News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Napoli Real 1-3

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017


Μιας και η φαρσοκωμωδία του BBC συνεχίζεται, μίλησε και πάλι ο Ράμος. Η αναξιοκρατία, ο πόλεμος στη λογική μας, η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ζει και βασιλεύει. Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει πλέον με αριστερό εξτρέμ τον Μπενζεμά, δεξί εξτρέμ τον Μπέιλ, και κορυφή τον Ρονάλντο. Πρώτον, λόγω του μορφονιού, που βρωμάει πτωματίλα, κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να παίξει πλευρά, πετώντας εκεί τον Μπενζεμά, και δεύτερον λόγω μιας ανεξήγητης λογικής, που η ανθρωπότητα ελπίζει να καταφέρουν να εξηγήσουν οι επόμενες γενιές, καθώς θα προχωράει η επιστήμη, μιας και μιλάμε για φαινόμενο που η θεωρία της σχετικότητας ωχριά μπροστά του: τη στιγμή που η ομάδα έχει στις τάξεις της ένα απ’τα κορυφαία αριστερά εξτρέμ του κόσμου, το βάζει δεξιά, κι αριστερά βάζει το φορ της. Ουαλέ κατσαπλιά, αυτή είναι δική σου ευθύνη. Σταμάτα να αυταπατάσαι και να ονειρεύεσαι, ότι έχεις την ικανότητα του Ρόμπεν και του Ντι Μαρία να παίζεις με το ανάποδο και να κόβεις με πρόσωπο προς τα μέσα, και τράβα αριστερά.

Οι Ναπολιτάνοι είχαν προβλέψει σωστά τη δουλειά, αλλά έκαναν ένα λάθος. Ξέχασαν ότι η Ρεάλ δεν έχει μόνο πτώματα, αλλά και τον Ράμος που τ’ανασταίνει:



Η Νάπολι, με τον κόσμο της στο πλευρό της μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Πίεσε ψηλά, ζήτησε και πήρε την κατοχή, και στήθηκε έξω απ’την περιοχή της Ρεάλ. Μιας Ρεάλ που αμύνονταν παραδοσιακά με 7 παίκτες, καθώς το BBC έπαιζε περίπτερο, πολύ μπροστά, αποκομμένο, μην γυρνώντας πίσω. Η Νάπολι δοκίμαζε την τύχη της, αλλά παρέμενε στις υποψίες ευκαιριών. Η πρώτη καλή στιγμή γι’αυτήν ήρθε στο 13’, όταν ο Insigne πήρε τη μπάλα στα 30 μέτρα από αριστερά, έκανε άμεσα το σουτ με τον Νάβας να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Η Ρεάλ απάντησε με τον ίδιο στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μόντριτς έκλεψε στο κέντρο, πέρασε μπροστά για τον Μπέιλ, ο Ουαλός πάσαρε αριστερά για τον Κρος κι ο Γερμανός έκανε το σουτ απ’το ημικύκλιο με τον Reina να μπλοκάρει. Και τέσσερα λεπτά αργότερα, απείλησε και πάλι, όταν ο Μαρσέλο έδωσε δίπλα στον Καζεμίρο, αυτός έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Μπέιλ στην άλλη άκρη του γηπέδου κι ο Ουαλός έκοψε προς τον άξονα κάνοντας το σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Reina


Στο 23’, θα’ρχονταν αυτό που αναζητούσε η Νάπολι απ’το πρώτο λεπτό με πάθος. Ο Καζεμίρο δεν μπόρεσε να κόψει την πάσα στον Χάμσικ στο χώρο του κέντρου, ο Σλοβάκος πέρασε αριστερά για τον Μέρτενς, τον οποίο δεν πρόλαβαν να σταματήσουν οι Καρβαχάλ, Πέπε, με τον Βέλγο να πλασάρει από γωνιακή θέση στην απέναντι γωνία του Νάβας, βάζοντας φωτιά, στο ήδη καυτό Σαν Πάολο, και τον κόσμο για τα καλά στο παιχνίδι. Η Ρεάλ προσπάθησε ν’απαντήσει πέντε λεπτά αργότερα, όταν η madridista ομάδα ξεδιπλώθηκε ωραία στην αντεπίθεση, ο Μόντριτς πέρασε μπροστά για τον Κρος, αυτός προς τα δεξιά στο χώρου κέντρου στον Μπενζεμά, ο Γάλλος έκανε την ωραία κάθετη για τον Ρονάλντο, κι ο Πορτογάλος μπήκε από δεξιά, πέρασε ωραία τον Reina κι από γωνία, προ κενής εστίας, έχασε το άχαστο, στέλνοντας τη μπάλα στη ρίζα του δοκαριού.


