποφασίζει ν’αλλάξει κομμάτια για να ταρακουνήσει μια ομάδα που ψάχνει την ανατροπή μ’έναν λιγότερο. Ο πρώτος επιλεγμένος για να κινηθεί και ν’αφήσει το γρασίδι, ο Isco. Οι κερκίδες, ανελέητα, επιπλήττουν με αποδοκιμασίες την ενέργεια του τεχνικού κι αποχαιρετούν τον παίκτη τους με μια πειστική επευφημία. Το πρώτο γκολ του αγώνα ήταν δικό του. Στον αμφιβληστροειδή μεγάλου μέρους των επικριτών, τα υγιή λεπτά που έπαιξε πριν λίγες μέρες στην Βιγιαρεάλ. Στο βάθος, το αίνιγμα για την παραμονή του ή όχι απ’το επόμενο έτος. Σε προνομιακή πολυθρόνα βλέποντας τα πάντα, ο Florentino Pérez. Αλλά το αφεντικό πλέον δεν αμφιβάλει. Εάν οι προτιμήσεις του έγερναν προς τον James Rodríguez, σήμερα ο πρόεδρος καταλαβαίνει ότι πρέπει να κάνει μια προσπάθεια για να διατηρήσει τον malagueño. Γνωρίζοντας ότι πιθανότητα δεν θα’ναι ποτέ αδιαμφισβήτητος βασικός, οι σκιές που προβάλλονται στο μέλλον ρωτούν τον ηγέτη να κάνει το βήμα και να τον ανανεώσει, πιο πολύ απ’το φόβο του πού θα καταλήξει, παρά απ’την ανάγκη ή το γούστο να τον κρατήσει.

Ο Isco καταγράφηκε σε κάποιες τηλεοπτικές εικόνες ν’αστειεύεται σχετικά με την κατάστασή του στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Καθισμένος στον πάγκο του La Cerámica, συνομιλούσε με τον συνάδελφό του Morata. «Είμαι δεύτερο πιάτο», του έλεγε. «Κι εγώ το επιδόρπιο» του απαντούσε ο επιθετικός. Αλλά τα στατιστικά στοιχεία της συμβολής του στην ομάδα, δεν δείχνουν αυτήν την αντίληψη που έχει ο malagueño για τον εαυτό του. Στα 26 παιχνίδια που έπαιξε φέτος, μόλις σε 8 έχει υπηρετήσει ως μια λύση απ’τον πάγκο. Χωρίς να’ναι ένας σταθερός στις αρχικές εντεκάδες, ο Ζιντάν τον έχει βάλει βασικό σχεδόν στις μισές απ’τις επίσημες αναμετρήσεις που έχει παίξει αυτή τη σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης (18 απ’τις 40). Ωστόσο, ο Isco δεν συμβιβάζεται με το να’ναι μισο-βασικός κι επαναστατεί μπροστά σ’αυτό. Το αγόρι δεν θέλει να επαναλάβει το ρόλο του Guti στη μεγάλη καριέρα του στο σπίτι, άλλου παίκτη ενός παρόμοιου προφίλ με του δικού του, αλλά τον οποίο κανένας απ’τους προπονητές του δεν έβαλε ποτέ ως σταθερό ή αδιαμφισβήτητο. Αυτός ο λόγος τον αναγκάζει να διαλογίζεται υπομονετικά τι να κάνει.

Ο προβληματισμός του διεθνή μέσου στην μεικτή ζώνη στο Santiago Bernabeu χτύπησε συναγερμούς στη σοφίτα της Concha Espina. Είναι σπάνιο να μιλούν οι παίκτες για το μέλλον ή τις διαπραγματεύσεις που σηματοδοτούν το πεπρωμένο τους. Ο Isco το έκανε. Με δύο στόχους: να μπει στην αγορά θέτοντας σε συναγερμό όσους μπορούν να εξετάζουν την απόκτηση και να στείλει ένα μήνυμα σ’εκείνους που παίρνουν πάρα πολύ ήρεμα την παραμονή του στο ίδρυμα. Γνωρίζοντας ότι θα’χει προσφορές, οι λέξεις πρόσφεραν λίγο φως σ’αυτήν την αδιαφανή κατάσταση. Λίγοι εξηγούν το λόγο για τη μη ανανέωση. Ο ποδοσφαιριστής εκφράστηκε χωρίς περιφράσεις: «Είμαι ήρεμος και χαρούμενος εδώ, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι να’χω λεπτά. Στο τέλος της σεζόν θα λάβω μια απόφαση», είπε χωρίς να δηλώσει αιώνια αγάπη στο έμβλημα που φέρει σήμερα.

