News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Pacheco, η έκρηξη του μάρτυρα του άγριου πόλεμου Mourinho-Casillas

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Θεμελιώδης στο ιστορικό κατόρθωμα της Αλαβές

Ο τερματοφύλακας έχει ωριμάσει στη Βιτόρια, όντας βασικός στο κατόρθωμα της Αλαβές. Ο Pacheco ήταν ένας αυτόπτης μάρτυρας ενός απ’τα πλέον αμφιλεγόμενα επεισόδια στην πρόσφατη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης


Το να’σαι τρίτος τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα σκληρό επάγγελμα. Πολλοί έχουν ζήσει σ’ένα καθόλου άνετο περιβάλλον, πάντα με το ίδιο τέλος. Προετοιμασίες για την αντίστοιχη μετακίνηση κι εκκίνηση μιας νέας ζωής κάπου αλλού. Ο τωρινός προπονητής της εθνικής, για παράδειγμα, το βίωσε όταν έκανε το άλμα στην πρώτη madridista ομάδα, ένα τραμπολίνο που εκμεταλλεύτηκε ο Julen Lopetegui για να κάνει μια καλή καριέρα. Σ’αυτό το μέρος βρέθηκε ο τερματοφύλακας της μόδας στην Ισπανία πριν από δύο σεζόν. Είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά τελικά επέλεξε της Αλαβές. Το πρότζεκτ, στην Segunda División, παρουσίαζε μια μεγάλη σταθερότητα, όπως έχει αποδειχθεί, κι αν και της Βιτόρια δεν ήταν a priori απ’της ομάδες φαβορί για την άνοδο, δέκα χρόνια αργότερα σφράγιζε την επιστροφή της στην ελίτ. Ο Fernando Pacheco ήταν ζωτικής σημασίας γι’αυτό, όπως και φέτος που έχει εκραγεί οριστικά, με το κερασάκι υπό τη μορφή του τελικού του Copa del Rey. Ένας τύπος που έμαθε το επάγγελμα, όταν το τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια πυριτιδαποθήκη...

Το Νοέμβριο του 2010, όταν έπαιζε στην πρώτη juvenil, δηλώνεται για ένα ματς που η Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο παίζει με την Σπόρτινγκ Χιχόν. Κόβεται, αλλά είναι η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ήδη τότε εκτιμιόνταν σε διάφορα μέρη, ειδικά στο Ciudad del Fútbol de Las Rozas, ​​όπου ψήνονται στις χαμηλότερες κατηγορίες τα καλύτερα ταλέντα. Οι τεχνικοί της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF) τον εκτιμούσαν πάντα. Ενώ διαμορφώνονταν στις ομάδες που κυκλοφορούν κάτω απ’την πρώτη madridista ομάδα, επρόκειτο να γυαλίσει το βιογραφικό του υπερασπιζόμενος την κόκκινη φανέλα της Ισπανίας. Διεθνής με την Ισπανία Κ 19 -κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην κατηγορία αυτή το 2011-, με την Κ 20 και την Κ 21, ο Fernando εμφανίζονταν στις ατζέντες των διαφόρων αθλητικών διευθυντών. Δεν αγχώθηκε ποτέ, δεν ήθελε να βιαστεί, αλλά να επιμηκύνει την απαραίτητη εκπαίδευσή του, ώστε να’ναι έτοιμος για ν’ανταγωνιστεί με τους καλύτερους όταν έπρεπε.


