News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το αιώνιο φλερτ της Μαδρίτης

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez


Το παλιό ευρωπαϊκό Κύπελλο γιόρτασε με μια μέρα καθυστέρηση την αιώνια ερωτική σχέση του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχει ένα φλερτ μεγαλύτερης διάρκειας στην ιστορία του ηπειρωτικού ποδοσφαίρου. Στην επιστροφή της αγαπημένης της διοργάνωσης, η ομάδα του Ζιντάν, αποτελεσματική, έντονη κι εργατική, πήρε ένα καλό αποτέλεσμα για το San Paolo, ένα 3-1 πολλών καρατίων, όπως ήταν και η νύχτα. Έπαιξε καλά, κατά στιγμές πολύ καλά, κι ανέτρεψε ένα ματς που της στράβωσε σύντομα μετά την έναρξη ενάντια σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Νάπολι, ένα γενναίο εχθρό και λίγο φοβισμένο απ’το Bernabeu, το οποίο σε Ευρωπαϊκές νύχτες, εμφανίζεται. Η Laliga είναι ένα άλλο άθλημα.

Η Μαδρίτη μπήκε στο παιχνίδι ιλίγγου του αντιπάλου της, σε ένα στοίχημα όλα και τίποτα που είναι μια χαρά για τον θεατή, κι αναδείχτηκε νικήτρια μετά από μια πολύ ευχάριστη αναμέτρηση στο μάτι. Δεν έχει επιλύσει την αναμέτρηση, λείπει ακόμα, αλλά θα αντιμετωπίσει το βράδυ κάτω απ’το ηφαίστειο του San Paolo μ’ένα καλό στρώμα για να ξεκουράσει τις διάσημες δάφνες της. Ούτε και μπορεί να κοιμηθεί.

Η Μαδρίτη χρησιμοποίησε το στιλ του βιβλίου της, με τη μεσαία γραμμή φετίχ της. Σκόραραν Kroos και Casemiro, που είναι είδηση. Ο Cristiano έπαιξε καλά χωρίς ανάγκη να σκοράρει. Δεν ήταν η βραχονησίδα του γκολ. Ταίριαξε στο παιχνίδι της ομάδας με αρμονία. Κι ο Μπενζεμά φίμωσε τους επικριτές με την καλύτερη νύχτα του στη σεζόν. Η λευκή ομάδα φάνηκε ευαισθητοποιημένη απ’την πανωλεθρία της Barça στο Παρίσι. Η πόλη του φωτός την φώτισε. Αν είχε μπει στον πειρασμό να αφεθεί σε μια επικίνδυνη υπερβολική αυτοπεποίθηση, το απέκλεισε εντελώς. Οι 16 δεν επιτρέπουν ούτε ανέκδοτα ούτε δισταγμούς. Αντιμετώπισε με βαθιά επίγνωση τη σημασία της νύχτας, προσπαθώντας να σηκωθεί πάνω απ’την κατραπακιά της Barca για να μεταφέρει μια αίσθηση ανωτερότητας επί του πιο άμεσου εγχώριου αντίπαλού της, αφήνοντας να εννοηθεί μια ορισμένη κυριαρχία της διοργάνωσης. Φυσικά, η Νάπολι δεν είναι η PSG, αλλά ούτε και κουλή. Ρωτήστε στην Ιταλία. Δεν έχανε απ’τον Οκτώβριο. Έχοντας μάθει καλά τα μαθήματα και τον σεβασμό στον αντίπαλο και στο τουρνουά, άρχισε την πραγματική υπεράσπιση του τίτλου με το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της φέτος. Η αξιοπιστία της στη διοργάνωση είναι καταπληκτική.

Στο πρώτο λεπτό, ο Μπενζεμά ανάγκασε τον Reina να κάνει μια καλή απόκρουση με το ένα χέρι σε μια θαυμάσια τοποθέτηση της Μαδρίτης στο σενάριο, η οποία συνδυάστηκε μέχρι να επιτρέψει τον Γάλλο να εκτελέσει. Τα πάντα επρόκειτο να πάνε πολύ γρήγορα σ’ένα παιχνίδι χωρίς παραχωρήσεις, ηλεκτρικό. Η εμφάνιση του Karim προανάγγελλε ένα καλό βράδυ του Γάλλου, όπως ήταν. Το Τσάμπιονς Λινγκ τον αναζωογονεί. Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η λευκή ομάδα για να προσπαθήσει να εντυπωσιάσει τη Νάπολι. Η ιταλική ομάδα, ωστόσο, ούτε το κατηγόρησε, ούτε φοβήθηκε. Χτύπησε λίγο μετά.

