News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι επτά ζωές του Benzema

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Του Pablo Polo

Ο Γάλλος επανέρχεται πάντα σε μια καριέρα που χαρακτηρίζεται από εμπόδια


Ο Karim Benzema είναι πίσω στην πρώτη γραμμή. Σήμερα μιλούν καλά γι 'αυτόν. Αύριο θα’ναι άλλη μέρα. Καθ 'όλη την οκταετία που θα’χει στη Μαδρίτη στο τέλος της σεζόν, έχει επιβιώσει τα πάντα. Ο γάτος έχει επτά ζωές ... κι αυτές που του μένουν. Γιατί ο Γάλλος, ο οποίος μόλις έχει γίνει ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 51 γκολ, ξεπερνώντας τον Henry, ξέρει ότι του μένουν άλλες πέτρες στο δρόμο που πρέπει να ξεπεράσει. Από τότε που ήρθε το 2009, έχει υπερνικήσει εμπόδια. Προς το παρόν, θα ξεκουραστεί αυτό το Σάββατο εναντίον της Εσπανιόλ σκεπτόμενος τα επερχόμενα ραντεβού.

Μια δύσκολη πρώτη χρονιά

Ο Florentino τον υπέγραψε απ’την Ολιμπίκ Λυών. Μόλις προσγειώθηκε στη Μαδρίτη συνάντησε τον πρώτο τοίχο. Ο Manuel Pellegrini τον καταδίκασε στον πάγκο κι ο παίκτης δεν χωρούσε στην απαίτηση της Μαδρίτης. Στη Λιόν ήταν το αστέρι, ήξερε ότι θα έπαιζε, αλλά στο Valdebebas κάθε προπόνηση ήταν μια απόδειξη στην οποία δεν ήταν συνηθισμένος. Στην ιδιωτική του ζωή, ήταν η πρώτη φορά που έφευγε απ’το σπίτι των γονιών του. Ήταν χειρότερη η χρονιά του σε αριθμούς: 9 γκολ και 6 ασίστ σε μόλις 33 παιχνίδια.

Ο Μουρίνιο δεν τον ήθελε

Φτάνει ο Μουρίνιο και φαίνεται ότι τα πράγμα δεν θα βελτιωθεί. Ο προπονητής, του ψάχνει έναν αντικατάσταση και είναι πολύ σκληρός με τον Γάλλο. «Στην αρχή, μερικά πρωινά, έλεγα: «Γαμώτο, δεν έχω όρεξη», έφτασε να ομολογήσει σε μια συνέντευξή του στο L'Equipe Magazine. Σε μια συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος λέει εκείνη την περίφημη φράση του «δεν είναι το ίδιο να πας για κυνήγι με τον σκύλο όπως με τον γάτο» για να συγκρίνει τον Higuaín, ο οποίος ήταν τραυματίας, με τον Karim. Αλλά ο Γάλλος έσωσε μια άλλη ζωή εκείνο το πρώτο έτος, και πιστεύει ότι ο Πορτογάλος τον έκανε καλύτερο παίκτη. Μάλιστα, τα νούμερά του με τον Μουρίνιο είναι πολύ καλά, ειδικά στη δεύτερη σεζόν, με 32 γκολ και 19 ασίστ.

Ανταγωνισμός ή βύσμα

Τον Μπενζεμά τον βλάπτει ο ανταγωνισμός με τον Higuaín, στον ίδιο βαθμό που κι ο Pipita έπρεπε πάντα να παλέψει για μια θέση με άλλο βασικό εννέα. Στο τέλος, δεν βγήκε το καλύτερο από κανέναν. Ο Αργεντινός έφυγε, και για πολλούς ο Γάλλος έμεινε ως μια υπογραφή του προέδρου. Είναι ένα άλλο φορτίο με το οποίο έπρεπε να παλέψει, αυτό του ότι παίζει με πλεονέκτημα. Ωστόσο, πολύ βάρος του αποδίδεται στα γραφεία, εάν μετά από επτά σεζόν ο Mou, μετά οι Αντσελότι, Μπενίτεθ και τώρα ο Ζιντάν τον έχουν υπολογίσει. Ο σύλλογος, εν τω μεταξύ, ανέκτησε τον Morata για ν’ανταγωνιστεί με τον Γάλλο και να διώξει τις αμφιβολίες.

Τα σωματικά προβλήματα

Ο Μπενζεμά δεν είχε όλο το χρόνο του στη Μαδρίτη σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά τον έχουν περιορίσει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Στις πρώτες δύο σεζόν του, ο προσαγωγός του προκαλούσε πάντα προβλήματα κι έπρεπε να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά ενίσχυσης. Περισσότερα προβλήματα του προκάλεσε πέρυσι το ισχίο. Έπρεπε να χάσει διάφορα παιχνίδια στην τελική ευθεία και ούτε και φέτος δεν μπορούσε να αρχίσει στον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους συμπαίκτες και το έχει πληρώσει αργότερα.

Απομακρυσμένος απ’την εθνική

Ο Μπενζεμά είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Sextape που καταλάμβανε όλα τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης. Η Γαλλία τον ανακήρυξε μη επιλέξιμο. Οι τελευταίοι μήνες του 2015 είναι πολύ δύσκολοι γι 'αυτόν. Ο Karim, όσο κι αν και η Γαλλική Ομοσπονδία του έχει άρει την τιμωρία, εξακολουθεί να μην υπολογίζεται απ’τον Deschamps και η συζήτηση παραμένει ανοιχτή στη Γαλλία. Ο παίκτης, αν κι ονειρεύεται να επιστρέψει, φαίνεται ότι τώρα το’χει αποδεχτεί περισσότερο και καταφεύγει στη Μαδρίτη.

Οι αποδοκιμασίες του Μπερναμπέου

Ο Μπενζεμά είναι ένας από εκείνους τους παίκτες εύκολος στόχος για το Bernabeu. Είναι ένας παίκτης με ψυχρό αίμα. Οι κερκίδες δεν παίρνουν μερικές φορές την απάντηση που περιμένουν κι αυτό έχει το τίμημά του. Το ταλέντο είχε πάντα λιγότερη ανταμοιβή στο Chamartin και τα παραδείγματα αφθονούν. Οι αποδοκιμασίες μπορούν να εμφανιστούν πάντα και το ξέρει, αλλά δεν τον έχουν επηρεάσει για την ώρα.

Στο επικριτικό μάτι


Ο θέση του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πάντα εθνική συζήτηση, μαζί με του τερματοφύλακα είναι ένα επάγγελμα υψηλού κινδύνου στο λευκό κλαμπ. Η πιο επαναλαμβανόμενη απάντηση του Ζιντάν κατά τους τελευταίους μήνες είναι για τον Μπενζεμά. Κάθε τέλος της σεζόν, ο σύλλογος έχει αποφασίσει να πάει στην αγορά για ένα 9 της αλήθειας. Αλλά ο Karim έχει 7 ζωές.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.