News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κι αν ο Zidane ξεχάσει το 4-3-3 ως υποχρέωση;

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η γνώμη του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca


Ο Sergio Ramos ζήτησε χθες απ’τους συμπαίκτες του να τρέξουν και να τρέξουν. Επέτρεψε στον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην το κάνει. Μιας και στο Ipurua δεν ήταν ο CR7, όλοι υπάκουσαν τον αρχηγό, τρέχοντας σαν ελάφια και συμμετέχοντας απ’τον πρώτο έως τον τελευταίο, απ’τον Μπενζεμά στον James κι απ’το 1ο ως το 90ο λεπτό. Συνέπεια, τρεις βαθμοί κι επιστροφή σ’ένα σενάριο άνεσης για την Ρεάλ Μαδρίτης για να περιμένει το άβολο ταξίδι στη Νάπολι.

Οι απουσίες, αναγκαστικές οι περισσότερες απ’αυτές, να μην ξεχνάμε αυτή τη λεπτομέρεια, οδήγησαν τον Ζιντάν να γυρίσει την πλάτη του σ’αυτό το 4-3-3 (που δημιουργήθηκε στη Βραζιλία ως τρόπος λύσης κι ενισχυόμενο απ’τον Guardiola) ιδανικό άλλες φορές και μ’άλλους παίκτες, αλλά που κάνει τόση ζημιά σε ομάδες όπως οι τωρινές Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona. Χωρίς την υποχρέωση της εν λόγω διάταξης λόγω των απουσιών, ο Γάλλος έψαξε τη λογική, την ισορροπία και την κοινή αίσθηση, δηλαδή, παρέταξε ένα σύστημα στο οποίο το ποδόσφαιρο και το ομαδικό πνεύμα επικρατούσαν επί των ονομάτων.

Το 4-2-3-1 που έθεσε ο Ζιντάν στο άψογο γκαζόν του Ipurua, κατάφερε να κάνει τον James να κινείται με χώρο και αίσθηση πίσω από έναν Μπενζεμά που ξέχασε αυτό του ν’ανοίγει χώρους για τους άλλους για ν’αποδείξει ότι είναι φορ κι ότι ξέρει να σκοράρει, ένα απ’τα κύρια καθήκοντα για τα οποία πληρώνεται. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι η Eibar βοήθησε το δικό του.

Η είσοδος παικτών, όπως ο Asensio ή ο Lucas Vázquez άνοιξαν το γήπεδο κι έβαζαν δουλειά για να δίνουν και να δωρίζουν. Απ’αυτήν την προϋπόθεση, όλα ήταν απλούστερα, με τους μπακ ν’αμύνονται, το οποίο είναι η πρώτη υποχρέωσή τους αν και συχνά ξεχνιέται, και οι Modric και Casemiro, ο ένας δημιουργικός κι άλλος καταστροφικός. Όλα λογικά.


Τώρα το ερώτημα είναι απλό κι άμεσο, αφήνοντας ονόματα κατά μέρος φυσικά. Γιατί δεν εξετάζει πάντα έτσι τα παιχνίδια ο Ζιντάν; Είσαι αναγκασμένος να παίζει με το 4-3-3 λόγω του ρόστερ που έχει; Αυτό της Eibar είναι μια νέα απόδειξη ότι η υποταγή σ’αυτό το σύστημα πρέπει να τελειώνει. Κι αν δεν σκέφτονται το ίδιο, να επανεξετάσουν το Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη του Κυπέλλου. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζεις πάντα καλύτερα με τους καλύτερους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.