News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πρώτη με κάθε νόμο

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez


Η Ρεάλ Μαδρίτης, τεμπέλα και χλιαρή στην αρχή, αλλά αποτελεσματική κι εργατική, όταν μαγειρεύονταν η αναμέτρηση, πήρε ένα μπερδεμένο ματς που έρχονταν σίγουρα με την όπισθεν: El Sadar μέχρι τη σημαία, το διάλειμμα δύο εβδομάδων, η παρενόχληση της Barcelona, που την είχε προσπεράσει στην κατάταξη το απόγευμα, μια νέα εντεκάδα με αλλαγή συστήματος και λανθασμένη προσέγγιση, ένας νέος χλοοτάπητας κάπως παράξενης συμπεριφοράς, η ώθηση της Οσασούνα, η οποία έκανε ένα μεγάλο πρώτο μέρος. Όλα αυτά τα ξεπέρασε ο πρώτος για να παραμείνει στην πρώτη θέση περιμένοντας να συντονιστεί με την Laliga.

Η Οσασούνα, τολμηρή, της απαίτησε πολλά, ενώ διατήρησε τις δυνάμεις. Η βελτίωση με τον Βασίλιεβιτς είναι εμφανής, αν και δεν παρατηρείται στην κατάταξη. Ένας τελευταίος δεν παίζει συνήθως τόσο καλά. Ήταν το έκτο παιχνίδι του Σέρβου προπονητή του οποίου το χέρι είναι εμφανές στην κόκκινη ομάδα, παρά την πενιχρή συγκομιδή βαθμών. Μετά από 45 λεπτά στα οποία ήταν ανώτερη απ’τη Μαδρίτη, κατέρρευσε όταν ο Isco σκόραρε το δεύτερο γκολ.

Κατέληξε να παραδοθεί στην λευκή ανωτερότητα, ορφανή από ενέργεια κι από Sergio León, του οποίου το φωτεινό αστέρι έσβησε με το πέρασμα των λεπτών. Η Μαδρίτη, στην οποία το γκολ του malagueño ήρθε θαυμάσια, θα έλεγχε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Την βοήθησε η σιγουριά του Keylor, υπέροχος όλη τη νύχτα, και η αλλαγή του συστήματος λόγω του τραυματισμού του Danilo σε μια μέρα επίσης λυπηρή για τον Tano, που υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης σε μια ατυχή φάση με τον Isco.

Δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα της Μαδρίτης. Κατηγόρησε την αδράνεια. Το διάλειμμα είχε πάρει επίσης την οξυδέρκεια απ’τον Ζιντάν κατά την επιλογή παικτών. Είχε τόση πολλή επιλογή που έκανε λάθος. Αφαίρεσε δύο απ’τους παίκτες που του είχαν προσφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση τον τελευταίο μήνα, τους Lucas Vázquez και Kovacic, πόνταρε στον Isco, σε μια άλλη ευκαιρία για να κάνει εκστρατεία για την ανανέωσή του, κι ανέκτησε και πάλι την άμυνα των πέντε με τρεις στόπερ, όπως και στην Σεβίλλη. Ο Marcelo περπατούσε περισσότερο εκτός θέσης με το εν λόγω σύστημα κι ο Danilo είναι ο Danilo, οι συστάσεις περιττεύουν.

Ο Βασίλιεβιτς είχε στοχεύσει επίσης στα πειράματα. Δοκίμασε μια αμυντική τετράδα, άφησε τον Riera στον πάγκο κι έθεσε όλο το παιχνίδι της κόκκινης επίθεσης στα πόδια του Sergio León. Δεν είναι κακό πράγμα. Το El Sadar αρχίζει να γίνεται μικρό για τον cordobés επιθετικό, ένα βασανιστήριο κατά τη διάρκεια όλου του πρώτου μέρους για την λευκή ομάδα.


Η Μαδρίτη, με την ανάσα της Barca στο σβέρκο, ήταν ένα άθροισμα υπολοίπων. Δεν είχε ένταση ούτε νεύρο σε μια νύχτα που χρειάζονταν ακριβώς αυτό, ούτε και βάθος κι ο έλεγχος του παιχνιδιού ήταν μια χίμαιρα χωρίς τον Kroos, με τον Modric χαλαρό και τον Isco κάτω απ’τη θερμοκρασία της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ζιντάν φυτοζωούσε μέχρι που ο Μπενζεμά έδωσε μια καλή πάσα στον Cristiano. Ο Πορτογάλος την αξιοποίησε όπως τον παλιό καιρό για να βάλει μπροστά την ομάδα του που είχε κατηγορήσει επίσης την παράξενη αναπήδηση της μπάλας στο νέο χλοοτάπητα. Η Οσασούνα άντεχε το είδος. Δεν ζάρωσε ούτε έδρασε ως τελευταία. Έβγαλε το κοστούμι της τελευταίας στην βαθμολογία και παρενόχλησε τη Μαδρίτη, ανίκανη να χειριστεί την αναμέτρηση. Το γκολ με το οποίο ισοφάρισε καθόρισε την κλάση του Sergio León. Ήταν η μόνη στιγμή της νύχτας στην οποία μπόρεσε να νικήσει τον Keylor, που έδιωξε φαντάσματα και 'De Geas'.

Το ματς φώναζε για μια ισοπαλία και η Μαδρίτη ίσως για άλλον επιθετικό. Ο Μπενζεμά έχασε μία απ’αυτές τις ευκαιρίες που διώχνουν την πίστη απ’τους οπαδούς του. Δεν ευστόχησε στο να την σπρώξει σε μια ακόμα άσφαιρη εμφάνιση, που δεν είχε παιχνίδι, αλλά είχε κάποια προώθηση. Ο Sirigu, ευκίνητος, συνέβαλε σ’αυτό, αλλά ο Karim έχει ξεχάσει το μέγεθος των τερμάτων. Τα βλέπει πολύ μικρά. Συνεχίζει σε μια τρύπα.

Η ισοφάριση χαιρέτησε το δεύτερο μέρος. Ένας τραυματισμός, μια ατυχία για τον Danilo τον οποίο τραυμάτισε μια άσχημη κλωτσιά του Dani Garcia, ήρθε καλά στη Μαδρίτη. Εμφανίστηκε ο James, ο Nacho πήγε στη δεξιά πλευρά και η ομάδα του Ζιντάν ανέκτησε μια απ’τις πιο συμβατικές διατάξεις της. Το γκολ του Isco, που προέκυψε στο δεύτερο ημίχρονο, έστεψε τη βελτίωση. Το ματς είχε τελειώσει. Η Οσασούνα σήκωσε λευκή σημαία και η Μαδρίτη διαχειρίστηκε το πλεονέκτημα με εξουσία μέχρι το τέλος, ακόμη και εις βάρος του Iglesias Villanueva, που δεν έδωσε δύο πέναλτι στην περιοχή της Οσασούνα. Ο Lucas υπέγραψε στις καθυστερήσεις την πολύτιμη νίκη στο El Sadar.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.