News Update :

powered by Agones.gr - livescore

BBC ναι ή BBC όχι;

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Του José Luis Calderón

Τα κλειδιά υπέρ και κατά της madridista τρίαινας ενόψει της αναμέτρησης του Τσάμπιονς Λινγκ


Ο Ζιντάν θα’χει στη διάθεσή του στη Νάπολι το BBC μετά την ευρεία νίκη στην Eibar χωρίς CR7 και Bale που ανατροφοδοτεί τη συζήτηση για το αν η Μαδρίτη λειτουργεί καλύτερα με την πολυτελή της τρίαινα. Αυτές είναι οι δυνάμεις της.

BBC Ναι

  1. Βασιλιάδες της Ευρώπης από τότε που είναι μαζί. Δύο Champions League σε τρία χρόνια από τότε που ο Bale ολοκλήρωσε μια τρίαινα που έχει γράψει ιστορία στη Μαδρίτη. Το δέκατο και το ενδέκατο φέρουν τη σφραγίδα του BBC. Η πυγμή του έχει σπείρει τον πανικό στην Ευρώπη κι έχει επιτρέψει στο λευκό σύνολο να κερδίσει δύο τελικούς και να παίξει σ’έναν ημιτελικό. Στο Champions League έχουν λάμψει με δικό τους φως.
  2. Εμφανίζονται πάντα στις μεγάλες βραδιές. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, το BBC έχει δώσει αξέχαστες παραστάσεις. Το έτος του δέκατου έκαναν άνω κάτω το Μόναχο καταστρέφοντας τη Μπάγερν του Guardiola. Πριν, σάρωσαν το Gelsenkirchen με μια ντομπλέτα κι απ’τους τρεις εναντίον της Σάλκε. Επίσης, η ανατροπή της Βόλφσμπουργκ με χατ τρικ του Cristiano.
  3. Bale και CR7 ξεκούραστοι· ο Karim αυξημένος. Cristiano και Bale θα φτάσουν φρέσκοι στην αυριανή αναμέτρηση με τη Νάπολι. Ο Πορτογάλος ξεκουράστηκε ενάντια στην Eibar λόγω κάποιων ενοχλήσεων που κουβαλούσε μετά τον αγώνα κατά της Λας Πάλμας κι ο Ουαλός ήταν τιμωρημένος. Ο Μπενζεμά δεν έπαιξε επίσης όλο το παιχνίδι στο Ipurua και ταξιδεύει αυξημένος στη Νάπολι.
  4. Άθικτοι για τον Zizou απ’την αρχή. «Το BBC είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι οι καλύτεροι», δήλωσε ο προπονητής από τότε που ανέλαβε τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι ήταν κι έτσι είναι. Όταν ήταν διαθέσιμοι, έπαιζαν πάντα. Ο Ζιντάν δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ το καθεστώς βασικού της καλής του τρίαινας. Cristiano Bale και Karim είναι βασικότατοι για τον λευκό προπονητή. 
  5. Ευκαιρία να τρέξει εναντίον της Νάπολι. Το ιταλικό σύνολο χρειάζεται γκολ για ν’ανατρέψει το 3-1 του Bernabeu κι αυτό θα το αναγκάσει ν’ανοιχθεί. Με χώρο για να τρέξει, το BBC έχει ήδη αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι θανατηφόρο. Στο San Paolo παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία για να εκφραστεί η δυναμική των Κριστιάνο, Bale και Μπενζεμά με μέτρα μπροστά.
  6. Η παρουσία του και μόνο επιβάλλει πολύ σεβασμό. Ήδη με το γεγονός του να βρίσκονται και οι τρεις στο γήπεδο, Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά εκφοβίζουν. Δημιουργούν φόβο και την αίσθηση ότι μπορούν να σε ανακατέψουν με την παραμικρή απροσεξία. Είναι ένας τρόπος για να φρενάρει τη Νάπολι, που ξέρει πώς το BBC ευνοείται αν τους αφήσει να τρέξουν. Μ’αυτούς στο γήπεδο, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, είναι μια διαρκής απειλή, αν ο αντίπαλος ανοιχτεί περισσότερο απ’ότι θα’πρεπε.


