News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο νέος Higuaín απειλεί τη Μαδρίτη

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Mertens, απελευθερωμένος απ’τη σκιά του Pipita


Όταν ο Aurelio di Laurentiis, πρόεδρος της Νάπολι, είπε στον Maurizio Sarri, τον προπονητή του, ότι η Γιουβέντους ήταν πρόθυμη να τινάξει την αγορά για τον Gonzalo Higuaín, ο τεχνικός επανεξέτασε διανοητικά τον κατάλογο του ρόστερ του και βρήκε αμέσως μια λύση: ο ρόλος του ανθρώπου γκολ της ομάδας θα΄πεφτε στον Dries Mertens, τον Βέλγο εξτρέμ που έφτασε στο σύλλογο το 2013 και που, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, έβαζε την διαβολική του ταχύτητα κι αμεσότητα, στην υπηρεσία του Pipita, ο οποίος έφυγε απ’τη Νάπολι με προορισμό τη Juve με τα επιβλητικά 91 γκολ που έβαλε σε μόλις τρεις σεζόν.

Η καλύτερη σεζόν του πρώην madridista ήταν η τελευταία. Σκόραρε 38 γκολ σε 42 παιχνίδια. Ένα νούμερο με το οποίο φιλοδοξεί να συγκριθεί φέτος ο Mertens, που, παίζοντας πιο εστιασμένα, μπορεί να αξιοποιήσει το κλινικό του τελείωμα. Αυτό το έτος, ο μικρόσωμος Βέλγος εξτρέμ (ύψος 1,69) έχει ήδη 20 γκολ. Αν δεν φτάσει το galáctico νούμερο του Higuaín, θα μπορούσε τουλάχιστον να βελτιώσει το δικό του ιστορικό ρεκόρ, το οποίο πέτυχε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2011-12, όταν βρίσκονταν στις τάξεις της PSV Eindhoven. Εκείνη την σεζόν έβαλε 27 γκολ, αριθμός που κατέληξε να’ναι καθοριστικός για τη μεταγραφή του, μια σεζόν αργότερα για την ομάδα της partenopea πόλης.

Μικρόσωμος, αλλά δυνατός και γρήγορος, ο Mertens ξεχωρίζει για μια δεξιότητα που άρχισε να καλλιεργεί στο ξεκίνημά του στο Βέλγιο, όταν ξεκίνησε στο ποδόσφαιρο σάλας. Από εκείνη την εποχή έρχεται η ικανότητά του να τελειώνει σχεδόν σ’οποιαδήποτε κατάσταση. Γρήγορος και διαισθητικός, έχει πάντα το τέρμα στο μυαλό του. Οι διαγώνιοι είναι άλλο ένα απ’τα δυνατά του σημεία.


Στα 29 του (γεννημένος στις 6 Μαΐου του 1987), έχει φτάσει στην αθλητική ωριμότητα σ’ένα club που έχει μετατραπεί στον ιδανικό βιότοπο για να εκμεταλλευτεί τι ιδιότητές του. Επενδυμένος με την ετικέτα του βασικότατου μετά την αποχώρηση του Higuaín, ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη του Sarri με γκολ. Μόνο δύο γκολ μακριά απ’τον Pipita στην κατάταξη του Capocannoniere, σκιαγραφείται ως η μεγάλη αυριανή απειλή για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.