Το συμβόλαιο του Isco με τη Ρεάλ Μαδρίτης διαπερνά κάθε μέρα που περνά σε εχθρικό έδαφος. Η αρχική συμφωνία των πέντε ετών πλησιάζει στο τέλος της. Όταν αποφανθεί ο παίκτης, σύμφωνα μ’όσα είπε, θα βρίσκεται σε μια σεζόν του 2018, ημερομηνία λήξης. Η κατάσταση περιπλέκεται στην οντότητα επειδή κρατώντας τον στο ρόστερ, κι εφόσον μετά δεν τον ανανεώσει, θα’φευγε χωρίς ν’αφήσει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία. Ο Isco θέλει να παίζει, αλλά δεν το υπόσχονται ούτε ο Florentino ούτε ο Ζιντάν. Ο πρόεδρος υποστηρίζει ότι έχει μόνο την εξουσία να ρυθμίζει το οικονομικό ποσό που λαμβάνει. Ο προπονητής κολακεύει τ’αυτιά του αγοριού επαινώντας την άριστη ποδοσφαιρική του κατάσταση. Αλλά ο Malagueño διαπιστώνει ότι αυτές οι κολακείες δεν πληρούνται όταν φτάνουν τα ματς. Σε κάτι λιγότερο απ’τα μισά απ’αυτά δεν τον υπολογίζει. Οι επιλογές του παιχνιδιού που του παρουσιάζονται, προσωρινές ή παλινδρομικές, ερεθίζουν τον παίκτη.

Αυτό που κάνει καχύποπτη την ηγεσία είναι το φλερτ που διατηρεί ο Isco με άλλες οντότητες. Είναι το ότι έχει διατεθεί στην αγορά. Απ’την Αγγλία, η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρεται όχι χωρίς υποψία ενθυμούμενη περασμένα επεισόδια. Απ’την Ιταλία, η Γιουβέντους σκοπεύει να επιστρέψει στην αλιεία για να συντάξει πάλι τις διαπραγματεύσεις που βιώθηκαν σε τελευταία επεισόδια. Κι αυτή που είναι επίσης αποφασισμένη να εμπλακεί είναι η Μπαρτσελόνα. Ο Bartomeu και οι τεχνικοί υποστηρίζουν ότι είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης για τον Andrés Iniesta, επιπλέον με την ικανοποίηση που νιώθει πάντα να κλέβει έναν παίκτη απ’τον Florentino. Η μακρά σκιά της Barca ερεθίζει τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος δεν θέλει ούτε να φανταστεί τις επιτυχίες του παίκτη ντυμένου στα azulgrana. Γνωρίζοντας ότι οι δύο εχθροί δεν πρόκειται ποτέ να διαπραγματευτούν γι 'αυτόν, ο μέσος αξιολογεί τους κινδύνους του να μείνει άλλη μια χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης με μικρότερο ρόλο απ’τον τωρινό. Τον malagueño τον γοητεύει το ενδιαφέρον της οντότητας στην οποία ονειρεύονταν πάντα να παίξει, αλλά δεν θέλει επίσης να φύγει απ’το Bernabeu ρίχνοντας μια πόρτα τέτοιων χαρακτηριστικών.

Αυτή η προσέγγιση στη Barca βάζει τον Florentino σε μια λεπτή θέση. Το αφεντικό αισθάνεται την υποχρέωση να θωρακίσει τον παίκτη για να αποφύγει να ενισχύσει τον αιώνιο αντίπαλο. Πέρα απ’το αν χρειάζεται ή όχι τον παίκτη, δεν του αρέσει το παιχνίδι που φέρνει ο παίκτης. Αλλά ο πρόεδρος λαμβάνει λίγη βοήθεια απ’τον προπονητή του. Σ’αυτό το σημείο της σεζόν, ο Isco έχει λιγότερα παιχνίδια από ποτέ. Με τον Αντσελότι είχε 33 και 36· με Μπενίτεθ-Ζιντάν έφτασε στο Μάρτιο με 29 συμμέτοχες. Στην τέταρτη σεζόν το νούμερο σταματά στις 26. Οι προσπάθειες να τον θωρακίσει και ν’αποτρέψει τη φυγή του στη Barca χτυπούν σ’αυτά τα στοιχεία. Αλλά, όπως λέει ο προπονητής, "Έχω 24 πολύ καλούς παίκτες κι όλοι θέλουν να παίζουν". Στην ισορροπία του Ζιντάν θα βρούμε την επιτυχία ή την αποτυχία του Florentino με το μέλλον του Isco.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.