Με την άμυνα πολύ προωθημένη, με τις γραμμές πολύ κοντά και με μια κάθετη αίσθηση του παιχνιδιού, χρειάζονταν μόνο κανά δυο πάσες για να πλησιάσει τον Keylor. Σε μία απ’αυτές, σε μια εντελώς απροσδόκητη φάση, ο Insigne, μετά από μια θαυμάσια πάσα του Hamsik, έβαλε ένα γκολ από σχεδόν 40 μέτρα. Τον βοήθησε ο Navas τελείως εκτός θέσης. Δεν είναι γνωστό ποιο ήρθε πρώτα, το αυγό ή η κότα; Το υπέροχο σουτ του Ιταλού επιθετικού ή η λάθος τοποθέτηση του Κοσταρικανού, (η δεύτερη μετά το Pizjuán), ο οποίος πέταξε χωρίς επιτυχία επειδή στην θέση της απογείωσής του έλειπε ένα μέτρο ή περισσότερο, για να’ταν η κατάλληλη. Ένα χρυσό γκολ για τη Νάπολι, ακριβώς ό, τι είχαν έρθει να ψαρέψουν τα παιδιά του Μαραντόνα.


Ήταν ένα παιχνίδι με γρήγορη κίνηση. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να’χε ανοίξει το σκορ πριν απ’το πρώτο λεπτό και η Νάπολι είχε σκοράρει ήδη στο όγδοο. Το κάνει πάντα ως φιλοξενούμενη απ’τις 23 Νοεμβρίου. Η ομάδα του Ζιντάν ανταποκρίθηκε καλά στο χτύπημα του να δεχθεί εντός έδρας σε μια διπλή αναμέτρηση. Το Bernabeu αποχαιρέτησε την ομάδα του με χειροκροτήματα στο ημίχρονο, και το σκορ να’ταν στο 1-1. Καλό σημάδι. Ο Μπενζεμά είχε ισοφαρίσει μετά από μια σέντρα με το εξωτερικό του Carvajal, υπέροχος όλη τη νύχτα, και θα μπορούσε να σκοράρει ο Ρονάλντο, ο οποίος θεωρήθηκε οφσάιντ, κι ο Γάλλος πριν απ’το ημίχρονο. Η Μαδρίτη που έμαθε να δέσει τη διαβολική Νάπολι καθώς περνούσαν τα λεπτά, έπαιξε καλά. Πήρε το ρυθμό της νύχτας απέναντι σε μια ομάδα που ζει απ’αυτόν. Τα είχε όλα, 10 σουτ στον Reina, λιγότερη ευστοχία.

Τον βρήκε στο δεύτερο μέρος. Σε πέντε λεπτά έκανε την ανατροπή. Στην αγαπημένη της δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Μην ρωτάτε πώς, αλλά η Μαδρίτη το κάνει. Κανείς δεν ξέρει την τέχνη καλύτερα. Έτσι το μελετάνε πολλές νύχτες. Είναι ένα μυστήριο. Η Νάπολι, η οποία είχε ριχτεί εκ νέου την επίθεση, ούτε το κατάλαβε. Τα γκολ τα έβαλαν οι μέσοι της. Πρώτα ο Kroos, σε μια φανταστική ενέργεια απ’τον Cristiano, και μετά ο Casemiro, μ’ένα εξαιρετικό βολέ. Εάν ο Βραζιλιάνος προσθέσει αυτό στο απαραίτητο ρεπερτόριό του, είμαστε ενώπιον ενός μέσου παγκόσμιας αναφοράς.

Ήταν μια μεγάλη αντίδραση απ’τη Μαδρίτη, που υποχώρησε για να προστατέψει το τέρμα της. Ήταν μια έξυπνη κίνηση που ανάγκασε τη Νάπολι να παίξει με πάσες. Η ιταλική ομάδα μόλις που ανησύχησε, εκτός από μια ξεκάθαρη ευκαιρία του Mertens. Η Μαδρίτη κούμπωνε μια μεγάλη νύχτα, μια απ’τις ανέκαθεν στην Ευρώπη, την γενέτειρά της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.