News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το πιο παράξενο παιχνίδι του Varane

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Garrido

Έκανε λάθος στην αρχή και δεν κατάφερε ν’ανακάμψει

Ο Γάλλος αμυντικός επέτρεψε στον Zaza να σκοράρει το πρώτο γκολ κι από’κεί και πέρα δεν ανέκαμψε πνευματικά, το οποίο τον έκανε να κάνει πολλά λάθη που θα μπορούσαν να κοστίσουν ακόμη πιο ακριβά στη Μαδρίτη


Ο Ζιντάν είχε σαφές τι είχε συμβεί. «Ναι, μας καταδίκασαν», είπε για τα αμυντικά λάθη που συνέβησαν μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καταφέρει ν’αντιμετωπίσει αυτό το είδος των λαθών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σ’αυτό το, πλέον προφανώς τόσο μακρινό, σερί των αήττητων 40 παιχνιδιών, ήξερε να επιλύσει αυτές τις εμπλοκές, όταν συνέβαιναν, είτε με επικές ανατροπές είτε με σοβαρές εμφανίσεις που της χρησίμευαν για να κερδίσει ή, τουλάχιστον, να φέρει ισοπαλία. Αλλά στη Βαλένθια την έκοψαν δύο μαχαιριές πάρα πολύ νωρίς και δεν μπόρεσε ν’ανακτήσει το τόσο χαμένο έδαφος.

Τα λάθη οδηγούν σε περισσότερα λάθη. Το λάθος δημιουργεί ανασφάλεια, το νεύρο παραμένει μέσα στο σώμα κι αναλαμβάνει να υπενθυμίζει στον εγκέφαλο το πόσο άσχημα τα πήγες την προηγούμενη φορά που προσπάθησες να κάνεις αυτό που διατίθεσαι να κάνεις. Επιπλέον, αποσυντονίζεσαι στο υπόλοιπο των εργασιών σου, σε κάνει να αναρωτιέσαι περισσότερες από μία φορές αν αυτό που πρόκειται να κάνεις είναι το σωστό. Ο παίκτης του υψηλότερου επιπέδου πρέπει να’χει μια ασυνήθιστη εμπιστοσύνη στον εαυτό του έτσι ώστε τέτοιου τύπου ατυχείς ενέργειες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο ίδιος να μην τον επηρεάζουν στο μέλλον. Ο Raphael Varane είναι ένας από εκείνους τους τυχερούς που διαθέτουν αυτή την ποιότητα, αλλά που για κάποιο λόγο, στο Mestalla παρουσίασε την βήτα έκδοση της προσωπικότητάς του. Άφησε το επιπλέον πακέτο στο σπίτι.

Άρχισε να βυθίζεται στην φάση του πρώτου γκολ κι από εκείνη τη στιγμή δεν σήκωσε ξανά κεφάλι. Ο Varane είναι ένας ισχυρός στόπερ, που παρά το ότι αυτή είναι η έκτη του σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εκμάθησης. Ως εκ τούτου, εμπίπτει στο φυσιολογικό να’χει περιστασιακά λεπτομέρειες που υποδηλώνουν κάποια απειρία, όπως μπορεί να’ναι το γεγονός ότι άφησε τόσο χώρο στον Zaza για να κοντρολάρει, να γυρίσει και να τελειώσει μέσα απ’την περιοχή. Δεν υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του μετά απ’αυτό. Δεν συνέβη όπως στη Ντόρτμουντ, που σκόραρε κατά λάθος ένα αυτογκόλ και λίγο μετά σκόραρε στο σωστό τέρμα.


Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο Varane κόλλησε πνευματικά και ό, τι συνέβαινε γύρω του μετατρέπονταν σε κίνδυνο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Το λάθος στο δεύτερο γκολ, αν κι εν μέρει ήταν ευθύνη του λόγω του ότι επέτρεψε την αποσύνθεση της άμυνας, σε κατωτερότητα στην αντεπίθεση, είχε να κάνει περισσότερο με την φρικτή madridista υποχώρηση επίθεσης-άμυνας και, στη συνέχεια με την ανύπαρκτη επιτυχία του Keylor ν’αποτρέψει ένα γκολ σ’ένα τελείωμα που πήγαινε πάνω του. Ξεχώρισε περισσότερο στην αλληλουχία λάθος πασών, σε άσχημες κλωτσιές, σε προσπάθειες να διώξει που κατέληξαν στα πόδια του αντιπάλου. Ήταν ένα απ’τα πιο παράξενα παιχνίδια της καριέρας του Varane ως madridista.

Όταν τον αντικατέστησε ο Ζιντάν στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, φαίνονταν μια ένδειξη του πόσο αναστατωμένος ήταν με το ματς που είχε κάνει ο συμπατριώτης του, τον οποίο είχε επιλέξει ο ίδιος όταν ήταν λίγο περισσότερο από ένας έφηβος που έπαιζε στη Lens. Στη θέση του μπήκε ο Nacho, αυτός που ανταποκρίνεται πάντα. Αλλά στη συνέχεια ο προπονητής ανέλαβε να επιβεβαιώσει ότι δεν τον είχε αλλάξει ως τιμωρία, αλλά προληπτικά λόγω κάποιων ενοχλήσεων. Ήταν μια εντυπωσιακή αλλαγή, πάρα πολύ, ο Ζιντάν δεν συνηθίζει να στοχοποιεί τόσο κάποιον παίκτη που έχει μια κακή μέρα. Και λιγότερο τον Varane, ο οποίος είναι ο αγαπημένος του. Μάλιστα, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά μέχρι στιγμής φέτος, με 2.742, πάνω απ’τους Kroos και Κριστιάνο.

Κι ο Pepe στο σπίτι και χωρίς ανανέωση


Αυτή τη σπάνια και λίγο συνηθισμένη εκδοχή του Varane ο Pepe την παρακολούθησε απ’το σπίτι του. Έμεινε εκτός αποστολής και παραμένει ένας απ’τους λιγότερο χρησιμοποιημένους παίκτες φέτος απ’τον Ζιντάν. Στην πραγματικότητα, μόνο οι Mariano και Coentrao έχουν παίξει λιγότερο απ’τον Pepe. Κι από εδώ ως το τέλος της σεζόν, η κατάστασή του φαίνεται ν’αλλάζει. Στην αστάθειά του λόγω των τραυματισμών που έχει υποστεί απ’το καλοκαίρι, προστίθεται το ότι δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του. Κι αν δεν συμβεί μια ξαφνική αλλαγή στα γεγονότα, δεν θα το ανανεώσει. Ο Pepe θα φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης στην ηλικία των 34, μετά από δέκα σεζόν που υπήρξε λευκός αμυντικός ηγέτης, και με πολλούς υποψήφιους για να τον αντικαταστήσουν. Ο Varane, παρά την κακή του απόδοση, θα παραμείνει ο συνήθης σύντροφος του Ramos, αλλά ο πάγκος θα’ναι καλά καλυμμένος με τον Nacho και τον Jesús Vallejo, ο οποίος θα επιστρέψει απ’τον δανεισμό στην Άιντραχτ, πλέον ώριμος κι έτοιμος ν’αποτελέσει μέρος, για πρώτη φορά, της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.