News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τι ζητά ο Messi απ’τη Barca για ν’ανανεώσει

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Η Barcelona θα παίξει τον τέταρτο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου της γιατί έχει τον Messi κι αυτό είναι αρκετό για τώρα. Αλλά η εξάρτησή της απ’το 10 αρχίζει να’ναι υπερβολική.

Πρέπει να πάμε αρκετά πίσω για να θυμηθούμε έναν αγώνα με το azulgrana σύνολο έτσι χαμένο στο Camp Nou και στο έλεος του αντιπάλου όπως ήταν εναντίον της Ατλέτικο. Αν και συνεχίζει να φιλοδοξεί να κερδίσει και τους τρεις τίτλους, κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο απτό ότι η απόφαση να ανατεθεί στους Messi, Neymar και Luis Suarez, έχει εκχυδαΐσει το παιχνίδι της ομάδας φτάνοντας να το εξισώσει με των υπολοίπων. Πριν από μερικά χρόνια,  η Barcelona θα μπορούσε να σε κερδίσει ή όχι, αλλά είχε ένα αναγνωρίσιμο στυλ, μιμούμενο από πολλούς και θαυμαστό απ’όλους (καλά, ας το αφήσουμε στο σχεδόν όλους). Και για να την κερδίσεις, εκτός απ’το να’σουν εύστοχος, θα’πρεπε να υποφέρεις και να τρέξεις πίσω απ’τη μπάλα. Σήμερα αυτή που υποφέρει είναι η Barca. Υποφέρει ενάντια σε πολλούς αντιπάλους αλλά, αυτό που είναι πιο σοβαρό, υποφέρει επίσης με τη μπάλα στα πόδια. Μέχρι να καταφέρει να την πάει στη μπροστινή τριάδα. Δεν έχει σημασία πως, με τη μπάλα κάτω ή με μια μπαλιά· όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Και να περιμένει να το επιλύσουν. Αυτό, το οποίο είναι πολύ για σχεδόν όλες τις ομάδες, είναι πολύ λίγο για τη Barcelona.

Αυτή η Barça έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ονομάζεται Xavi Hernández. Ο καλύτερος μέσος που έχει δώσει το ισπανικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πλέον και η απουσία του βαραίνει περισσότερο σε κάθε παιχνίδι. Η Barcelona δεν έχει βρει ακόμη τον αντικαταστάτη του Τσάβι, όπως δεν τον βρήκε κάποτε ούτε και για τον Πουγιόλ. Έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να ενσωματώσει δύο καλούς μέσους όπως τους Rakitic και André Gomes, οι οποίοι ανταποκρίνονται αλλά ούτε αντέχουν τη σύγκριση ούτε κάνουν τη διαφορά. Ο πήχης ήταν πάρα πολύ ψηλά. Το δραματικό είναι ότι ο φυσικός αντικαταστάτης του Τσάβι ήταν στο σπίτι και ήξερε το μάθημα απ’έξω, αλλά σε μια κίνηση που θρηνούν σήμερα ακόμα χαμηλόφωνα, άφησαν να φύγει ο Thiago μαζί με τον Γκουαρντιόλα με πορεία προς το Μόναχο. Η επόμενη εναλλακτική που διαχειρίστηκαν ήταν επίσης στην πρωτεύουσα της μπύρας. Ο Toni Kroos επιλέχθηκε σύντομα απ’την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ΛΥΣΗ MESSI

Ευτυχώς για τον Luis Enrique, έχει μια λύση για αυτό το σοβαρό πρόβλημα και σχεδόν για όλα. Ονομάζεται Leo Messi. Αυτός, ναι, είναι, κι επιπλέον του φτάνει γιατί οι συμπαίκτες του, του «απαιτούν», κάθε φορά και πιο καταχρηστικά, να λύνει την υπόθεση, ανεγερμένος σε πόρο έκτακτης ανάγκης. Κι ο Μέσι εμφανίζεται. Κι ο Μέσι λύνει.

Κι ο Μέσι έχει αρχίσει να κουράζεται λίγο απ’αυτή τη δυναμική.

Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχουν νέα με την ανανέωση του ιδιοφυούς Αργεντινού με τη Μπαρτσελόνα. Μια διαδικασία διαπραγμάτευσης που στην πραγματικότητα δεν θα να’ναι τέτοια, όσο μακιγιάζ κι αν πασπαλίζει στην κατάσταση η azulgrana διοίκηση. Γιατί, περισσότερο από διαπραγμάτευση, εδώ μπορείς να μιλήσεις για συνθηκολόγηση. Ο Messi θα ζητήσει και η Barcelona θα δώσει. Είναι τόσο απλό. Και περισσότερο μετά την τρομάρα που τους έδωσε τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Είναι τα προνόμια που μπορείς να’χεις όταν είσαι ο καλύτερος παίκτης στου κόσμου.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο INIESTA

Ωστόσο, αυτοί που εστιάζουν στην οικονομική πτυχή ως το μεγαλύτερο εμπόδιο της διαπραγμάτευσης κάνουν λάθος. Το αν ζητήσει ένα μισθό 30 ή 35 εκατομμυρίων καθαρών είναι το λιγότερο. Αυτό που θα ζητήσει ο Μέσι είναι να τον περιβάλλουν μ’ένα αθλητικό πρότζεκτ στο ύψος του. Το να παραμείνει προπονητής ο Luis Enrique, ή να φέρουν στην θέση του τον Valverde, τον Sampaoli ή τον Tuchel είναι ένα σημαντικό θέμα, αλλά δεν είναι το κύριο.


Ο Μέσι γνωρίζει καλύτερα απ’τον οποιονδήποτε ότι η μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτής της Barça κι εκείνης των έξι τίτλων σε μία σεζόν, έγκειται στη μεσαία γραμμή. Έτσι, θέλει να ξέρει ποια είναι τα σχέδια της διοίκησης για την ενίσχυση αυτής της περιοχής κλειδί, όταν δεν θα’ναι πλέον ο Ινιέστα. Δεν θέλει να συμβεί το ίδιο με τον Xavi. Ο Leo χρειάζεται να περιτριγυρίζεται απ’τους καλύτερους επίσης και στη μεσαία γραμμή, ένα τομέα όπου η απώλεια της azulgrana υπεροχής είναι γεγονός. Και θέλει εγγυήσεις ότι ο σύλλογος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την υπογραφή ενός σούπερ σταρ σ’αυτήν την περιοχή. Είναι;

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.