News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το καλύτερο παιχνίδι της Barca αυτό το έτος είναι η ήττα της Μαδρίτης στο Mestalla

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Της Gemma Herrero

Παίζει την Κυριακή στο Calderón

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σκληρές για την ομάδα του Luis Enrique, αλλά χωρίς καν να χρειαστεί να παίξει, αυτήν την Τετάρτη είδε το φως. Η αποτυχία της αντιπάλου της, είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά χρειάζονται περισσότερα


Ενώ ο Josep Maria Bartomeu ήταν στην Κίνα "χαρούμενος για το πάθος που ξυπνά η Barcelona", ο Piqué συμμετείχε σ’ένα παιχνίδι τένις, ο Jordi Alba εγκαινίαζε ένα «Κέντρο Εκσυγχρονισμού στο L'Hospitalet de Llobregat», ο Leo Messi παρευρίσκονταν σε μια εκδήλωση προώθησης στην Αίγυπτο και το υπόλοιπο της ομάδας απολάμβανε δύο ελεύθερες μέρες όπως τραβούσε η όρεξή του, η Barca έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν στο Mestalla, χωρίς καν να το παίξει. Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Βαλένθια έχει ανεβάσει, τουλάχιστον προς το παρόν, την πεσμένη culé ψυχολογία.

Η ταπείνωση εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League και η απολογία του αγώνα ενάντια στη Leganés τον οποία κέρδισε στο τελευταίο λεπτό με πέναλτι και ούτε ο Messi, ούτε ο Piqué είχαν την ψυχή για να το πανηγυρίσουν, είχε αφήσει την αίσθηση της καλπάζουσας κρίσης. Απ’τους τρεις azulgranas παίκτες που είχαν δημόσιες εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, δύο απ’αυτούς, οι Alba και Piqué, υπερασπίστηκαν απρόσκοπτα τον Luis Enrique, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του στόχου και του οποίου η αξιοπιστία εξασθενούσε. Ο Messi, ως συνήθως, δεν έβγαλε κιχ. Ούτε για το τι συμβαίνει στην ομάδα, ούτε για τον τεχνικό, ούτε για την ανανέωσή του, ούτε για τίποτα. Έφτασε, ανταποκρίθηκε κι έφυγε, αλλά συνεχίζει ακόμα σιωπηλός.

Απ’το χαστούκι στο Parc des Princes τα επιχειρήματα των Busquets, Iniesta και Piqué συμφωνούν ότι η Barca στερείται ποδοσφαίρου. Και χωρίς να παίζει έχει επιτύχει την καλύτερη νίκη της: το ότι η Μαδρίτη κόλλησε στη Βαλένθια. Η διάθεση φαίνεται να’χει αλλάξει μέσα σε μόλις δύο ημέρες και το πρωτάθλημα είναι και πάλι μια πραγματική πιθανότητα, ενώ ο επαναληπτικός εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ακόμα μακριά.


Η ελπίδα έχει επιστρέψει, αλλά όχι χάρη σε κάτι που έχει κάνει ή σταμάτησε να κάνει η Barcelona, αλλά χάρη στο παραπάτημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Mestalla. Έτσι που, η ερώτηση είναι προφανής: Και τώρα τι θα κάνει η Barça; Για να’χουμε μια απάντηση αρκεί να καθίσουμε και να περιμένουμε να’ρθει η Κυριακή, όταν το καταλανικό σύνολο θα επισκεφθεί το Vicente Calderón.

Το παιχνίδι του συνόλου του Luis Enrique δεν έχει δώσει λόγους για ελπίδα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ούτε και το τελευταίο προηγούμενο στην αναμέτρηση του Κυπέλλου που έπαιξαν Ατλέτικο και Μπάρτσα. Οι culés προκρίθηκαν στον τελικό, ναι, αλλά έπαιξαν καλά μόνο στο πρώτο μέρος στο Calderón. Και με το πλεονέκτημα του πρώτου σκέλους, κατέληξαν στο Camp Nou μέσα στην περιοχή τους, σώζοντας μπάλες σαν μια μικρή ομάδα και με τη θλίψη στο γρασίδι και στις κερκίδες. Έτσι που αυτή η αγωνιστική, στην οποία επιπλέον η Ρεάλ Μαδρίτης επισκέπτεται το Στάδιο Cerámica, μπορεί να’ναι κλειδί για την la Liga.


Η Barcelona, εκτός απ’το να χαρεί, λογικά, για τις αποτυχίες του αντιπάλου, πρέπει ν’αρχίσει πλέον να διορθώνει τις δικές της. Κι ο αντίπαλος, μια Ατλέτικο σε σερί, σ’ένα στάδιο όπως το Καλντερόν που θα ανταποκριθεί όπως πάντα, είναι η μέρα και η ώρα για να το κάνει. Είναι πιθανό ο ασθενής, που ήταν στην εντατική, ν’ανακτήσει όχι μόνο τα ζωτικά όργανα, αλλά και να’ναι φρέσκος όπως ένα τριαντάφυλλο, μόλις σε μία εβδομάδα; Λοιπόν πρέπει να κάτσουμε και να περιμένουμε. Κυριακή. 17:15. Γήπεδο Vicente Calderón.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.