Η Ρεάλ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος, και η Νάπολι αναθάρρησε ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Στο 37’, οι παρτενοπέι γύρισαν τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μέρτενς στα δεξιά μέσα στην περιοχή, Ράμος και Καζεμίρο τον έχασαν, ο Πέπε δεν τον πρόλαβε, ο Βέλγος έκανε το πλασέ στην απέναντι γωνία, με τη μπάλα να βρίσκει στη ρίζα του δοκαριού και τη Νάπολι ν’απαντάει στο δοκάρι της Ρεάλ. Η Νάπολι συνέχισε να πιέζει μια Ρεάλ σε ρόλο κομπάρσου, και στο 40’, ο Χάμσικ μπήκε από αριστερά πάνω στην γραμμή του κόρνερ, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Νάβας, με τον Κοσταρικανό να διώχνει. Δεν υπήρξαν περεταίρω μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε πιο σοβαρή, έδειξε άμεσα τις διαθέσεις, και τέλειωσε νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Απείλησε μόλις στο 46’, όταν ο Μαρσέλο έκανε την ωραία σέντρα με το εξωτερικό για τον Μπενζεμά στα δεξιά, ο Γάλλος, που ήταν σε θέση οφσάιντ, πήρε τη μπάλα έκανε άμεσα το σουτ από γωνία, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Και στο 51’, ο Κρος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ράμος πιο ψηλά απ’όλους, σε μια κίνηση της καθημερινότητας, πάγωσε το ηφαίστειο. Και πέντε λεπτά αργότερα, για όσους δεν κατάλαβαν πως το έκανε, ο Κρος εκτέλεσε νέο κόρνερ, αυτή τη φορά από δεξιά, ο Ράμος πιο ψηλά απ’όλους, σε μια κίνηση της καθημερινότητας, η μπάλα στην πλάτη του Μέρτενς και στα δίχτυα, γκρεμίζοντας το παγωμένο ηφαίστειο.


Το ματς πλέον έχασε το ενδιαφέρον του, ο κόσμος έχασε τη φωνή του, οι παρτενοπέι έχασαν την σπίθα τους, και θύμιζε φιλικό με ελάχιστους να’χουν την όρεξη να δείξουν κάτι. Ο Ζιντάν προχώρησε στις λογικές αλλαγές, οι οποίες έδωσαν μια ζωντάνια στην Ρεάλ, κι ένα ενδιαφέρον στο αγώνα. Έτσι, στο 82’, ο Ίσκο πήρε τη μπάλα από δεξιά από πλάγιο άουτ, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η άμυνα έδιωξε με τη μπάλα να καταλήγει στον Καρβαχάλ, που μπήκε μέσα με ωραία σκαφτή ντρίμπλα, και τετ α τετ με τον Reina πλάσαρε λίγο πάνω απ’τα δοκάρι σε μια μεγάλη ευκαιρία. Και στο 90’, ο Μαρσέλο πέρασε μπροστά για τον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος μπήκε από αριστερά στο τετ α τετ με τον Reina, πέταξε τη μπάλα πάνω του, και στο ριμπάουντ, ο Μοράτα έκανε σε κενή εστία το τελικό 1-3, πανηγυρίζοντας έξαλα, ενθυμούμενος το γιουβεντίνικο παρελθόν του.

Ο Ρονάλντο ήταν ο χειρότερος για την Ρεάλ. Δεν πρόσφερε τίποτα, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες, ενώ θα μπορούσε να’χει γίνει και μοιραίος στο δοκάρι του. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις, ο κίνδυνος να πληρώσει η ομάδα με αίμα την φετινή του παρουσία, αλλά κι αυτή της επόμενης σεζόν, είναι τεράστιος.

Ο Μπενζεμά προσπάθησε. Αλλά ως εκεί. Δεν είναι αριστερό εξτρέμ. Όπως είναι κατανοητό, το αποτέλεσμα ήταν μια προβληματική κατάσταση. Που ήταν ακόμα πιο προβληματική στην περίπτωση του Μπέιλ. Όντας ο μόνος παίκτης με την ταχύτητα εξτρέμ, απ’τους τρεις δημόσιους υπαλλήλους, όντας ο μόνος παίκτης εξτρέμ, απ’τους τρεις δημόσιους υπαλλήλους, ήταν κι αυτός ο οποίος αναζητούνταν πρώτος στην επίθεση απ’την υπόλοιπη ομάδα. Ήταν δραστήριος, έπαιρνε όλες τι προσπάθειες στην επίθεση, και τις σκάτωσε όλες, χωρίς ν’αφήσει παραπονεμένη ούτε μία. Γιατί από δεξιά ΔΕΝ μπορεί, ΑΛΛΑ ΔΕΝ θέλει να το καταλάβει.

Οι τρεις του κέντρου ταλαιπωρήθηκαν πολύ, όσο υπήρχε ακόμα αγώνας, δηλαδή στο πρώτο μέρος. Και είναι λογικό, όταν καλούνται να κάνουν όλοι τη δουλειά μόνοι τους, με τους τρεις μπροστινούς να κοιτάνε. Μοιραία, στο πρώτο μέρος, έχασαν τη μάχη του κέντρου, ενώ ο Καζεμίρο έχασε και πολλές καίριες φάσεις, όπως στο γκολ. Και πάλι όμως, ήταν ένας δικός τους που οδήγησε στην πρόκριση, πολύ φυσιολογικά ο Κρος, καθώς η ύπαρξη του BBC οδηγεί σε εναέριο παιχνίδι, σέντρες, και στημένα.

Ούτε και η άμυνα πήγε καλύτερα, η οποία υπέφερε πάρα πολύ το κέφι και την ένταση των Ιταλών στο πρώτο μέρος, και υπέπεσε σε πολλά λάθη. Κάτι πολύ φυσιολογικό, όταν απ’τη μια τρέχουν 10, κι απ’την άλλη 7. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, και οι ισορροπίες χάνονται. Και πάλι όμως, ήταν ένας δικός της που οδήγησε στην πρόκριση, πολύ φυσιολογικά ο Ράμος, καθώς η ύπαρξη του BBC οδηγεί σε εναέριο παιχνίδι, σέντρες, και στημένα. Διασώθηκε μόνο ο Νάβας.


Και φυσικά οι αλλαγές, που έφεραν όρεξη, ζωντάνια, κι ένα ακόμη γκολ για τον Μοράτα, σε μια ακόμα ολιγόλεπτη συμμετοχή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.