News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Keylor Navas τροφοδοτεί τις αμφιβολίες μετά το λάθος του στον αγώνα της Μαδρίτης και της Νάπολι

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Δεν ήταν τοποθετημένος καλά στο γκολ του Insigne

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έχει ζήσει όλα τα πιθανά στάδια στην Ρεάλ Μαδρίτης, φάνηκε εκτός, μετατράπηκε σ’ένα αστέρι, δημιουργήθηκαν αμφιβολίες γι 'αυτόν, εγχειρίστηκε... τώρα είναι και πάλι σε μια χαμηλή στιγμή


Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε το παιχνίδι καλά, πιέζοντας ψηλά και κυριαρχώντας, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών. Στο 8ο λεπτό, ωστόσο, δέχτηκε ένα γκολ του Insigne σε αντεπίθεση. Η Napoli έπαιρνε το προβάδισμα κι όλοι ήταν μουτζούρες. Η καλή δουλειά της ομάδας, αν και είναι αλήθεια ότι σε λίγο καιρό, σκοτείνιασε από μια τυχαία φάση, μια απώλεια της άμυνας και, ειδικότερα, ένα λάθος του τερματοφύλακα Keylor Navas.

Επειδή αυτό το σουτ, λίγοι αμφιβάλουν, μπορούσε να αποκρουστεί. Ο Insigne σούταρε από πολύ μακριά, του έμεναν ακόμα μέτρα για να φτάσει στην περιοχή. Δεν ήταν καν ένα σουτ ιδιαίτερα ισχυρό ή πολύ γωνιακό. Του έφτασε να επιλέξει το δεξί δοκάρι, αυτό που ήταν πιο μακριά απ’τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα. Ο Keylor έκανε τα υπόλοιπα, δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει έγκαιρα και να φτάσει μια μπάλα που γι’αυτό το επίπεδο θα’πρεπε να’χε μπλοκαριστεί.

Στη συνέχεια η Μαδρίτη ανέτρεψε το παιχνίδι σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, απ’αυτές που αρέσουν στην κερκίδα του Santiago Bernabeu. Τώρα είναι πολύ φαβορί για να κερδίσει την πρόκριση, αν και της απομένει η πάντα δύσκολη επίσκεψη στη Νάπολι. Όλα τα κομμάτια δούλεψαν σχεδόν τέλεια, ήταν άλλη μια νύχτα απόδειξη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να φαίνεται μέτρια στις μέρες της ρουτίνας, αλλά όταν η νύχτα είναι μεγάλη, τουλάχιστον αυτή τη σεζόν, εμφανίζεται πάντα. Σχεδόν όλα καλά, επειδή ο τερματοφύλακας απέτυχε, και το λάθος του θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στη Μαδρίτη. Πιθανότητα θα κοστίσει ακριβά στον ίδιο.

Ο Keylor Navas μετρά τρεις σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης και, σ’αυτό το διάστημα, έχει περάσει σχεδόν όλες τις ψυχολογικές καταστάσεις που μπορεί να’χει ένας τερματοφύλακας. Την πρώτη του χρονιά υποβιβάστηκε απ’τον Ίκερ Κασίγιας, σ’ένα έτος κατά το οποίο ακούγονταν ακόμη και οι μετασεισμικές δονήσεις του mourinhismo. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε πλέον φύγει, και η απόφαση του Αντσελότι ήταν να διατηρήσει στο τέρμα τον λευκό μύθο. Στο τέλος της σεζόν θα κατέληγαν να φύγουν τόσο ο προπονητής όσο κι ο τερματοφύλακας: χωρίς τίτλους δεν υπάρχει μέλλον στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήρθε το καλοκαίρι κι ο Keylor ήταν, εκ των προτέρων, ο βασικός. Με τον Ίκερ Κασίγιας να’χει φύγει, αυτός ήταν ο τερματοφύλακας με τη μεγαλύτερη εκτίμηση στο ρόστερ. Η διαχείριση, όμως, δεν κατέληγε να το δει. Το καλοκαίρι ήταν ένας καταρράκτης από φήμες με μία να ξεχωρίζει πάνω από όλες τις άλλες: ο David de Gea θα’ταν ο τερματοφύλακας της Μαδρίτης. Νέος, λαμπερός, επιλεγμένος ο καλύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, ήταν το τέλειο προφίλ, όπως σκέφτονταν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έφτασε να θεωρηθεί δεδομένο, τα πάντα καθυστέρησαν και, στο τέλος, έκπληξη, δεν θα’παίζε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η γραφειοκρατία, η έλλειψη απόφασης, μια περίπλοκη διαδικασία... ο Keylor Navas, ο οποίος ήταν έτοιμος να πάρει μια πτήση για το Μάντσεστερ, έμενε οριστικά για να’ναι βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί άρχισαν οι καλές μέρες, η πρώτη σεζόν του Navas με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι, όλων των συγκλονιστικών φώτων. Ακόμα κι όταν η ομάδα πήγαινε άσχημα αυτός παρέμενε πάντα μεταξύ των αξιοσημείωτων του ρόστερ. Η χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα, τόσα που ο Rafa Benitez κατέληξε ν’απολυθεί το χειμώνα και ν’αντικατασταθεί απ’τον Ζιντάν. Ο Γάλλος δεν είχε επίσης αμφιβολίες του ποιος ήταν ο βασικός του τερματοφύλακας. Ο Navas ανταποκρίνονταν με τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις, το πόρισμα, ότι ήταν ένας απ’τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, ποιος θυμόταν τον De Gea; Κανείς.


