News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane διορθώνει έγκαιρα, αλλά έχει τρία σοβαρά προβλήματα

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η ανταπόκριση της καλής εντεκάδας, η αμυντική ευθραυστότητα και η απώλεια συγκέντρωσης


Ο Καρίμ Μπενζεμά την είχε λεπτά πριν ανοίξει το σκορ ο Trigueros. Ο Γάλλος κοίταξε τον Andrés Fernández κι έκανε μια τέλεια τεχνική χειρονομία. Ο παίκτης απ’την Talavera, επίσης, αλλά παρατηρώντας τον Keylor Navas. Ο ένας κι ο άλλος εκτέλεσαν αντανακλώντας τέλεια, το πως Ρεάλ Μαδρίτης και Villarreal πήραν το ματς. Ο ένας απαλά, ανεπαίσθητα κι ο άλλος με δύναμη και πίστη. Ο ένας σκόραρε κι ο άλλος παραχώρησε ευγενικά τη μπάλα στον Andrés Fernández.

Αυτή είναι η περίληψη του παιχνιδιού, τουλάχιστον μέχρι το 2-0 του Bakambu. Μετά ήταν το επικό, αυτό που αρέσει τόσο στον madridismo και που χρησίμευσε για ν’ανατρέψει τον αγώνα, αλλά αφήνοντας πίσω του μια μακρά σκιά αμφιβολίας. Το ξέσπασμα ήρθε έγκαιρα αυτή τη φορά, συμπεριλαμβανομένης διαμάχης σ’ένα γκολ της Βιγιαρεάλ κι ένα πέναλτι του Bruno.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει αρκετά προβλήματα. Για να ξεκινήσουμε, αυτό μιας εντεκάδας κάθε φορά και λιγότερο βασικής απ’ότι αποδεικνύεται στο γήπεδο, αυτό του παιχνιδιού της ομάδας και της ευθραυστότητας που δείχνει η madridista ομάδα, δεχόμενη γκολ σε όλο και πιο συχνές αποσυνδέσεις. Και είναι ότι με μια απλή κίνηση, η άμυνα βγαίνει εκτός θέσης και εμφανίζονται χώροι περισσότερο από ύποπτοι.

Ο Ζιντάν δεν βρίσκει το κλειδί, αυτό το ίδιο που δεν σταματούσε να πιέζει πριν από εβδομάδες. Επιμένει σε μια βασική ομάδα που δεν είναι στο ύψος του τι διακυβεύεται. Αποδείχθηκε στη Βαλένθια κι έγινε για άλλη μια φορά εμφανές εναντίον της Βιγιαρεάλ. Στο Mestalla δεν υπήρξε χρόνος για ν’ανατραπεί η κατάσταση, αλλά στο πρόσφατα βαπτισμένο γειτονικό Cerámica το φως φώτισε έγκαιρα τον Γάλλο στο να βγάλει τον Benzema απ’το γήπεδο, βάζοντας παίκτες όπως τους Morata και Isco, κλειδιά σ’αυτό της αλλαγής του πνεύματος και του παιχνιδιού της λευκής ομάδας.

Η ψυχολογική πτυχή πρέπει ν’ανησυχεί τον λευκό τεχνικό, αν και δεν είναι η βασική. Κοιτάξτε τα γκολ που δέχεται η Ρεάλ Μαδρίτης στις εξόδους. Δύο σε πέντε λεπτά στη Σεβίλλη, άλλα τόσα στη Βαλένθια και η ιστορία επαναλαμβάνεται εναντίον της Βιγιαρεάλ. Αποσύνδεση; Αδυναμία;

Ο Isco είχε ενάμιση παιχνίδι χωρίς να παίζει και η είσοδός του άλλαξε τη διάθεση των συμπαικτών του. Ο Ζιντάν είδε ξεκάθαρα ότι ο Casemiro (ένα απ’τα χειρότερα παιχνίδια του), περίσσευε στο γήπεδο. Το περίεργο είναι ότι σκέφτηκε το ίδιο για τον Benzema, δίνοντας δίκιο σ’όλους τους λευκούς οπαδούς που πιστεύουν ότι το εννέα θα πρέπει να’ναι στον πάγκο, τουλάχιστον περιστασιακά. Για άλλη μια φορά το δίκιο βοηθά τους επικριτές του Μπενζεμά. Και περισσότερο όταν σκοράρει ο Morata.


Ο Ζιντάν αντέδρασε έγκαιρα αυτή τη φορά, αλλά παραχωρεί πάρα πολλά στους αντιπάλους. Η Νάπολι προειδοποίησε κι έμεινε στον υπαινιγμό. Σεβίλλη και Βαλένθια έδωσαν και δυνατά, όπως κάνει σχεδόν η Βιγιαρεάλ. Το πρωτάθλημα γίνεται πολύ μακρύ για την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και Morata και Isco έχουν επαναστατήσει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.