News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το τεράστιο rebound του Pepe

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Του José Manuel García

Το αντίο του τον Ιούνιο φαίνεται αναπόφευκτο

Ο Varane καθιερώνεται ως βασικός στόπερ κι ο Βραζιλιάνος/Πορτογάλος αρχίζει να φτιάχνει τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει μακριά απ’τη Μαδρίτη. Αισθάνεται εξαπατημένος απ’τον σύλλογο που προεδρεύει ο Florentino Pérez


Πριν τέσσερις μήνες, ο Πέπε (33 ετών) έκανε λογαριασμούς της μεγάλης χρονιάς που έζησε ως επαγγελματίας: πρωταθλητής του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία. Αλλά σ’αυτή την ιστορική χρονιά για τον βετεράνο αμυντικό, μια πέτρα στο παπούτσι του ξίνισε την τόση δόξα: το συμβόλαιο του. Μετά από δέκα χρόνια ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, το τελευταίο λήγει τον Ιούνιο, κι ο στόπερ, που περίμενε ν’ανανεώσει όπως είχε συμβεί πάντα, με μόλις δύο τελετουργικά λόγια, συνάντησε την σκληρή πραγματικότητα. Ο σύλλογος του προσφέρει μια σύμβαση μόνο ενός έτους και τη δυνατότητα να παλέψει για ένα άλλο. Εν μέσω του δράματος για τον Pepe, ο Varane καθιερώνεται ως βασικός στόπερ κι ο Βραζιλιάνος/Πορτογάλος αρχίζει να φτιάχνει τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει μακριά απ’τη Μαδρίτη.

Ο Raphael Varane είναι τώρα βασικός. Τον ευνοεί εν μέρει ότι ο Pepe είναι τραυματίας. Περνά μια άσχημη περίοδο. Δεν βγαίνει απ’την μια πάθηση και μπαίνει σε μια άλλη. Αλλά αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι το μέλλον του σχεδιάζεται μακριά απ’αυτό που ήταν (και θεωρεί) το σπίτι του εδώ και δέκα χρόνια. Νιώθει εξαπατημένος απ’τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ποτέ να τον χτυπάνε στον ώμο και την ώρα της αλήθειας του έχουν γυρίσει την πλάτη. Το λευκό club θέλει τον Pepe μόνο για έναν ακόμα χρόνο. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν παίξει ένα ελάχιστο αγώνων, θα ανανέωνε αυτόματα για άλλη μία.

Ο βετεράνος παίκτης (κλείνει τα 34 στο τέλος του μήνα) σκέφτεται ότι άξιζε καλύτερης μεταχείρισης, θυμάται ότι πάλεψε πάντα για τον σύλλογο. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν καταλαβαίνει από συναισθήματα και η ευγενή ζώνη της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι, ούτε απαντά, για τον Πορτογάλο. Αυτός, με την συμβουλή του πράκτορά του (Jorge Mendes), έχει αποφασίσει να πακετάρει και να απαντήσει σε μια δελεαστική προσφορά που έχει έρθει απ’το κινεζικό ποδόσφαιρο (λένε ότι είναι η Hebei, που προπονεί ο Pellegrini). Τίποτα λιγότερο από ένα τριετές συμβόλαιο με δέκα εκατομμύρια καθαρά κάθε σεζόν. Ο αντιπρόσωπός του του έχει πει ότι μπορούν ακόμα να’ρθουν κανά δυο κλαμπ πάνω απ’τον κινεζικό γίγαντα κι ότι ο μισθός τους μπορεί να εκτοξευθεί.


Οι συμβουλές του Ζιντάν στον Varane

Τον Πέπε, ένας οικογενειακός τύπος, εγκαταστημένος εδώ και χρόνια στο Las Rozas, όπου είναι συχνό να το τον βλέπεις στους εμπορικούς χώρους και στους κινηματογράφους της περιοχής με τη γυναίκα και τα παιδιά του, τον πονάει ν’αφήσει αυτή την τόσο ειρηνική ζωή της Μαδρίτης και να ξεκινήσει μια περιπέτεια εκατομμυρίων στην κινεζική Liga. Αλλά θέλει να εξαντλήσει τρία χρόνια και ν’αποσυρθεί στα 36 ή 37. Στη συνέχεια, ποιος ξέρει, ίσως επιστρέψει στο Las Rozas.

Ο Ραφαέλ Βαράν (23 ετών) έχει έξι χρόνια στον λευκό σύλλογο. Ο Γάλλος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη Ligue 1 μόλις στα 17 του, προσγειώθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 18 του. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, εκείνη την εποχή αθλητικός σύμβουλος του Florentino Pérez, συνέστησε ρητά την υπογραφή του. Ο Zizou, με φήμη του ότι έχει ένα καλό μάτι για τους παίκτες, ήταν πολύ επίμονος: «Πάρε τον Varane, πρόεδρε, είναι ο στόπερ του μέλλοντος». Κι ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Lens προσγειώθηκε στο Μπερναμπέου με επιθυμία να «κατακτήσει τον κόσμο». Αλλά ο Varane συνάντησε δύο βράχους που κονιορτοποιούσαν τα όνειρά του. Τους τραυματισμούς και τον Pepe.


Ο Varane, ένας παίκτης τεράστιος σωματικά και με μια περισσότερο από αποδεκτή τεχνική στριμώχτηκε απ’τα εύθραυστα γόνατά του που τον έχουν εμποδίσει μέχρι τώρα από μια πιο σταθερή πρόοδο για να φτάσει στην θέση του κορυφαίου αμυντικού. Αλλά όταν έγλειφε τη δόξα, ένας τραυματισμός τον έβγαλε νοκ άουτ κι έδωσε τη θέση του στον Pepe. Ο Γάλλος είχε κορυφές απελπισίας, επιθυμία να πακετάρει και να φύγει αναζητώντας νέους ορίζοντες. Την περασμένη άνοιξη, ο παίκτης έλαβε μια κλήση απ’τον José Mourinho, ο οποίος τον καλούσε να συμμετάσχει στο νέο πρότζεκτ του στο Μάντσεστερ, καθώς έψαχνε έναν δεξιό στόπερ με τα χαρακτηριστικά του. Αλλά ο Ζιντάν, ο άνθρωπος που ανέλαβε τη μεταγραφή του και τον συνόδεψε πάντα στις χαμηλότερες ώρες του, τον συμβούλεψε να μην αλλάξει το έμβλημα, ότι μαζί του θα’παιζε πολλά παιχνίδια. Ο Ζιντάν έπεισε τον Varane κι ο Μουρίνιο κατέληξε να πάρει στο Μάντσεστερ τον Eric Bailly, απ’την Βιγιαρεάλ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.