News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το Erasmus της Μαδρίτης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Ο σύλλογος εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής του των μεταγραφών και των δανεισμών


Την περασμένη Τρίτη ο Lucas Silva πήγε δανεικός απ’την Ρεάλ Μαδρίτης στην Cruzeiro μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Ίσως η περίπτωση του Βραζιλιάνου μέσου να μην είναι παραδειγματική, αλλά είναι αντιπροσωπευτική της πολιτικής των δανεισμών και των επαναγορών που πραγματοποιούνται απ’το λευκό club τα τελευταία χρόνια, μια διαχείριση των ανθρώπινων πόρων που δίνει πολύ καλά οφέλη τις τελευταίες σεζόν. Dani Carvajal, Lucas Vázquez, Casemiro, Asensio και Morata είναι ήδη πρωταγωνιστές στην πρώτη ομάδα. Vallejo και Marcos Llorente θα μπορούν να’ναι την επόμενη σεζόν.

Οι canteranos και οι νεαροί έχουν συχνά πολλές δυσκολίες για να εδραιωθούν στη Μαδρίτη, εκτός από πολύ επιλεγμένες περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν Raules ή Κασίγιας κάθε τρεις και λίγο. Γι’αυτό, ο σύλλογος προτιμά οι παίκτες που ξεχωρίζουν στην Castilla και μπορούν να δουν την πρόοδό τους να φρενάρει στην πρώτη ομάδα, να φτιάξουν τις βαλίτσες τους. Είναι το Erasmus του λευκού club.

Το παράδειγμα Carvajal

Ήταν ένα μέτρο που υιοθετήθηκε με τον Dani Carvajal το 2012. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Ο δεξιός μπακ μετατράπηκε σε μια από τις αισθήσεις της Bundesliga με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Έμαθε ν’ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο σε μια Liga πρώτης ευρωπαϊκής τάξης κι επέστρεψε στις τάξεις της Μαδρίτης πιο ψημένος, με μια δεξαμενή εμπειρίας που του χρησίμευσε να ξεπεταχτεί από τότε. Τώρα είναι αδιαμφισβήτητος βασικός και διεθνής με την ανδρών. Έχασε το τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα λόγω τραυματισμού, αλλά είναι σταθερός στις κλήσεις του Lopetegui.

Μετά το παράδειγμα Carvajal, η σεζόν 14/15 ήταν το απόγειο αυτής της πρακτικής. Ο Lucas Vázquez πήγε στην Εσπανιόλ, ο Casemiro στην Πόρτο κι ο Álvaro Morata πωλήθηκε, με δυνατότητα επαναγοράς, στην Γιουβέντους. Οι τρεις τους έψαχναν λεπτά κι ευκαιρίες για διαφορετικούς λόγους. Ο gallego, ο άνθρωπος που ήταν σε θέση να κάνει να ξεχαστεί ο Bale, από τότε που τραυματίστηκε ο Ουαλός διεθνής το Νοέμβριο, έψαχνε να εξελιχθεί στην Εσπανιόλ. Ο Μπενίτεθ τον επαναγόρασε στην αρχή της προηγούμενης σεζόν σε μια απόφαση που βρήκε ανταπόκριση. Ο χρόνος δικαίωσε τον Μαδριλένο προπονητή. Ο Lucas έχει φτάσει επίσης στην εθνική και είναι ένα απ’τους πιο χρησιμοποιημένους παίκτες του Ζιντάν. Είναι ένα σαφές παράδειγμα μιας καλά περπατημένης πορείας.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για τον Casemiro. Χωρίς ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε για μία σεζόν για την Πόρτο. Στην λήξη αυτής της σύμβασης, η Μαδρίτη επαναγόρασε τον Casemiro, ο οποίος δυσκολεύτηκε να εδραιωθεί με τον Benitez και, ωστόσο, με έναν προπονητή άλλης κοψιάς, τον Ζιντάν, έχει μετατραπεί σε αδιαμφισβήτητο.

Η περίπτωση του Morata ήταν κάπως διαφορετική. Ο Μαδριλένος επιθετικός ήθελε να παίζει περισσότερα λεπτά, δεν επαναπαύονταν με το να’ναι αναπληρωματικός του BBC και σκέφτηκε ότι μια έξοδος ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του. Το λευκό club τον πούλησε στην Γιουβέντους, αλλά διατήρησε μια οψιόν επαναγοράς στο τέλος της δεύτερης σεζόν. Ο Álvaro υπήρξε μία απ’τις μεταγραφές του καλοκαιριού για τη Μαδρίτη. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει παίξει όσο θα’θελε, είναι ο τρίτος σκόρερ με 10 γκολ.

Η σεζόν του 2014 ήταν, επίσης, αυτή της υπογραφής του Marco Asensio. Η Μαδρίτη τον άφησε δανεικό στην Μαγιόρκα και το επόμενο έτος τον έστειλε στην Εσπανιόλ. Πλέον είναι παίκτης της πρώτης ομάδας με τ’αποτελέσματα που γνωρίζουν όλοι.

Vallejo, Llorente


Αυτή τη σεζόν, η Μαδρίτη έχει δανείσει τους Diego και Marcos Llorente, Jesús Vallejo, Burgui, Mayoral κι Odegaard, ο τελευταίος που έφυγε απτην La Fábrica. Το νορβηγικό μαργαριτάρι μετανάστευσε στην Ολλανδία. Ο Vallejo, ο οποίος μπορεί να’ναι ο αντικαταστάτης του Pepe, αν ο Πορτογάλος φύγει απ’τον σύλλογο, κι ο Marcos Llorente, μία απ’τις αισθήσεις της Laliga στις τάξεις της Αλαβές, θα’ναι μέλη της πρώτης ομάδας την επόμενη σεζόν. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να εξελίσσονται ως μέρος του Erasmus της Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.