Η εγχείρηση του καλοκαιριού

Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ και, στο τέλος της σεζόν, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο Κοσταρικανός είχε καιρό με προβλήματα στο πόδι, πόνους που έπρεπε να διαχειριστεί για να ολοκληρώσει καλά μια σεζόν όνειρο. Ο Δρ Van Dijk τον χειρούργησε στην Ολλανδία, είχε αρκετούς μήνες ανάκαμψης μπροστά και δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει την σεζόν κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν τον αμφισβητούσε ως βασικό στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το είχε κερδίσει με το χρόνο.

Οι τραυματισμοί και η έλλειψη προετοιμασίας είναι ένα πρόβλημα για έναν παίκτη, επίσης και για έναν τερματοφύλακα. Χρειάστηκε μήνες για να επιστρέψει, αλλά στο πρώτο ραντεβού που ήταν διαθέσιμος, ενάντια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, το έκανε ως βασικός. Ο Ζιντάν έδειχνε εκεί την εμπιστοσύνη του στον Navas, ήταν, είναι ακόμα και σήμερα, ο τερματοφύλακάς του. Και κάθε φορά που έχει ερωτηθεί έχει απαντήσει κατηγορηματικά, υπάρχει μόνο ένας βασικός και το ξέρει όλος ο κόσμος.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το επίπεδο του Keylor Navas δεν είναι εκείνο του προηγούμενου έτους. Το ποσό των αδύνατων αποκρούσεων έχει πέσει και καθοδόν έχουν εμφανιστεί μια σειρά από λάθη που δεν θύμιζαν αυτόν. Ενάντια στη Μπορούσια στην επιστροφή του, εναντίον της Σεβίλλης στην ήττα που έσπασε το σερί, εναντίον της Νάπολι αυτή την εβδομάδα. Η σιγουριά που αναμένεται από έναν τερματοφύλακα στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι υπό αμφισβήτηση. Εξακολουθεί να’χει καλά αντανακλαστικά, εναντίον της Οσασούνα, αυτή την εβδομάδα, το απέδειξε με το παραπάνω. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις που είχαν εξαφανιστεί και τώρα έχουν επιστρέψει. Συνεχίζει να μην είναι δυνατός στο εναέριο παιχνίδι, γεγονός που κάνει την άμυνα να στριμώχνεται μέσα στην μικρή περιοχή στις ψηλοκρεμαστές μπαλιές. Ούτε και είναι ένα θαύμα στην τοποθέτηση, ένα πρόβλημα που το διευθετεί με αντανακλαστικά που, τώρα φαίνονται λιγότερα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια εταιρεία μέγιστης απαίτησης. Ένα club στο οποίο αποδεκτή γίνεται μόνο η αριστεία, κεντρική μορφή στην ομιλία και στο γήπεδο. Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια απ’τις πιο ευαίσθητες μέσα στο ποδόσφαιρο και τον Keylor Navas, παρά το ότι έχει στην καριέρα του θαυμάσια σερί, δεν καταφέρνει τον δει ως εκείνο τον μεγάλο τερματοφύλακα για να μετατραπεί σ’ένα τοτέμ του madridismo. Γι’αυτό, λόγω των λαθών και λόγω της αντίληψη που υπάρχει γι 'αυτόν, αρχίζουν να εμφανίζονται ονόματα. Σ’αυτήν την εφημερίδα έχει ειπωθεί ότι ένας απ’τους τερματοφύλακες που αρέσουν περισσότερο είναι ο Thibaut Courtois. Ο Βέλγος είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος από εκείνο του Navas, πολύ πιο ψηλός, ένας τερματοφύλακας ισχυρός ψηλά και τέλειας τοποθέτησης. Είναι, επίσης, ικανοποιημένος με την φήμη, καθώς από τότε που έφυγε απ’την Ατλέτικο, η ιδέα του είναι να επιστρέψει στη Μαδρίτη, μια πόλη όπου αισθάνεται ευτυχής και στην οποία έχει ριζώσει.

Επίσης ακούγεται ο David de Gea, ο οποίος είναι ένα παλιό αποτυχημένο όνειρο μέσα στο κλαμπ. Εκείνο το απότομο καλοκαίρι άφησε μια άσχημη γεύση. Είναι αλήθεια, πέρυσι το λευκό club δεν σάρωσε την αγορά ψάχνοντας αντικαταστάτη στον Keylor, αυτός ο καιρός φαίνονταν να μένει πίσω. Τώρα, όμως, κάθε λάθος είναι μια φήμη. Ο θραυστήρας της Ρεάλ Μαδρίτης λειτουργεί έτσι, όταν κάτι δεν λειτουργεί στην εντέλεια αρχίζει ν’αμφισβητείται. Έχει συμβεί σ’όλους τους παίκτες σε κάποια ή άλλη στιγμή. Ακόμα περισσότερο στο τέρμα, ακόμα κι αν είναι μόνο λόγω της αποκλειστικότητας της θέσης.


Στο χέρι του Navas είναι να κάνει τα πράγματα δύσκολα στους ηγέτες. Έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να μετατραπεί σ’έναν ήρωα, και σ’αυτό το επίπεδο λίγοι θα τολμούσαν να τον αμφισβητήσουν. Η σεζόν, όμως, λαμβάνει επιστολές εναντίον του. Αρχίζει το σούσουρο, κάποιες φωνές μιλούν ακόμη και για την ανάγκη να μπει στην θέση του ο Kiko Casilla. Και, στο καλοκαίρι, όλα είναι δυνατά για το Λευκό Οίκο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.