News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James χτυπά την πόρτα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Του Hugo Carrasco

Έχοντας αναρρώσει πλέον απ’τον τραυματισμό του, θα’ναι διαθέσιμος στο Βίγκο

Έχει μέσο όρο ασίστ περισσότερο απ’οποιονδήποτε άλλο στη Μαδρίτη


Ο James είναι πίσω. Μετά από ένα μήνα μακριά απ’το γήπεδο, ο Κολομβιανός θα μπορέσει να φορέσει και πάλι τα κοντά την Κυριακή στο Βίγκο. Ο τραυματισμός που υπέστη αντιμετωπίζοντας τη Γρανάδα στη La Liga στις 7 Ιανουαρίου, δεν του έχει αφαιρέσει την επιθυμία και τη φιλοδοξία ν’αποδείξει σ’όλα τα επίπεδα της madridista οντότητας ότι επιστρέφει ο James της πρώτης σεζόν του στο Chamartin.

Έχοντας αναρρώσει πλήρως, θα επιστρέψει αύριο στην αποστολή του Ζιντάν. Μια ανακούφιση για τον προπονητή, ο οποίος έχει γι’αυτήν την αγωνιστική τη σημαντική απουσία του Kroos -τιμωρημένος- και την αμφιβολία του Modric -ο οποίος μόλις επέστρεψε από έναν τραυματισμό- στη μεσαία γραμμή. Το πρόβλημα για τον Γάλλο θα’ρθει όταν θα πρέπει να επιλέξει για τον Asensio, τον Isco ή τον ίδιο τον James για να καταλάβει μία απ’τις θέσεις που είναι ελεύθερη στη μεσαία γραμμή για να συνοδεύσει τους Casemiro και Kovacic.

Ο cafetero έχει αναλάβει να το κάνει δύσκολο στον προπονητή πάντα όποτε του έδωσε την ευκαιρία να βγει στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε μια ασταθής εκκίνηση στη σεζόν, χωρίς να καθιερώνεται στην εντεκάδα, με σταθερές φήμες -τόσο απ’την Ισπανία όσο κι απ’την Κολομβία- που έδειχναν σε μια πιθανή αποχώρηση του επιτελικού μέσου, πρώτα στην καλοκαιρινή αγορά κι αργότερα στην αγορά του Ιανουαρίου.

Μετά απ’αυτό το στάδιο, το νερό φαίνεται να’χει μπει στο αυλάκι κι ο James είναι αποφασισμένος να παλέψει για τη θέση του στην εντεκάδα. Μια θέση που διαμόρφωσε κατά το πρώτο έτος του και που με τον καιρό και την χαμηλή του απόδοση έχασε από αγώνα σε αγώνα.

Σήμερα, μάλιστα, είναι ο τέταρτος παίκτης που έχει παίξει τα λιγότερα λεπτά στο ρόστερ -μπροστά μόνο απ’τους Pepe, Mariano και Coentrao-, με μόλις 982 λεπτά. Πολύ μακρινά νούμερα απ’αυτά ενός παίκτη για τον οποίο η Μαδρίτη εκταμίευσε 80 εκατομμύρια το 2014.


Παρ 'όλα τα προβλήματα, ο James ξεκίνησε το 2017 σαν ένας πυροβολισμός. Το «Δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω», που πρόφερε μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μένει πλέον πίσω. Αφού επέλεξε κατά τη διάρκεια των διακοπών του να συνεχίσει στη madridista πειθαρχία, εξιλεώθηκε κι επέστρεψε στο μεγαλείο, βάζοντας μια ντομπλέτα στην Σεβίλλη στο πρώτο σκέλος του Copa κι αφήνοντας σε καλό δρόμο την πρόκριση.

Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που αποδεικνύονταν καθοριστικός τη φετινή σεζόν ο James. Ένα δικό του γκολ εναντίον της Εσπανιόλ χρησίμευσε έτσι ώστε να πάει στ’αποδυτήρια η Μαδρίτη, προηγούμενη στο σκορ, σ’έναν αγώνα που γίνονταν ανηφορικός και που κατέληξε να κερδίσει 0-2.

Καλύτερος ασίστμαν της ομάδας

Ούτε καν η μικρή συμμετοχή του αυτή την σεζόν δε έχει εμποδίσει να’χει μετατραπεί ο James σ’ένα απ’τα καλύτερα έμβολα που έχει ο Ζιντάν στην ομάδα του. Κι όχι μόνο λόγω των γκολ που επιτυγχάνει με το καταπληκτικό αριστερό του πόδι. Το λευκό 10 είναι ο δεύτερος ασίστμαν της ομάδας πίσω απ’τον Kroos. Ωστόσο, οι 10 ασίστ του σε 982 λεπτά τον κάνουν να’χει τον καλύτερο μέσο όρο ασίστ σ’όλο το ρόστερ (μία κάθε 98 λεπτά), το οποίο, μαζί με τα γκολ που έχει φέτος, τον κάνει να παρεμβαίνει σ’ένα madridista γκολ κάθε 70 λεπτά.


Ενάντια στην Θέλτα ο James θα’χει μια νέα ευκαιρία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζιντάν και να δείξει ότι θέλει να γίνει και πάλι αυτός που θαύμασε ο madridismo στην πρώτη του σεζόν. Ο τραυματισμός του δεν τον έχει εμποδίσει να ξεχάσει την αρχή του να πετύχει στο λευκό σύνολο, κάτι για το οποίο θ’αγωνιστεί από τώρα και στο εξής, εφόσον είναι πλέον πίσω.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.