Ο Μουρίνιο τον κοίταξε πολύ σύντομα. Ο παίκτης που γεννήθηκε στην Puebla de Obando (Badajoz) ήρθε στη Fábrica το 2006 για ν’αποτελέσει μέρος μιας cadete ομάδας. Προερχόμενος απ’τη Flecha Negra, η απόδοσή του σ’ένα τουρνουά περιφερειακών εθνικών -ήταν ο αρχηγός της extremeña Κ 14- του άνοιξε τις πόρτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν τον είδε σε δράση ο Πορτογάλος προπονητής, σημείωσε τ’όνομά του με κόκκινο. Ο Pacheco αναρριχήθηκε βαθμίδες στις χαμηλότερες κατηγορίες, αγγίζοντας κάποια φορά την πρώτη ομάδα σε κάποια προπόνηση. Στην σεζόν 2013/2014 είναι βασικός στην Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, υποφέροντας τον υποβιβασμό στην Segunda División B. Αλλά ατομικά είναι μια θετική σεζόν. Η ανάπτυξή του είναι ισχυρή και σταθερή. Άλλοι δευτερεύοντες όπως ο Jesús Fernández ή ο Antonio Adán ήταν μπροστά απ’τον pacense, αν κι ο νυν φιναλίστ Κυπέλλου εκτιμάται καλύτερα εσωτερικά στον σύλλογο απ’τους τεχνικούς.

Στα λίγα μέτρα, μερικές φορές στην πρώτη γραμμή, όταν καλούνταν για να συμπληρώσει μια προπόνηση της πρώτης ομάδας, ωρίμαζε ο Pacheco. Έβλεπε πως το είδωλό του έπεφτε σε δυσμένεια για τον Μουρίνιο. «Ο Κασίγιας είναι ο καλύτερος όλων των εποχών», δήλωσε ο Φερνάντο όταν παρουσιάστηκε ως παίκτης της Αλαβές. Παραδόξως, ο εκτελεστής του μύθου δεν έχανε λεπτομέρεια της εξέλιξης του extremeño. Είχε τόσο καλή άποψη γι’αυτόν που του έδωσε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σ’έναν αγώνα του Copa del Rey, το Δεκέμβριο του 2011. Η Μαδρίτη αναμετρούνταν με την Πονφεραντίνα κι ο Μουρίνιο έβγαλε τον Adán έτσι ώστε να ζήσει μερικά λεπτά ο Pacheco. Τότε έπαιζε στην τρίτη ομάδα του ιδρύματος. Η πραγματικότητα του τέρματος της πρώτης ομάδας εκείνη την εποχή ήταν ήσυχη, κάτι που άλλαξε αργότερα. Μόλις ένα χρόνο μετά, ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Μουρίνιο και Ίκερ.


Όπως δεν έκρυψε ποτέ τη μεγάλη λατρεία του για τον Κασίγιας, έτσι κι όταν ερωτάτο για τον Μουρίνιο, ο Pacheco του αφιέρωνε καλά λόγια. Δεν θα μπορούσε να αγνοήσει ότι ήταν ο αμφιλεγόμενος στρατηγός ο οποίος του έδωσε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα ως νεαρό. Το τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν επίκεντρο σπασμών από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ Μουρίνιο και Ίκερ. Όταν τραυματίστηκε ο Mostoles ήρθε ο Diego López κι ο Antonio Adán αποφάσισε τότε ότι το μέλλον του ήταν αλλού, εκτελώντας το σχέδιο μήνες αργότερα. Η ώρα του τελικού άλματος πλησίαζε, αλλά ο συμπαίκτης του Jesús Fernández κέρδισε την θέση, όταν ο Carlo Ancelotti αντικατέστησε τον Mou. Ωστόσο, στις εγκαταστάσεις του Valdebebas συνέχιζε την εξέλιξή του, την ίδια στιγμή που οι τεχνικοί της cantera τον έβλεπαν κάθε μέρα και πιο έτοιμο να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα.

Ήδη τότε, το καλοκαίρι του 2014, μετά την κατάκτηση του δέκατου στη Λισαβόνα, μπορούσε να συνεχίσει την εξέλιξη του αλλού, αλλά επέλεξε να μείνει στη Μαδρίτη ως τρίτος τερματοφύλακας, στη σκιά του Ίκερ Κασίγιας και του νεοφερμένου Keylor Navas. Έχει ξεκάθαρο ότι η σεζόν 2014/2015 έπρεπε να χρησιμεύσει για να ολοκληρώσει την κατάρτισή του. Δεν είναι μια απλή σεζόν, επειδή η συζήτηση για το ποιος θα πρέπει να υπερασπίζεται το τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης αυξάνεται. Ο νυν τερματοφύλακας της Πόρτο είναι όλο και πιο επικρινόμενος, επίσης, περισσότερο αντιμέτωπος μ’ένα μεγάλο μέρος των κερκίδων του Santiago Bernabeu. Ο tico είναι αναπληρωματικός επειδή ο Carlo Ancelotti ποντάρει στον Ίκερ. Ο Fernando ξαναζεί σε μια σκηνή που περιβάλλεται από αιώνια διαμάχη σε μια καταστροφική σεζόν για τον μαδριλένικο σύλλογο, που είδε τη Barça να σφραγίζει ένα ιστορικό τρεμπλ. Ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς εξέχων ρόλο μπροστά στις κάμερες, αλλά θεμελιώδους μάθησης.


