News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James αναλαμβάνει το ρόλο του, ο Isco εξετάζει το να φύγει

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Δύο τρόποι διαχείρισης πανομοιότυπου μέλλοντος


Η Ρεάλ Μαδρίτης ζει εγκαταστημένη στην ευφορία. Λογικό. Οι επιτυχίες επαναλαμβάνονται. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ σηκώνουν τίτλους κι εκπέμπουν σημάδια κυριαρχίας του ανταγωνιστικού τοπίου. Η αισιοδοξία έχει εγκατασταθεί στη madridista οντότητα. Η ομάδα του Laso πήρε το τέταρτο συνεχόμενο Copa del Rey της, ενώ αυτή του Ζιντάν βαδίζει με σταθερό ρυθμό στο πρωτάθλημα κι έχει πάρει το προβάδισμα στο Champions League.

Σ’όλη αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα υπάρχουν μόνο δύο σημεία κάποιας αμφιβολίας. Η ποιότητα, ο σχεδιασμός του τωρινού ρόστερ και το σχήμα που χρησιμοποιεί ο Ζιντάν, παίζει ενάντια σε κάποιους απ’τους παίκτες του. Είναι αναπόφευκτο. Ο τεχνικός διανέμει λεπτά και δίνει ευκαιρίες σε όλους, αλλά ο ρόλος της σημασίας είναι κάτι που παίκτες όπως ο Isco κι ο James δεν καταλήγουν να συμμεριστούν με τον Γάλλο.

Ο Κολομβιανός απείλησε το Δεκέμβριο και τώρα, δύο μήνες αργότερα, έχει πειστεί ότι η θέση του είναι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η στάση του έχει αλλάξει στην καθημερινότητα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, αναλαμβάνει το ρόλο του, του άξιου και του να παλεύει για κάθε λεπτό που έχει μπροστά, ανεξάρτητα απ’τον αντίπαλο και το στάδιο. Θα δούμε τι θα συμβεί τον Ιούνιο, αλλά σήμερα φαίνεται πεπεισμένος να χωρέσει σ’αυτό το 4-3-3 που αρέσει τόσο στο BBC.

Η περίπτωση του Isco είναι πιο επίκαιρη μετά τα ανοικτά ζητήματα με τα λόγια του στο Bein Sport και την απόρριψη της προτεινόμενης προσφοράς ανανέωσης απ’τον σύλλογο, όπως επιβεβαιώνουν madridistas πηγές. Ο malagueño θέλει περισσότερα λεπτά. Δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά εκτίμησης, του να αισθάνεται αποφασιστικός. Παραιτήθηκε ήδη απ’τα χρήματα, όταν υπαναχώρησε κι έστησε τη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου για να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. «Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον μου», είπε ο madridista.

Απ’το κεφάλι του περνά η ιδέα να βροντήξει την πόρτα, τον Ιούνιο, στην ομάδα που του έδωσε δύο Champions League (δεν ήταν βασικός σε κανέναν απ’τους δύο τελικούς), αλλά τόσο ο ίδιος όσο κι άλλοι παίκτες, δυσκολεύονται να κάνουν αυτό το βήμα. Το ν’αφήσουν τη λευκή ομάδα δεν είναι ούτε εύκολο ούτε απλό, όπως αποδεικνύεται απ’την εμπειρία άλλων παικτών. Ο Isco ξέρει ότι το να φύγει απ’τη λευκή ομάδα θα’ταν κάποιο βήμα προς τα πίσω στην καριέρα του, τουλάχιστον για την ώρα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν φύγει αυτό το καλοκαίρι η πιθανή μεταγραφή του στο Καμπ Νόου θα’ταν περισσότερο από τιμωρούμενη στο εγγύς μέλλον, έτσι ώστε αυτή η επιλογή αποκλείεται.


Αυτοί οι επόμενοι τρεις μήνες θα’ναι καθοριστικοί, αν και η εικόνα φαίνεται περίπλοκη για μια πιθανή αλλαγή. Το 4-3-3 τιμωρεί παίκτες όπως ο Isco. Χωρίς τη μορφή του επιτελικού μέσου, ο χώρος του μειώνεται κι όταν παίζει το κάνει έξω απ’την φυσική του θέση, κάτι που καλύπτει με την ποιότητά του, επιχείρημα που δεν φαίνεται αρκετό για να πείσει τον Malagueño, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στις 30 Ιουνίου του 2018.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.