News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εμπιστεύονται κι αυτο-διορθώνονται

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Τσαντισμένος, ο Ζιντάν κοιτούσε ψηλά στον πίνακα του σκορ. Σα να δυσκολεύονταν να πιστέψει το 1-3. Στην πραγματικότητα σκέφτονταν αν υπήρχε αρκετός χρόνος. 57ο λεπτό. Δύο γκολ πίσω. Ένας παίκτης λιγότερο. Ναι, υπάρχει χρόνος. Και υπήρχε. Αλλά η πολλοστή ανατροπή έμεινε ανολοκλήρωτη και η ισοπαλία άφησε ένα άρωμα απογοήτευσης για τους δύο χαμένους βαθμούς, μην ολοκληρώνοντας ένα άλλο κατόρθωμα και ιδιαίτερα λόγω της απώλειας της πρωτοπορίας. Ενώπιον των δημοσιογράφων εξήρε την αντίδραση των δικών του. Η πομπή, και η απογοήτευση, ήταν μέσα του.

Ο Ζιντάν αναζητά λύσεις, διότι γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει βρεθεί εκτός θέσης αυτούς τους δύο μήνες. Είναι η ώρα του και ξέρει ότι τον μετράνε. Στις κερκίδες, στα μέσα ενημέρωσης, στ’αποδυτήρια και στα επίσημα. Πρέπει να πείσει ξανά τους παίκτες του. Να τους περάσει την ανάγκη να βγαίνουν συγκεντρωμένοι, να παίζουν με ένταση, να μην επαναπαύονται, να πιέζουν συντονισμένα, να τελειώνουν με την άνεση με την οποία κυκλοφορούν τη μπάλα οι αντίπαλοι μέχρι να εγκατασταθούν κοντά στην περιοχή... Μερικοί παίκτες αναγνωρίζουν ότι δεν είναι ένα σωματικό πρόβλημα, ότι έχει να κάνει περισσότερο με την (έλλειψη) συγκέντρωσης.


Ούτε και στο κλαμπ δεν εξηγούν γιατί η ομάδα ενεργοποιείται μόνο όταν βρίσκεται ενάντια στα σχοινιά, σ’ένα αδιέξοδο. Γιατί θα πρέπει να αισθάνονται στριμωγμένοι για να προσφέρουν την καλύτερη εκδοχή τους. Εδώ και μερικά χρόνια αυτή η Μαδρίτη φαίνεται να αυτο-διορθώνεται κατά βούληση. Και λειτουργεί σε σύντομο τουρνουά ή σε απαιτητικά παιχνίδια. Είναι σα να μην έβρισκαν κίνητρο στην καθημερινότητα της la Liga. Ίσως γι’αυτό να’χουν κερδίσει μόνο μία απ’τις τελευταίες οκτώ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.