Η Αλαβές, με την ευφορία μετά την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey, πέρασε στο φρενάρισμα κι ανακοίνωσε αυτό που κρατούνταν μυστικό για κάποιο χρονικό διάστημα. Ενώ η γιορτή εξαπλώνονταν απ’το Mendizorroza σε κάθε γωνιά της Βιτόρια, ο σύλλογος που διαχειρίζεται ο Josean Querejeta έκανε επίσημη την βελτίωση κι επέκταση της σύμβασης του καλού extremeño τερματοφύλακα. Δεν είχε προγραμματιστεί, αλλά ο ενθουσιασμός μετέβαλλε το σχέδιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται τώρα ως μια «απειλή» στον ορίζοντα. Αν στα γραφεία του Santiago Bernabeu δεν σκέφτονταν ν’ανακτήσουν τον Pacheco, αν το θέμα δεν μελετιόταν, σίγουρα τώρα έχουν αλλάξει όλα. Η πληρωμή 4 εκατομμυρίων πριν απ’το τέλος της τρέχουσας σεζόν μπορεί να φέρει πίσω τον τερματοφύλακα. Αυτός νιώθει χαρούμενος στο blanquiazul club, αλλά τώρα διατρέχει τον κίνδυνο να επιστρέψει στην πρωτεύουσα. Η αξία του έχει αυξηθεί κι ο σύλλογος του οποίου προεδρεύει ο Florentino Perez μπορεί να κάνει μπίζνες μ’έναν από τους αρχιτέκτονες του ιστορικού κατορθώματος της Αλαβές.


Δεν ήταν υπήρξε πολύ διαυγής η διοίκηση της Αλαβές αυτή την εβδομάδα. Μετά την γκάφα με τον Pacheco, υπέπεσε σε άλλη μια χθες, ανακοινώνοντας ότι ζητούσε επίσημα, ο τελικός του Copa del Rey να γίνει στο San Mamés. Λίγο αργότερα, η Athletic Club de Bilbao απενεργοποιούσε την ανακοίνωση του γείτονά της με μια άλλη στην οποία ενημέρωνε ότι είναι αδύνατο να φιλοξενήσει το γήπεδό της αυτό το παιχνίδι λόγω μιας συναυλίας που έχει ήδη προγραμματιστεί εκ των προτέρων. Αλλά αυτό είναι εκ των λιγότερο σημαντικών όταν το να κάνει επίσημη, στην λάθος στιγμή, την ανανέωση του Pacheco, μπορεί να υπήρξε μοιραίο. Ο τερματοφύλακας δεν χάνει το χρόνο του σε συλλογισμούς κι απολαμβάνει τη στιγμή, μ’αυτόν τον τελικό του Copa del Rey, που θα ζήσει ως ο κύριος πρωταγωνιστής. «Δεν περίμενα να το ζήσω αυτό, είχα φόβο όταν ήρθα στην Βιτόρια, γιατί ήταν η πρώτη φορά που έφευγα απ’την Ρεάλ Μαδρίτης», είπε μετά τη υπογραφή του νέου συμβολαίου του με την Αλαβές. «Η αλήθεια είναι ότι ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου δεν σκεφτόμουν ότι επρόκειτο να πάνε όλα τόσο καλά», παραδέχτηκε. Και τόνισε ότι τώρα είναι «στο σωστό μέρος για να συνεχίσω να εξελίσσομαι». Μένει να δει αν τον αφήσουν...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.