News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ζητά έναν «βομβαρδισμό»

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: να ολοκληρώνουν τις φάσεις και να μην επιτρέπουν αντεπιθέσεις


Ο Ζιντάν δεν θέλει τρομάρες εναντίον της Νάπολι. Κι αν μπορεί να καθαρίσει την πρόκριση σήμερα για να μην πάει στο San Paolo διακινδυνεύοντας τη ζωή του, τόσο το καλύτερο. Εξ ου και το πρώτο σύνθημα που έδωσε στους παίκτες του είναι να κρατήσουν ανέπαφη την εστία. Αλλά κανείς να μην περιμένει ένα κλείσιμο της λευκής ομάδας. Η προσέγγιση της Μαδρίτης θα’ναι ξεκάθαρα επιθετική, με υψηλή πίεση για να πνίξει τον αντίπαλο και μέγιστη καθετότητα για να τελειώνει τις φάσεις και να μην παραχωρεί ούτε μια αντεπίθεση, η οποία είναι η καλύτερη αρετή των ποδοσφαιριστών της Νάπολι.

Ο Zizou θέλει οι παίκτες του να’ναι επιθετικοί στην επίθεση και γι’αυτό τους είχε χθες για ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης να σουτάρουν στο τέρμα και να τελειώνουν φάσεις. Θέλει έναν βομβαρδισμό στο τέρμα του Reina, να τελειώνουν τις φάσεις οι παίκτες του και να μην συμβαίνουν απώλειες σε περιοχές του γηπέδου που μπορούν να τιμωρήσουν την ομάδα του. Ο Zizou θέλει να υποφέρει η Νάπολι την πίεση της Μαδρίτης απ’το 1ο λεπτό, να αισθάνεται συγκλονισμένη ενώπιον της επιθετικής ροής των δικών του και της ατμόσφαιρας του Μπερναμπέου. Στ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύουν επίσης ότι το ν’αρχίσουν το παιχνίδι επιθετικά είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλουν στο κλίμα τους οπαδούς σε μια νύχτα στην οποία είναι πεπεισμένοι ότι θα χρειαστούν την υποστήριξη των δικών τους.

Μέγιστη ευστοχία

Ο Ζιντάν θέλει οι παίκτες του να πυροβολούν πολύ στο τέρμα και να’ναι αποτελεσματικοί. Οι λευκοί μετράνε 110 τελικές μέχρι στιγμής στο Champions League, οι δεύτεροι με τις περισσότερες στη διοργάνωση πίσω απ’τη Μπάγερν (118). Ωστόσο, αυτή τη σεζόν δεν είναι αυτοί με τα περισσότερα γκολ. Σε αυτό το Champions League έχουν σκοράρει 16 γκολ, έναντι των 21 της Ντόρτμουντ, των 20 της Μπάρτσα και των 18 της Arsenal.


Οι αριθμοί δεν είναι ανησυχητικοί στην επίθεση, αλλά είναι κάπως περισσότερο στην άμυνα. Εξ ου και η εμμονή του Ζιντάν να αποφευχθούν απώλειες της μπάλας σε δεσμευμένους χώρους. Οι λευκοί έχουν δεχθεί 10 γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.