News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Καλωσορίσατε μπάσταρδοι"

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Του Enrique Ortego

Ένα πανό μ’αυτό το μήνυμα υποδέχτηκε τη Μαδρίτη το 1987


Αυτό που θα διαβάσετε είναι ένα χρονικό γεγονότων που έζησα αυτοπροσώπως και συνέβησαν πριν και μετά τον αγώνα που έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης στη Νάπολι στις 30 Σεπτεμβρίου του 1987. Επαναληπτικός του δεύτερου γύρου του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Στο πρώτο σκέλος, κεκλεισμένων των θυρών στο Santiago Bernabeu, οι λευκοί χτύπησαν πρώτοι κι επικράτησαν με 2-0.

Όλα ξεκίνησαν μόλις προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Capodiccino. Η επίσημη αποστολή, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων και των συνοδών, είχαμε την πρώτη προειδοποίηση του τι μας έμελλε να ζήσουμε. Απ’το DC-9 του Aviaco, η επιθετικότητα ήταν εμφανής. Η πρώτη έκπληξη ήταν ότι στο αεροπλάνο περίμεναν οι Ιταλοί συνάδελφοι να κάνουν τη δουλειά τους και υπό τον μανδύα τους αρκετές δεκάδες οπαδοί, οι οποίοι είχαν μεταμφιεστεί σε υπαλλήλους του αεροδρομίου, ξεκίνησαν με την λεκτική βία τους και τις χειρονομίες τους. Στην ταράτσα, καμιά εκατοστή ακόμη κουνούσαν στον αέρα τις γροθιές τους με προκλητική στάση, συνοδεύοντας με συνθήματα και πανό με άθλιες κι εξευτελιστικές λέξεις. Η αστυνομία απέκλεισε το πέρασμα των παικτών μέχρι το τερματικό. Μόνο μετά από ένα φορτίο, το λεωφορείο μπόρεσε να ξεκινήσει, χωρίς να αποφευχθεί μέχρι την είσοδο της λεωφόρου να υπάρξει ρίψη αντικειμένων κάθε είδους.

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης όντας σε εγρήγορση σχετικά με τα πνεύματα, είχε αποφασίσει να κάνει κράτηση σ’ένα ξενοδοχείο έξω απ’την πόλη, για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με τους φανατικούς. Η ομάδα πήγε στο Castellammare di Stabia, στα 40 χιλιόμετρα, περνώντας την Πομπηία, στους πρόποδες του Βεζούβιου, στο ξενοδοχείο Μέδουσα. Στην γέφυρα εισόδου της πόλης, σ’ένα μεγάλο πανό με κόκκινα γράμματα, έγραφε: «Καλωσορίσατε μπάσταρδοι».


ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ

Το ξενοδοχείο κλειστό και η επιτήρηση μόνιμη. Η επόμενη μάχη βιώθηκε στην έξοδο απ’την προπόνηση. Ήταν πλέον 22:00, αλλά μερικές εκατοντάδες Tifosi περίμεναν στο δρόμο. Υπήρξε άλλη μια μαζική ρίψη πετρών, αυγών και μαδεριών με την κακή τύχη ότι αυτή τη φορά έσπασε ένα φινιστρίνι και περισσότεροι από ένας παίκτες αποφάσισε να ξαπλώσουν στο πάτωμα για να αποφύγουν μεγαλύτερα δεινά.

Περισσότερο ξύλο. Αρκετές δεκάδες Tifosi περίμεναν στο κατώφλι του ξενοδοχείου, μερικοί ήταν οι ίδιοι του San Paolo. Περισσότερες ρίψεις, συνοδευόμενες από όλα τα είδη των θορύβων που προέρχονταν από κόρνες, τρομπέτες, σκεύη... Ο σκοπός να στήσουν μια σερενάτα που θα απέτρεπε τους παίκτες να κοιμηθούν.


Την επόμενη μέρα, ένας πυροβολισμός ενάντια σ’ένα εκδοτήριο σε αναζήτηση εισιτηρίων ζωντάνεψε το πρωινό. Το λεωφορείο του Τύπου λιθοβολήθηκε φτάνοντας στο γήπεδο. Η ομάδα έφτασε συνοδευόμενη από έξι τεθωρακισμένα βαν. Μέσα, στο γήπεδο, η τρέλα. Με το γκολ του Butragueño επήλθε ειρήνη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.