News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το El Sadar «αποφασίζει» το πρωτάθλημα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Του Hugo Carrasco

Η Μαδρίτη ήταν πρωταθλήτρια τις τρεις τελευταίες φορές που κέρδισε στην Παμπλόνα


Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στην Παμπλόνα το Σάββατο (21.45) μετά από τρία χρόνια. Αναμφίβολα, αυτή της Οσασούνα είναι μία απ’τις πιο σημαντικές και δεσμευτικές εξόδους της σεζόν, καθώς απ’τη νίκη στη Ναβάρα μπορεί να εξαρτηθεί το να βρεθούν πρώτοι οι λευκοί στο τέλος της μέρας (με δύο αγώνες λιγότερους).

Παρά την επίσκεψη στον τελευταίο του πρωταθλήματος, η έξοδος στο El Sadar φαίνεται το λιγότερο περίπλοκη. Η καθόλου φιλική υποδοχή της pamplonesa κερκίδας στους λευκούς, προκαλεί ένα εχθρικό περιβάλλον που αποτελεί έναν απ’τους λόγους για τους οποίους το κόκκινο φέουδο δεν είναι καθόλου καλό για το λευκό σύνολο. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες επισκέψεις του έφυγε με ισοπαλία... κι έχει κερδίσει μόλις μία φορά στους τελευταίους έξι αγώνες στο παλιό Reyno de Navarra, το 2011-12, όταν κέρδισε το «πρωτάθλημα των 100» με τον Μουρίνιο.

Η ιστορία λέει ότι το El Sadar είναι ένα απ’τα καταραμένα γήπεδα για τη madridista οντότητα, αλλά κι ότι επίσης μια νίκη εκεί θα σήμαινε να γίνει πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις φορές στις οποίες το πέτυχε. Συγκεκριμένα, κατά την σεζόν 2007-08 στέφθηκε πρωταθλήτρια εκεί χάρη σ’ένα γκολ του Higuaín. Μια σεζόν νωρίτερα, οι τρεις βαθμοί εναντίον της Οσασούνα, χρησίμευσαν για να πάει στις βιτρίνες του Bernabéu το τριακοστό πρωτάθλημα.


Η νίκη στην Παμπλόνα θα’ταν, επιπλέον, ένα βάλσαμο για μια Μαδρίτη την οποία, αυτό που συνέβη στο Vigo, την έχει αφήσει χωρίς περιθώριο λάθους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.