News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane πλέον το ξέρει: όχι περισσότερα πειράματα

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Ο τραυματισμός του Danilo επέτρεψε την αλλαγή του σχήματος


Δεν ήταν ώρα για πειράματα και περισσότερο όταν πας σε ένα παραδοσιακά εχθρικό γήπεδο. Κι ο χρόνος το απέδειξε. Ο Ζιντάν χρησιμοποίησε άμυνα τριών στόπερ. Λέει ότι το έκανε για να εκμεταλλευτεί τους Danilo και Μαρσέλο. Λοιπόν, παίζοντας ως μπακ χαφ δεν φάνηκε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Επιπλέον, ο Marcelo έχασε αυτήν την ικανότητα που έχει εκπλήσσοντας με τις προωθήσεις του, ενώ ο πρώην της Πόρτο περπάτησε χαμένος, στη γη του πουθενά κι ούτε επιτίθονταν ούτε αμύνονταν.

Αυτό με την άμυνα των τριών στόπερ δεν είναι κάτι που πάει με την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλλον το αντίθετο. Είναι αλήθεια ότι Ιβάν Κάμπο, Helguera και Karanka κέρδισαν ένα Champions League εναντίον της Βαλένθια, αποκλείοντας πριν τη Manchester United κι άλλες ομάδες. Παίζοντας με τρεις στόπερ, αλλά αυτή η σφραγίδα δεν αντικατοπτρίζεται σε πολλές περισσότερες στιγμές στην λευκή ιστορία.

Ο Ζιντάν το δοκίμασε ήδη ενάντια στην Kashima όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων διέφευγε, αλλά το έκανε ως λύση. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τρεις στόπερ και δύο μπακ χαφ στο Sanchez Pizjuán στο πρωτάθλημα, ματς που έληξε με ήττα. Και χθες και το έκανε και πάλι και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου καλό για όσο διήρκεσε.

Ο Γάλλος τεχνικός φαίνεται αναγκασμένος ν’αλλάξει. Ο τραυματισμός του Danilo του το’βαλε στο πιάτο, αλλά σκέφτονταν ήδη ν’αλλάξει, γιατί ήξερε ότι είχε κάνει λάθος κι ότι παίζοντας μ’αυτόν τον τρόπο δίνει περισσότερη ευκολία στον αντίπαλο, παρά πλεονεκτήματα στους δικούς του. Η προσωπικότητα κάποιων παικτών αραίωνε. Φαίνονταν σα να’ταν εκτός θέσης.

Με τον πρώην της Πόρτο στο φορείο, τα πάντα επέστρεψαν στην ύπαρξή τους και η λευκή ομάδα έκανε τα καλύτερα λεπτά της. Μέχρι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε την αίσθηση ότι η αλλαγή του’χε κάνει καλό ή τουλάχιστον οι συμπαίκτες του συνεργάζονταν περισσότερο και καλύτερα, ένιωθε πιο άνετα κι ακόμη και πιο γρήγορος από ό, τι στο πρώτο μισό.


Ο Ζιντάν γνωρίζει πλέον ότι η ομάδα του, τουλάχιστον για την ώρα, δεν είναι έτοιμη να παίξει με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι μια ακόμα απόδειξη ότι συνεχίζει να μαθαίνει και να βελτιώνεται. Άλλαξε το σύστημα κι επέστρεψε σ’ένα στο οποίο όλοι οι παίκτες επιστρέφουν στην ύπαρξή τους και στην καλύτερη αξία τους. Πειράματα, με το αέριο κι όχι με την πρωτοπορία στο διακύβευμα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.