News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Özil κι εκείνη η κλήση του Pep Guardiola που δεν ήρθε ποτέ και τον έφερε στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Ο Μπαρτομέου είχε κλείσει την μεταγραφή του στη Barca

Η Barca ενδιαφέρεται και πάλι για τον Γερμανό, του οποίου η ανανέωση με την Άρσεναλ είναι περίπλοκη, το συμβόλαιό του τελειώνει το 2018 και ήταν ήδη έτοιμος να ντυθεί στα azulgrana το 2010


Το αναφέραμε πριν από λίγες μέρες σ’αυτή την εφημερίδα: η FC Barcelona είναι σε αναμονή της ανανέωσης του Özil με την Άρσεναλ για να προσπαθήσει να πάρει τον Γερμανό μέσο, ενόψει, εάν είναι δυνατόν, της επόμενης σεζόν. Το συμβόλαιο του Γερμανού λήγει το 2018 και, μιας και οι διαπραγματεύσεις με τον λονδρέζικο σύλλογο βρίσκονται σήμερα σε αδιέξοδο, οι μάνατζερ του αναζητούν μια έξοδο που ταιριάζει απόλυτα τόσο με τα αθλητικά όσο και με τα οικονομικά κριτήρια που ακολουθεί η αθλητική διαχείριση της Barça. Δεν υπάρχουν τόσοι ποδοσφαιριστές των χαρακτηριστικών του Özil στην αγορά και το γεγονός ότι ο Αρσέν Βενγκέρ (αν υποτεθεί ότι ο Γάλλος τεχνικός θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν στον πάγκο του Emirates) θα’πρεπε ν’αναγκαστεί να τον πουλήσει, θα’ταν για ένα αποδεκτό ποσό απ’το καταλανικό club club καθώς του απομένει μόνο ένα έτος συμβολαίου.

Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που η Barça κυνηγά τον Mesut Özil (1988), τέσσερα χρόνια νεότερος απ’τον Iniesta κι ως εκ τούτου ένας απ’τους πιθανούς αντικαταστάτες του, υποθέτοντας ότι ο manchego τον έχει... Το καλοκαίρι του 2010, ναι, το ίδιο στο οποίο υπέγραψε ο Γερμανός μέσος για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο νυν azulgrana πρόεδρος, Josep Maria Bartomeu, είχε κλείσει μια συμφωνία, τόσο με την Βέρντερ Βρέμης όσο και με τον πατέρα του Özil, τότε, επίσης, μάνατζερ του. Ο Pep Guardiola είχε δώσει την έγκρισή του για την υπογραφή, αλλά πριν την υλοποίησή της, ζήτησε απ’τον Bartomeu να κάνει μια δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία με τον Mesut για να δώσει το πράσινο φως. Ωστόσο, και για λόγους που ο ίδιος ο Bartomeu αγνοεί, αυτή η κλήση δεν έγινε ποτέ και η μεταγραφή του στη Barca δεν υλοποιήθηκε. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παραμόνευε, το εκμεταλλεύτηκε για να τον κλείσει, καθώς, όπως ομολόγησε αργότερα ο Μουρίνιο, «δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε έναν παίκτη που μπορεί να δώσει πολλά σ’αυτό το κλαμπ μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».

Όχι πριν πολλές εβδομάδες, ο Özil αποκάλυψε επίσης πως έκανε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Το είδωλό μου ήταν πάντα ο Ζιντάν κι έπαιξε για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί με ήθελαν και ιδιαίτερα ο José Mourinho. Μιλούσα μαζί του στο τηλέφωνο, μου έλεγε τις ιδέες του και το τι σκέφτονταν για μένα ως παίκτης». Μετά από τρεις σεζόν, τις ίδιες που ήταν ο Μουρίνιο στον πάγκο του Μπερναμπέου, ο Γερμανός πουλήθηκε στην Άρσεναλ για ένα ποσό που ήταν γύρω στα  45 εκατομμύρια ευρώ, ως εκ τούτου, το λευκό club είναι επίσης τώρα σε αναμονή των κινήσεων της Barca, καθώς ο Florentino Pérez δεν θα ήθελε να τον δει ντυμένο στα azulgrana.


Κι αυτό ενώ η Άρσεναλ ενδιαφέρθηκε στην πραγματικότητα για την υπογραφή του Ντι Μαρία, αν και στις συνομιλίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Αργεντινό συνάντησε τη δυνατότητα απόκτησης του Özil. Ο Florentino Pérez έδωσε την επιλογή μεταξύ της πώλησης τους ενός ή του άλλου στον Αντσελότι κι ο Ιταλός προτίμησε να μείνει με τον El Fideo. Ο Βενγκέρ, ένας ερωτευμένος με τον Özil από τότε που έπαιζε στην Βέρντερ Βρέμης, δεν δίστασε. Παζάρεψε δυνατά και προσπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μια προσφορά που ήταν περίπου στα 45 εκατομμύρια, 30 περισσότερα απ’αυτά που πλήρωσε γι 'αυτόν η Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Gareth Bale, στο Μπερναμπέου ακούστηκαν φωνές του "Özil, Özil!", και "Ο Özil δεν πωλείται!", στις οποίες ο Florentino απάντησε με μια χειρονομία ζητώντας σιωπή. Η απόφαση για την πώληση του Γερμανού δεν ήταν καθόλου ευπρόσδεκτη από ένα μεγάλο μέρος του madridismo. Στα τρία χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μεσούτ έδωσε 50 ασίστ στο πρωτάθλημα και 74 σ’όλες τις διοργανώσεις. Ο Özil θα’ταν στην ευχάριστη θέση να επιστρέψει στη Μαδρίτη, ειδικά τώρα που ο πατέρας του δεν τον αντιπροσωπεύει, αν και σήμερα το μόνο που παρακολουθούν στα γραφεία του Bernabeu είναι η δυνατότητα να βρεθεί στη Barça.


Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση προτεραιότητας στη Barça δεν είναι άλλη απ’την ανανέωση του Leo Messi, του οποίου το συμβόλαιο, όπως και του Özil στην Άρσεναλ, λήγει το 2018. Ωστόσο, ο azulgrana αθλητικός διευθυντής, Robert Fernández, δεν έχει να πει πολλά σ’αυτό, ως εκ τούτου η αποστολή του είναι να’ναι εν αναμονή της αγοράς. Όπως ενημερώσαμε πριν από λίγες ημέρες στην El Confidencial, στο καταλανικό club θα’βλέπαν με καλό μάτι την πώληση του Arda Turan στην Κίνα. Μ’αυτόν τον τρόπο, θα εισέπρατταν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, αν και την ίδια στιγμή θα’ταν απαραίτητο να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή τους, όπου ούτε ο Rakitic ούτε ο André Gomes δεν καταλήγουν να προσφέρουν το αναμενόμενο επίπεδο. Κι εκεί είναι όπου μπαίνει ο Özil, τον οποίο είχε σχεδόν υπογράψει μία φορά ο Bartomeu και θα προσπαθήσει η δεύτερη να’ναι και η τυχερή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.