Η άλλη Μαδρίτη, λιγότερο πολυτελής, αυτή της Eibar, έδωσε ένα χτύπημα πάνω στο τραπέζι. Η ομάδα έλαμψε στο Ipurua χωρίς το BBC, μ’ένα παιχνίδι πιο ισορροπημένο, πιο οργανωμένο κι έδειξε ανάστημα για τη Νάπολι.

BBC Όχι

  1. Μια πολύ πιο ισορροπημένη ομάδα. Η Μαδρίτη χρειάζεται να’ναι συμπαγής για ν’αντιμετωπίσει την αναμέτρηση της Νάπολι και να υπερασπίσει μ’εγγυήσεις το 3-1 του Μπερναμπέου. Αυτό είναι ό, τι έδειξε η ομάδα στο Ipurua, όπου αμύνθηκε τέλεια, έδειξε μια εξαιρετική στάση κι όλοι οι παίκτες δούλεψαν στην άμυνα και στην επίθεση. Η Μαδρίτη ήταν ένα μπλοκ με κεφαλαία και δεν έδωσε πιθανότητες στην Eibar.
  2. Ο Ζιντάν έχει περισσότερη ελευθερία στη διάταξη. Χωρίς την υποχρέωση να βάλει το BBC, το οποίο υποχρεώνει τη Μαδρίτη να παίζει μ’ένα 4-3-3, ο Zizou έχει περισσότερες επιλογές για το σχεδιασμό της τακτικής διάταξης. Μπορεί να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, όπως έκανε κατά της Eibar με παίκτες μεγαλύτερης διαδρομής (James, Asensio και Lucas), να παίξει με τρεις στόπερ ή να βάλει μια τρίαινα μεγαλύτερης δουλειάς.
  3. Μια λαμπρή απόδοση ενάντια στην Eibar. Ο μεγάλος θρίαμβος στο Ipurua θα’ταν περισσότερο από αρκετός για να μην αλλάξει τίποτα στη Νάπολι και να ποντάρει σε μια ομάδα που μετέδωσε πολλή σιγουριά. Χωρίς τους Cristiano και Bale η άλλη Μαδρίτη αξιώθηκε.
  4. Το BBC, ξεκούραστο, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση. Ένα επιχείρημα έτσι ώστε ν’αποφασίσει ο Ζιντάν να παίξει στη Νάπολι χωρίς όλο το BBC θα’ταν ότι η καλή τρίαινα δεν φτάνει στο εκατό τοις εκατό στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού. Ο Bale δεν είναι ακόμη σε άριστη κατάσταση μετά την επιστροφή του απ’τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης τρεις μήνες, κι ο Κριστιάνο είχε κάποιες ενοχλήσεις, αν και ήσσονος σημασίας. Το να μην χρησιμοποιήσει κάποιον της τρίαινας σ’αυτή την κατάσταση, δεν θα’ταν καθόλου παράλογο.
  5. Πολύς ανταγωνισμός στην λευκή επίθεση. Η Μαδρίτη δεν περιμένει κανέναν, ούτε καν τους galácticos. Αν ο Zizou δεν έχει τη βεβαιότητα ότι ο Bale ή ο ίδιος ο Cristiano είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση, έχει μια χούφτα παικτών που αγγίζουν τα όρια ενός υψηλού επιπέδου και περιμένουν μια μεγάλη ευκαιρία όπως την αυριανή. James, Asensio, Isco κι ο ίδιος ο Lucas Vázquez είναι σε μεγάλη φόρμα.
  6. Το αποτέλεσμα του πρώτου σκέλους προσκαλεί σε θωράκιση. Η Μαδρίτη δεν χρειάζεται γκολ στη Νάπολι, αυτό που χρειάζεται είναι να μην τα δεχθεί. Το αποτέλεσμα που πήρε στο Μπερναμπέου κάνει να μπορεί ο Ζιντάν να σκεφτεί την ενίσχυση της ομάδας, το να διασφαλίσει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθήσει να μην κυριευθεί απ’τη Νάπολι. Στη συνέχεια, θα’χε μπαρούτι στον πάγκο για να δυναμιτίσει τον αγώνα στην κόντρα, αφού σταθεί ενάντια στη Νάπολι.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.