News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Βραχυκύκλωμα

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Τα ατομικά λάθη καταδίκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης


Στη Ρεάλ Μαδρίτης μπερδεύτηκαν τα καλώδια ενάντια στην Las Palmas και ήταν έτοιμη να ρίξει στη θάλασσα μισό πρωτάθλημα. Η τελική ισοπαλία, αλά ηρωικό όπως σχεδόν πάντα, μακίγιαρε το αποτέλεσμα και χρησίμευσε για να πάρει έναν βαθμό που μπορεί να’ναι χρυσός, αλλά δεν διαγράφει τη γενική καταστροφή της ομάδας και συγκεκριμένα πολλών παικτών.

Η Μαδρίτη, ως μπλοκ, ναυάγησε απ’το πρώτο λεπτό. Ξεπεράστηκε στη μεσαία γραμμή, ήταν ένα θαύμα που πήγε ισόπαλη με 1-1 στο ημίχρονο... και που πήρε την ισοπαλία με 3-3 στο τέλος. Επειδή η ομάδα του Setién την ξεπέρασε σχεδόν σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Τα δεδομένα, ανεξάρτητα απ’τα συναισθήματα που άφησε το παιχνίδι, μιλούν από μόνα τους.

Η UD είχε περισσότερο τη μπάλα (56% κατοχή) και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην πάσα. Έδωσε 571 σωστές πάσες, με ποσοστό επιτυχίας 88%, ενώ η Μαδρίτη έμεινε στους 413 συνδυασμούς, μ’ένα ποσοστό επιτυχίας 86%. Σπάνια κερδίζουν τη Μαδρίτη του Ζιντάν σ’αυτή την πτυχή του παιχνιδιού. Ο Roque Mesa, μέσος της Λας Πάλμας, παρενέβη στο παιχνίδι 26 φορές περισσότερο από ό, τι ο Kroos, κερδίζοντάς τον ακόμη και στην ακρίβεια της πάσας.

Αμυντική αδυναμία

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο. Και είναι ότι στη λευκή ομάδα εκτέλεσαν 17 φορές !!! στο Μπερναμπέου, ρεκόρ ενός φιλοξενούμενου. Αυτό που δεν μπορεί να προσαφθεί στη Μαδρίτη, φυσικά, είναι η στάση της. Οι λευκοί έτρεξαν μόνο 7 χιλιόμετρα λιγότερα απ’την Λας Πάλμας ... παρά το ότι έπαιξαν σχεδόν όλο το δεύτερο μισό μ’ένα παίκτη λιγότερο. Μία αποβολή, αυτή του Bale, για να προσθέσει στη γενική καταστροφή.

Επειδή ο Ουαλός ήταν ένας απ’τους υπαίτιους που κατέρρευσε η Μαδρίτη κατά το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49ο λεπτό έχασε τους ρόλους και τα πήρε με τον Jonathan Viera. Πρώτα μια κλωτσιά από πίσω και στη συνέχεια το σπρώξιμο, πράξεις και οι δύο που του επέφεραν την κόκκινη κάρτα.

Παράξενο για Bale, δεν είναι γνωστό αν υπήρξε πριν μια προηγούμενη αψιμαχία, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ενέργειά κόστισε πολύ ακριβά στην ομάδα του Ζιντάν. Γιατί άφηνε την ομάδα του με δέκα παίκτες, γιατί ήταν ένας απ’τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο και γιατί θ’απουσιάσει εναντίον της Eibar. Τουλάχιστον θα φτάσει ξεκούραστος στη Νάπολι...

Στην καταστροφή προστέθηκε ο Sergio Ramos. Πρώτον, έχοντας ξεπεραστεί απ’τον Tana στην φάση της ισοφάρισης σε 1-1. Και στη συνέχεια, μετά την κόκκινη του Bale, μ’ένα χέρι δύσκολο να κατανοηθεί. Με το σκορ ισόπαλο στο 1-1, ο στόπερ αποφάσισε να κάνει ένα χέρι για να σταματήσει έναν σουτ του Viera. Κι όπως έκανε ήδη κι άλλες φορές, έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπο για να προσποιηθεί. Δεν γλίτωσε, κι ο Borbalán Fernández έδωσε πέναλτι. 1-2. Ο στόπερ προσπάθησε να επανορθώσει για τα λάθη του, όπως σχεδόν πάντα, με γκολ, αλλά έστειλε μια κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι με το σκορ στο 1-3.

Οργή του Bernabéu

Με την ομάδα στα πρόθυρα μιας νευρικής κρίσης και μ’ένα καλό μέρος των παικτών αποσυνδεμένο, ούτε κι ο Keylor Navas έζησε την καλύτερη νύχτα του. Στο τρίτο γκολ δεν πρόλαβε τον Boateng κι αυτός σκόραρε σε κενή εστία, προκαλώντας την οργή του Bernabeu, που για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια αποδοκίμασε τον tico τερματοφύλακα.


Πριν, παραλίγο ν’αποκρούσει το πέναλτι κι έκανε δύο καλές αποκρούσεις στον Jesé, αλλά ο μιντιακός θόρυβος με τον τερματοφύλακα φαίνεται να’χει εγκατασταθεί επίσης στο Santiago Bernabeu, το οποίο δεν έφυγε καθόλου ευχαριστημένο με την ομάδα του, παρά το τελικό ντεμαράζ. Βάρυναν περισσότερο οι δύο χαμένοι βαθμοί παρά τα δύο γκολ στα τελευταία τρία λεπτά...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.