News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ramos, ο Sacapuntos

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Του David G. Medina

Ο στόπερ έχει δώσει στη Μαδρίτη τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα

Το ότι ο Sergio Ramos δεν είναι ένας αμυντικός χρήσης το αποδεικνύει το πόσο καθοριστικός είναι στην αντίπαλη περιοχή. Ένας στόπερ που αποφασίζει αγώνες. Ένας αμυντικός που έχει βοηθήσει τη Μαδρίτη να κερδίσει τίτλους, 80 μέτρα απ’την θέση στην οποία λόγω οριοθέτησης, συνηθίζει να παίζει. Η Λισαβόνα, φυσικά, θα’ναι πάντα στη μνήμη του Δέκατου.

Αλλά ας πάμε στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο έχει ειδικευτεί ένας Ramos που σκοράρει. Μάλιστα, έχει ήδη έξι, το μέγιστό του, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Primera με την Σεβίλλη στη σεζόν 03-04. Αλλά αυτό που τον διαφοροποιεί φέτος είναι το πόσο αποφασιστικής σημασίας αυτά τα γκολ. Μόνο το γκολ στην ευρεία νίκη επί της Οσασούνα, μόλις πριν έναν γύρο, δεν χρησίμευσε άμεσα στη Μαδρίτη για να πάρει βαθμούς. Τα άλλα πέντε το έκαναν, ξεκινώντας με μια ντομπλέτα κατά της Μάλαγα που, σε κάθε περίπτωση, δεν μετράει σ’αυτή την κατάταξη του Sacapuntos.

Επειδή αυτή η έκθεση είναι για τους παίκτες που έχουν σκοράρει γκολ που έχουν δώσει άμεσους βαθμούς στις ομάδες τους. Μια κατάταξη στην οποία στη Μαδρίτη των Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale, αυτός που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ που προσθέτουν απευθείας στο σακούλι είναι ο... Sergio Ramos με τέσσερις βαθμούς!

Δύο γκολ έφεραν ισοπαλίες. Το ένα, εναντίον της Βιγιαρεάλ στο Μπερναμπέου, έκανε το 1-1. Το άλλο, αξέχαστο λόγω του γηπέδου, χρησίμευσε για ν’αρπάξει η ομάδα του Ζιντάν μια αγωνιώδη ισοπαλία στο Καμπ Νόου. Οι άλλοι δύο ήρθαν μετά απ’την αποφασιστική κεφαλιά του στις καθυστερήσεις εναντίον της Deportivo.

Dépor, Villarreal... και Barça

Για να εκτιμηθεί η δυσκολία του να προστεθούν τόσοι βαθμοί, πρέπει μόνο να πούμε ότι ο Μέσι, το μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα, έχει δώσει τους ίδιους βαθμούς στην ομάδα του, τέσσερις, με τον Ράμος στους λευκούς. Είναι αλήθεια ότι ο Αργεντινός ηγείται του Pichichi με 16, αλλά, επίσης κι ότι, για τους σκοπούς αυτής της κατάταξης, έχει δώσει τους ίδιους βαθμούς μ’έναν Sergio που θα φτάσει αύριο τις 500 εμφανίσεις με τη Μαδρίτη. Και το κάνει ως ο Sacapuntos. 

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.